Carré

toon_carre

‘Carré presenteert TOON 100 JAAR’
12 december 2016 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam

Vanwege het honderdste geboortejaar van Toon Hermans bracht Koninklijk Theater Carré op maandag 12 december 2016 Carré presenteert TOON 100 JAAR.

Artiesten zoals Freek de Jonge, Wende, Hadewych Minis, Chantal Janzen, Paul van Vliet en de Vlaamse zangeres Lissa Meyvis brengen in een feestelijk programma een hommage aan de in 2000 overleden kunstenaar.

Toon Hermans stond ruim 550 keer in een uitverkocht Carré. Een miljoen bezoekers zagen hem optreden in het Amsterdamse theater aan de Amstel.

Door Toon werd de onemanshow een genre op zich. Alle artiesten die na hem in hun eentje op het grote toneel als komiek een avond vulden, zijn hem schatplichtig. Van Freek, Paul, Youp en Herman (van Veen en Finkers) tot Theo, Hans, Najib, Brigitte en Micha. Toon is uitgeroepen tot dé Nederlandse artiest van de twintigste eeuw.

In Carré presenteert TOON 100 JAAR kijken artiesten die hem nog hebben gekend en artiesten van na zijn glorietijd terug en vooruit.

Freek de Jonge haalt herinneringen op aan de man die hij vanaf zijn dertiende heeft gevolgd. Jacques Klöters laat niet eerder vertoonde filmbeelden zien.

Chantal Janzen, Hadewych Minis, Paul van Vliet, Wende en de Vlaamse Lissa Meyvis zingen zijn liedjes,

Alle artiesten worden begeleid door het Vlaamse tienkoppige orkest van Pol Vanfleteren dat op de NekkaNacht in Antwerpen furore maakte.

Vlaming Herman van Hove, zijn laatste manager, vertelt over de samenwerking van Toon met Toots Thielemans.

Hoogleraar, dichter en biograaf Wiel Kusters uit Maastricht geeft een minicollege over Toons literaire kwaliteiten en zijn wereldbeeld. En de Harmonie St. Joseph Sittard uit Toons geboortestad speelt blaasmuziek.

Een compilatie van dit programma werd door Nederland 2
op oudejaarsavond 31 december 2016 uitgezonden.

logo_koninklijk_theater_carre_nieuw

Koninklijk Theater Carré
Amstel 115 Amsterdam
+31 (0) 20 52 49 452
www.carre.nl