Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

Boh… wat sjiek!🤩 Wat höb ich genaote. Gisteren op de 106 verjaordig van Toon Hermans (es hae nog gelaef hou) ein sjteintje maoge biedraage aan de feestelikke aopening van ’t Toon Hermans Theater mit oa begeleiding van ’t kinjèrkoor (greutsj op ós Zittesje Revuu-kids) en ’t leidje ‘Èngel Gabriël’ ter nagedachtenis aan eine hele leive minsj Gaby Hermans💫. Saame gezonge mit geweldige zengesj en zangeresse o.a. Lissa Meyvis en Renée van Wegberg. Biezunjer ouch om bie de oetreiking te maage zeen van de Toon Hermans Pries aan Jochem Myjer , heel erg verdeind én nogmaals gefeliciteierd.
’t waar fan-tas-tisch🤩 Complimenten veur deze sjoone aovend! Veur wae t wilt trök kieke, ’t is gefilmp door L1 en kump 2de Krisdaag op TV!🤗

Cyrille Niël

Wat is het toch een ongelooflijk goede zet geweest om de stadsschouwburg van Sittard om te dopen tot Toon Hermans Theater!
De “Ode aan Toon” was weergaloos.
Met de uitreiking van de Toon Hermans Prijs aan Jochem Myjer en een prachtige hommage aan Toon door Renée van Wegberg Official, Stephanie Struijk, Lissa Meyvis, Cyrille Niël, Siebe Palmen, Sam Verhoeven, Benny Ludemann en het combi van Pol Vanfleteren e.a., gepresenteerd door Vivian Lataster.

Bert Kamphuis

Dag Herman
Het was een bijzondere avond gisteren. We waren weer even helemaal bij Toon, dankzij jou, Lissa en die fantastische band. En ook het verzorgde licht en decor: helemaal Toon. Frits en ik zijn voorafgaand aan de voorstelling nog naar het graf van Toon en Rietje geweest.  Een bijzonder moment. Bizar ook, dat anderhalve kilometer van zijn stille gebeente, zo’n prachtige en levendige avond plaatsvindt. Alsof hij nooit is weggeweest. Er kwam veel bij mij weer terug. En ik realiseer mij opnieuw hoe dierbaar die periode is geweest waarin ik met jou aan het script van de musical heb gewerkt. En hoe verbonden ik met Toon ben, al mijn hele leven.

Pieter van den Waterbeemd

Prachtige voorstelling, chapeau, echt genoten hiervan.

Frans van Montfoort

Dag Herman
Wat heb ik gisteravond genoten van de voorstelling. Ik moet er vandaag nog steeds aan denken. Een geweldige sfeer was het en wat heb jeToon weer mooi weten weer te geven. Ik heb de voorstelling 5 of 6 jaar gelden ook gezien in Sittard maar de show is enorm gegroeid in die tijd. Geweldige muzikale begeleiding en de rol van Lissa was ook formidabele! Maar jou anekdotes deed bij mij Toon weer echt herbeleven!
Dank je wel voor de mooie avond gisteren!

Fred Niessen

Grandioos, het slotlied over vechtende mensen tegenover kinderen die touwtje springen…

En wat een meester verteller, die Herman Van Hove

Corry Ehlen

Ruim twee jaar niet in het theater geweest…

Wat was het gisterenavond genieten in het Toon Hermans Theater bij de voorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’ door Herman Van Hove en Lissa Meyvis.

Samen met mijn lief liedjes en gedichten horen van de man die in alles zijn liefde voor zijn Rietje liet en laat klinken.

Hans Verheijen

Het was genieten van de eerste tot de laatste seconde.

Lena Cornelis

Gezien in Temse. Superrrrrrrrr mooi!

Yvette Vercruyssen

Mooi eerbetoon.

Erna Muermans

Gezien in Kalmthout. Prachtig.

Erna Janssens

Prachtige voorstelling. Dat liedje ‘Lente me’ heeft een heel speciale betekenis gekregen voor mij.

Rita Van Dorsselaer

Heb het programma pas gezien bij ons in Kalmthout. GROOTS in al zijn eenvoud… zo mooi!!!

Gerd Valenberghs

De hommage aan Toon Hermans  gezien in de stadsschouwburg van Mechelen. Schitterend.

Bart Pepermans

Heel mooie voorstelling. Prachtig gezongen!!!

Pit Lefeber

Lissa heeft een prachtige stem en Herman is een aangename verteller. Heb er écht van genoten.

Rita Van Vooren

Betoverend mooie voorstelling, een echte aanrader voor elke theater- en muziek liefhebber!

Anne Chantraine

Een mooie voorstelling… dit is een aanrader.

Hilde Waterschoot

Wie nog twijfelt, toch gaan. Echt de moeite.

Yvette Jacobs

Prachtig zo mooi

Cathy Danny Schillewaert Cremmerye

Heb het al gezien en ga nog eens terug. Heel mooi.

Vera Van Den Wijngaert

Prachtig eerbetoon!

Greta Gyselinck

Onze vereniging Cultuursmakers afdeling Kalmthout bedankt jullie voor de prachtige avond die jullie ons brachten. De reacties van het publiek waren lovend en tot 3 maal toe een staande ovatie. Nog nooit gebeurd in Kalmthout. We zijn fier dat we deze productie met de steun van de gemeente en Club Kalmthout hebben kunnen organiseren.

Alain ’t Kindt, voorzitter Cultuursmakers Kalmthout

Terug voor heel veel jaren hebben jullie mij gelukkig gemaakt. Dank u wel.

Michiel Vinck

Lieve Lissa, even een berichtje om je te bedanken voor de prachtige voorstelling dinsdag in Sittard.! Het was alsof jullie boven jezelf uitstegen! Alles zat goed! Decor, licht, geluid.. Je bent altijd een geweldige zangeres geweest maar toch ben je nog zo gegroeid! Zoals altijd loepzuiver, heel verstaanbaar en toch met zoveel gevoel en emotie gezongen! Echt chapeau! Het blijft altijd heerlijk ook om naar Herman te luisteren, hij doet dat ook echt zo onwijs mooi! De 89-jarige oma van m’n man liep met rollende tranen over haar wangen de zaal uit! Wat een avond en wat doen jullie dat toch prachtig! Heel veel liefs en hopelijk tot snel weer eens.

Githa Hermans, kleindochter Toon Hermans

Tijdens de voorstelling van “In de schaduw van TOON” dinsdagavond in het Toon Hermans Theater kreeg ik de bevestiging van mijn bevindingen opgedaan tijdens “TOON ! de mooiste liedjes van Toon Hermans” met het Metropole Orkest enkele weken geleden, ook in het Toon Hermans Theater Sittard: er is maar 1 persoon die de liedjes van TOON op een TOON-waardige manier kan brengen:
Lissa Meyvis.

Perry Eummelen

Ruim twee jaar niet in het theater geweest…Wat was het gisteravond genieten in het Toon Hermans Theater bij de voorstelling van ‘In de schaduw van Toon Hermans” door Herman Van Hove en Lissa Meyvis. Samen met mijn Lief liedjes en gedichten horen van de man die in alles liefde voor zijn Rietje liet en laat klinken.

Hans Verheijen, burgemeester Sittard-Geleen

 Beste Herman, alles liep dinsdag in het Toon Hermans Theater écht als een trein, alsof covid aan jullie is voorbijgegaan en jullie nooit hebben stilgezeten. Wat me nog bijzonder opviel, naast de topprestaties van Lissa en al de bandleden van Pol, zijn jouw stukjes. Die zijn helemaal uitgepuurd, je leest niet meer maar vertelt met een bijzondere combinatie van adoratie en passie,  met ingetogenheid en respect. Taalkundig loepzuiver. Met de flashbacks en de sprongetjes vooruit in de tijd brei je de scènes meesterlijk aan elkaar, met verwijzingen en suggesties naar de liedjes.

Leo Neels

Dag Herman, wat heb ik gisteravond genoten van de voorstelling in het Toon Hermans Theater van Sittard. Ik moet er vandaag nog steeds aan denken. Een geweldige sfeer was het en wat heb je TOON weer mooi weten weer te geven. Ik heb de voorstelling 5 of 6 jaar gelden ook gezien in Sittard maar de show is enorm gegroeid in die tijd. Geweldige muzikale begeleiding en de rol van Lissa was ook formidabele! Maar jou anekdotes deed bij mij TOON weer echt herbeleven! Dank je wel voor de mooie avond gisteren.

Fred Niessen

 Het was weer genieten. Een music show op en top. Het mooie verhaal van uw ontmoeting en samenwerking met Toon Hermans. En dan de aanvulling met de mooie liedjes zo fijn gebracht door Lissa. We genieten nog van de cd Lieverd maar ook van het kunstboek dat u over Toon Hermans hebt gemaakt. Wat kon die man mooi schilderen.Twee personen met veel talent.

Iwan Bekaert

 Dag Lissa, wij hebben enorm genoten van je optreden samen met schitterende muzikanten. Wat een stem loepzuiver, wat een inleving, wat een uitspraak! Toon Hermans zou super fier zijn dat zijn prachtige liedjes zo integer door jou gezongen worden.

Yvette Vercruyssen

Dag Herman, het was een bijzondere avond gisteren. We waren weer even helemaal bij Toon, dankzij jou, Lissa en die fantastische band. En ook het verzorgde licht en decor: helemaal Toon. Frits en ik zijn voorafgaand aan de voorstelling nog naar het graf van Toon en Rietje geweest.  Een bijzonder moment. Bizar ook, dat anderhalve kilometer van zijn stille gebeente, zo’n prachtige en levendige avond plaatsvindt. Alsof hij nooit is weggeweest. Er kwam veel bij mij weer terug. En ik realiseer mij opnieuw hoe dierbaar die periode is geweest waarin ik met jou aan het script van de musical heb gewerkt. En hoe verbonden ik met Toon ben, al mijn hele leven.

Pieter van den Waterbeemd

 

Ben nu nog aan het nagenieten van de (gesigneerde) cd.

Ineke van den Aakster-Kusters

 

Prachtige voorstelling, chapeau, echt genoten hiervan.

Frans Van Montfoort

Wat een levenskunstenaar, die Toon, en zo positief… Lief zijn, dat is het belangrijkst in ons leven. Grandioos, Oorlog, het slotlied over vechtende mensen tegenover kinderen die touwtje springen. En wat een meester verteller, die Herman van Hove.

Corry Ehlen

Helemaal mee akkoord, het lijkt dat hij het voor de eerste keer doet, zo knap en onderhoudend.

Hans Verheijen, burgemeester Sittard-Geleen

Ik wil even laten weten wat een bijzondere avond ik het maandagavond vond in de Ekerse theaterzaal met de honderdste voorstelling van jullie programma.  Mooi, puur en het raakte me totdiep in mijn ziel…  Kortom… Prachtig!  Bedankt!  Blij dat ik het heb kunnen ervaren!

An Wouters

Herman, nogmaals dank en proficiat voor een prachtavond. Naast succesvol uitgever, manager, copywriter en marketer, is gisteren voor mij jouw uitzonderlijk talent als dichterlijke verteller geopenbaard. Alles klopte. Jouw stem, de setting, het licht, je timing, de stoel, je boek, je gevoel voor detail… apostelen voor een prachtverhaal dat met woord en muziek beroerde en verwonderde. Ons laten proeven van jouw verhaal dat het onze werd in zijn eenvoud, zijn grootsheid en vooral zijn menselijkheid. Voor enkele uren beleefde ik terug mijn kindertijd waarin het kijken en smullen van de one man shows van Toon het opperste gezinsgeluk betekende. Een traan een lach een gezalfd hart.

Anja Janssens

Dag Lissa, gisteren heb ik in Kaleidoscoop te Mortsel een heerlijke muzikale avond beleefd met de hommage aan Toon Hermans. Ik had deze productie al eens vroeger gezien maar het was heel leuk om het opnieuw te beleven. Ik ben zelf altijd een grote fan geweest van Toon Hermans en de wijze waarop jij en de muzikanten de geest weten op te roepen met een ongelooflijke feeling en juistheid doet me een groot bravo toeroepen.

De cd ‘Lieverd’ heb ik destijds ook gekocht. Regelmatig zet ik die op en wat dan telkens opvalt is de simpelheid van woorden met grote inhoud die Toon Hermans kon vatten in een lied. Een grootmeester in zijn vak! Dus nogmaals een groot boeket van meer dan 24 rozen naar jullie toe met dit fijngevoelig programma. Dat er nog velen mogen genieten van deze hommage en van je heerlijke stem om het te laten overkomen én even bij stil te staan. doorgeven. Nog heel veel succes met toekomstige muzikale ondernemingen.

Raymond De Bruyne

 De bijzondere voorstelling van “In de schaduw Toon Hermans”, die ik in de Arenbergschouwburg op de honderdste geboortedag van Toon, mocht bijwonen, blijf ik als één der mooiste en meest bezielde herinnering koesteren en de cd “Lieverd” van Lissa beluisteren, blijft elke keer weer een intense belevenis…

Hugo Janssens

Toon zelf zou op het puntje van zijn stoel zitten, genieten en zijn hand voor de mond houden van bewondering en in zijn guitige ogen zou je lezen: wat een prachtige vertolking!

Paul Aerts

Ik heb ontzettend veel bewondering voor Lissa. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van artiesten die liedjes coveren van Toon. Toon schreef uiteindelijk al zijn teksten zelf. Waardoor zijn uitvoeringen altijd heel erg persoonlijk waren. Lissa is naar mijn mening een van de weinigen die kan tippen aan Toons warme stem en persoonlijkheid. Het eerste liedje op de cd is Hemelblauw. Het liedje waar Toon ook zijn One Man Show uit 1974 mee begon. Op het moment dat ik Lissa het hoorde zingen, had ik meteen hetzelfde warme en blije gevoel als dat ik heb als ik Toon het liedje hoor zingen. Ze geven je beiden een superblij en warm gevoel. Ze nemen je even een avond mee naar een mooiere wereld waar het gras nog groen is en de hemel blauw.

Bram Bruers

Graag blijk ik op de hoogte van de volgende vertoningen van “In de schaduw van Toon Hermans”. Ik zag de voorstelling al maar dat is zeker voor herhaling vatbaar. Het was heel mooi. Proficiat.

Doris Courveur

Wat ’n geweldige zangeres, wat ’n poetische teksten, wat ’n hemelse begeleiding!!!

Paul Matterne

Schoonheid kan troosten, prachtig, mooi, zachtjes overweldigd worden, dank je Lissa en Toon

Jan Van Boxsel

Wat is dit prachtig!

Geke’s Tiental vanuit de oefenruimte

Wow Lissa dit doe je ‘onbegrijpelijk mooi’.

Brave New World No1


Ik heb de voorstelling twee maal gezien. Het was zo veel meer dan mooi… Ik had het graag nog een derde keer gezien. Komen er nog voorstellingen?

Shari Rebry

Ik zou heel graag willen vernemen of de voorstelling nog loopt om deze nogmaals te kunnen bezoeken met onze ouders. De voorstelling in theater Carré heeft een onvergetelijke indruk gemaakt. Een mooier eerbetoon aan Toon is er niet. De cd ‘Lieverd’ is inmiddels stukgedraaid en we hopen dat het mogelijk is om deze fantastische avond nogmaals mee te mogen maken in Belgiė of Nederland.

Diana van Bergen

Ze durft!!!!! Maaaaar…. ze kan het!!!!!!! Wat mooooooooi.

Nico

Enorm veel respect voor deze topproductie. Normaal probeer ik de superlatieven wat te sparen, maar dat was in dit geval onmogelijk. Dit was oprecht het beste wat wij ooit mochten aanbieden aan onze Edegemnaars. Zelfs de oppositie kwam ons dit melden, wat alleszeggend is. Van harte proficiat aan de ganse groep. Herman, het was indrukwekkend. Alsof Toon er gewoon bij was. Hoe jij ons smeuïg meenam op zijn/jullie levenswandel; hoe de engelenstem van Lissa ons allen wist te bekoren. Sprakeloos… Meen ik. Mocht er ooit nog een show komen, dan zal ik de trotse bezitter van een toegangskaart zijn. Als ik tegen dan op de affiches in een hoek van 45 graden, van links beneden naar rechts boven, niet moet lezen dat hij uitverkocht is. Het ga jullie erg goed. Bewonderende groeten,

Koen Metsu, burgemeester Edegem

Lieve (Toon) Herman, jullie hebben ons gisteren in Edegem ontroerd, door jouw prachtige stem en treffende teksten, de innemende stem van Lissa Meyvis en Toon die weer tot leven werd gebracht. Het orkest van Pol Vanfleteren bracht een mooie ondersteuning met de juiste accenten. Als geboren en getogen Limburgers vonden we het nummer ‘Wo is de sjnee’ heel ontroerend. Pol Vanfleteren sloot het nummer mooi af met het Limburgs volkslied op piano. ‘Wat een zomer, magnifiek. Ik wil hem volop vieren.’ Toon.

Simone & Jos DomDag Herman, ik heb heel erg genoten van jullie theatervoorstelling waarbij de muzikale en vocale superioriteit  buiten kijf staat. Toch heb ik het meest genoten van jouw teksten en de manier waarop ze gebracht werden. Jij draagt echt de voorstelling. Je legt er een hart en een ziel in en dat, hoe prachtig de muziek ook was, heeft me het meeste ontroerd. Ik wens jullie nog veel succes met de volgende voorstellingen en hoop dat onze paden, persoonlijk of professioneel, ooit nog eens mogen kruisen.

Bart Herman

Goede middag, mevrouw Meyvis, mijn echtgenote en ik hebben u horen zingen tijdens het (zeer gesmaakte!) nieuwjaarsconcert van International Opera Academy in Gent.  Ik was erg onder de indruk van uw vertolking van de aria ‘Deh vieni non tardar’! Door op youtube te kijken of ik vertolkingen van u kon vinden, ben ik bij toeval gestoten op “Lente me” en “Lieverd”, wat we bijna ademloos beluisterd hebben. Uw cd – waar u terecht trots op mag zijn! – heeft ons reeds veel luistergenot bezorgd en wij kijken uit naar uw optreden op 17 februari e.k. in het Fakkeltheater.  U geeft een heel bijzondere interpretatie van de liedjes van Toon Hermans, of liever een aanvulling erop, een andere dimensie eraan, zonder dewelke zijn oeuvre niet compleet lijkt.  Het stemt hoopvol dat er nog jonge artiesten zijn, die hun talent op zo overtuigende en indrukwekkende wijze aanwenden en oog hebben voor (klassieke) schoonheid van mooie en hartverwarmende muziek en liedjes. Ik wil u mede namens mijn echtgenote van harte feliciteren met uw mooie cd en alle succes toewensen !

Wilfried Vermariën 

Tweemaal genoot ik in het Fakkeltheater van jullie voorstelling “In de schaduw van Toon Hermans”. Sublieme vertolking van Lissa Meyvis en van Herman als verteller over zijn belevenissen als manager van Toon. Lissa, ge zijt zo lief en bescheiden, ge geeft alle eer aan Toon, uw stem is hemels. (Een streling voor de oortjes van je kindje)  Tot mijn grote verrassing kreeg ik via het Heilig-Hartziekenhuis van Lier de kans om een derde maal te genieten van jullie voorstelling. Daar ging ik naartoe samen met een vriendin. Haar zoon overleed een jaar geleden aan een agressieve kanker. Tijdens de voorstelling zong Lissa “24 rozen”, ze vroeg het publiek om mee te zingen. Na de voorstelling zei mijn vriendin: “Lissa gaf me de kracht om mee te zingen, de eerste maal dat ik zong na het overlijden van mijn lieve zoon.” Het geeft me een goed gevoel dat ik dit jullie kan zeggen.

Maria Reyniers

Dag Lissa, jouw optreden… Je was voor mij een “nobele onbekende” dus was de verbazing des te groter.”Wie is dat?” en “…nooit van gehoord”, dat zijn dan dingen die je opvangt in de zaal. Dat waren ook de vragen die ik me stelde. Ondertussen weet ik al wat meer. Wat in elk geval opvalt, dat is je “podium-présence”. Ik bedoel daar gewoon mee dat je “het” hebt.  “Klasse, stijl”, ook woorden die hier op hun plaats zijn. En dan je stem… ja, die “staat” er zeker. Toch bijzonder hoe iemand die nog zo jong is zich kan inleven in de liedjes van “een monument”. Ik behoor ook tot degenen die vinden dat je aan zo’n monument niet mag raken. Zijn liedjes moeten door hem gezongen worden en door niemand anders. (cfr. Jacques Brel…). Alleen als er een meerwaarde of een andere “inkijk” aan gegeven wordt, zodanig dat je de originele uitvoerder even vergeet, ja, dan stoort dat natuurlijk niet. “Au contraire…”. Schitterende stem, dus. Je haalt zonder moeite de hoge noten en wat vooral uitzonderlijk is, dat is dat je heel erg goed verstaanbaar blijft. Dat gebeurt niet al te veel. Logisch dat Beatrix zich afvroeg wie dat meisje met die rode jurk wel mocht zijn… Je cd vind ik echt een pareltje. Gevoelige liedjes worden ook gevoelig gebracht (Café Biljart) en bij de vrolijke ga je er dan weer stevig tegenaan (Ratata). Tot slot nog iets over de titel “Lieverd”. Dat is voor mij het nummer dat mij het meeste raakt. Erg ontroerend en zo groot in al zijn eenvoud. En dat heb je ook zo gebracht. Dus ja, zelfs de titel heeft mijn algehele goedkeuring. En dat de cd daarbovenop voor een “levend” publiek opgenomen werd, dat geeft er nog net een andere dimensie aan.

Walter Hendrickx

Beste Lissa en Herman en alle andere medewerkers aan jullie prachtige programma. En zo was ik zondag 22 april dus voor de derde keer aanwezig bij jullie voorstelling! Opnieuw heb ik genoten van de humor en de liefde die zo voelbaar zijn als jullie spreken en zingen. En oh… wat was ik blij en ontroerd dat Lissa tot slot ‘Als de liefde niet bestond’ heeft gezongen; zo, in alle eenvoud, waar. Eerder was ik al met mijn zus en mijn hartsvriendin in Austerlitz en Zwolle geweest. Ook zij hebben allemaal erg genoten.

Liesbeth Helmink

Intussen heeft de cd van Lissa zijn derde rondje in het apparaat volbracht en hebben we “weer” bij Café Biljart een eenzaam traantje weggepinkt. Bedankt voor alles, u hebt twee oude harten weer even sneller doen slaan.

Roger & Mart Van den Bleeken


Bedankt voor het geweldige concert gisteren in Austerlitz. We hebben genoten van jullie en natuurlijk van Toon!

Karel Korf

Beste Herman, dank om ons te laten genieten van een fantastische avond vorige zondag  precies op de sterfdag van Toon, op zijn intieme repetitieplek in Austerlitz… Vorig jaar was het ons niet gelukt in Carré. Het was het wachten waard. Het was gevarieerd, hartverwarmend, ontroerend, vreugdevol, verrijkend, inspirerend… Woorden schieten tekort. Met uw kenschetsende tableau vivant , de bijpassende muziek, geweldige muzikanten en – last but not least –  de virtuoze zang en presentatie van Lissa hebben jullie “de juiste Toon gezet”.

Lea Nys

Lieve mensen, wat een schitterende afsluiting van jullie tournee gisteravond in het Beauforthuis, een onvergetelijke fijne avond !

Rikkie van den Hazelkamp

Beste Herman Van Hove, met mijn vrouw Lea en twee vrienden mochten we genieten van de zeer smaakvolle muzikale hommage aan Toon Hermans in het Beauforthuis.  We hebben enorm genoten en zijn vervuld van “de liefde” naar huis gegaan in de geest van Toon. Het toeval wil dat wij allen op de Baarnseweg wonen vlak in de buurt van nr. 24, Toons laatste woning en dat zijn lijfarts Sjef Ernst mijn vroegere collega was. Ik wil u nogmaals danken en complimenteren maar ook Lissa en de geweldige band.

Johan Ehrlich

Heb de voorstelling in Carré gezien. Heel mooi!!
Lissa vond ik een openbaring!!
Zoals ze bijvoorbeeld ‘Lieverd’ zong….
Tranen van ontroering in mijn ogen!!

Jan Visser

Beste Herman en Lissa, “In de Schaduw van Toon Hermans” vorige zondag in het Beauforthuis zullen we nog lang heugen, en ons erover blijven verheugen. Het was dé kers op een rijkelijk versierde  taart, en dan nog in een historische memorabele plaats.

Wie had kunnen bedenken dat jullie eerste avondje Schaduw’ onder vrienden op een Kapelse zolder zou uitgroeien tot twee à drie jaar staande ovaties van heel ontroerde, gelukkige mensen, die weer verliefd de zaal uitwandelden?

Karin en ik vonden het prachtig dat jullie er ons erbij hebben gehaald: jij Herman, met een warme en heel geestige stem vertellend van het menselijke achter de schermen,  dat we niet konden bevroeden bij het eertijds genieten van de hoogstaande en hilarische shows van Toon Hermans. En jij, Lissa, met je mooie, ontroerende en heel professionele stem, die wij, als bevoorrechte liefhebbers, reeds jaren mochten horen en zien groeien. Heel goed dat je Pol Vanflleteren en zijn mensen als sterk muziekteam erbij had.

Een herhaalde grote proficiat en zeer bedankt hiervoor, ook aan Christa, Laura en de onzichtbaren in en achter de coulissen. What’s next ?

Lieven & Karin Denys

Tot twee keer toe genoten van de prachtige avond en al meerdere keren van de cd… vertederend, gewoon PRACHTIG.

Mia Sengier

Een volledig podium voor verteller en zangeres,
die elk bescheiden hun plekje zochten
niet de aandacht voor zichzelf vroegen
maar voor het verhaal en de liedjes,
de humor en de schoonheid.De sobere inkleding,
de warme, rode gloed,de grootsheid van jullie kleinheid,
gaf alle ruimte aan de eenvoud van het verhaal.
Een welgemeende dank je wel voor deze hartverwarmende avond!
Lissa, dank je wel voor je ontroerende interpretatie van de liedjes, dank je wel voor je zorgvuldige voorbereiding en liefdevolle overgave.
Herman, dank je wel voor je pakkende anekdotes, dank je wel dat je ons even liet meekijken in het leven van Toon.
Het bracht herinneringen naar boven uit mijn kinderjaren, lang geleden:-), waar we met alle neven en nichten op 1 januari naar Toon Hermans keken en luisterden, elk jaar opnieuw. Geen betere manier om een jaar te starten…

Riet Breesch

Hallo Lissa, bedankt voor het versturen van je cd, hij is goed aangekomen. Ik keek er naar uit, want ik had zo genoten van het onverwachte uitje in Antwerpen. Het was helemaal niet de bedoeling, maar we liepen langs en er waren twee kaarten teruggebracht. Ik heb me laten betoveren door jou, maar ook door Herman die het zo leuk en smakelijk aan elkaar praatte. Het was een super avond!!!!

Henriette Harinck

Ik heb de voorstelling gezien op in Antwerpen ! Geweldig mooi: grappig, lief en dikwijls ontroerend!

Greta Janssens

Vandaag in Antwerpen naar een warme en prachtige voorstelling over de meester Toon Hermans geweest. Gemaakt door zijn oud-manager Herman Van Hove en zangeres Lissa Meyvis!

Jochem Myjer

Nog eens dank voor de altijd warme zon die uit de Schaduw straalt. Jullie hebben veel mensen blij gemaakt met deze voorstelling en ik denk dat Pa erg trots op jullie geweest zou zijn… “Kijk da’s mijn Herman en Lissa” zou hij zeker gezegd hebben.

Gaby Hermans

Beste Herman en Lissa, nogmaals proficiat voor de  heerlijke en beklijvende voorstelling van vorige zaterdag. Heerlijke bindteksten, prachtige zang en een wat een mooie ode aan Toon Hermans!

Johan Christiaens

Meeslepend, opwekkend, dan weer rustgevend, nostalgie, een zee van mooie emoties, een traan.

Danny Janssens

 

Wat een topvoorstelling afgelopen vrijdag. k heb er opnieuw heerlijk van genoten. Het was voor mij een helende avond. Tranen luchtten op! Merci en keep up the good work.

Stefaan Lammertyn

Vandaag 18 februari in het Fakkeltheater, buitengewoon, unieke belevenis. Bedankt Lissa, Herman en jullie uitstekende muzikanten.

Louisa Evrard

Dankjewel voor een heerlijk ontspannende, mooie, warme avond in het Fakkeltheater. We genieten nog na en hopen voor jullie allen hetzelfde.

Lut Raymaekers & Philippe Marchand 

Emoties losgeweekt waarvan ik niet wist dat ik ze had. Onbeschrijfelijk. Heel erg bedankt , Herman & Lissa.

Geert Schalck

Beste Lissa en Herman, gisteravond voor de tweede keer genoten van de voorstelling. Vorig jaar in Arenbergschouwburg, nu in het Fakkeltheater. Het was weer geweldig. Ik ben enorme fan van Lissa nadat ik ze voor de eerste keer zag tijdens de Nekka Nacht.

Annemiek Weijers

Gisteren in Antwerpen een schitterde voorstelling gezien!!! Ik wil graag nog nagenieten van de liedjes met de cd van Lissa.

Henriette Harinck

Mag ik jullie bedanken voor een voor mij emotionele vreugdevolle en een “liefst-zo-snel-mogelijk-te-hergenieten” avond!

Werner Mollet

We hebben ongelofelijk genoten van jullie voorstelling.  Zo charmant, oprecht, ego-loos en ontroerend. Wat een uiterst verzorgde en professionele productie. Zeer indrukwekkend hoe aan elk detail werd gedacht.

Liesbeth Devos

.

Beste Lissa, Herman, Pol en collega’s, ik mocht jullie voorstelling vanavond gaan bekijken in het Fakkeltheater. Het is werkelijk één van de mooiste voorstellingen die ik ooit heb mogen beluisteren en bekijken. Het was zo pakkend, met zoveel respect voor “de meester”. Jullie hebben dat zo fantastisch gebracht. Dank voor zoveel schoonheid! Het zal me altijd bij blijven! Magisch gewoon…

Dirk Cuypers

Lissa, ik heb je vanavond aan het werk gezien in het Fakkeltheater… Ik heb maar één woord : adembenemend mooie vertolking van de liedjes van Toon Hermans… Ik heb nog nooit zo’n mooie voorstelling gezien en vooral gehoord. Ik was eerst sceptisch… een vrouw die Toon Hermans gaat imiteren????  Achteraf is gebleken dat dit niet imiteren was maar je eigen wondermooie versie met enorm veel gevoel en zelfs passie. Ik zal dit nooit vergeten! Je hebt er een fan bij voor het leven! Hartelijk dank!

Dirk Cuypers

10 op 10. Perfect uitgebalanceerd, harmonieus, respectvol, overlopend van liefde, vakmanschap. Zalige vertolking, beheerst, vlekkeloos, teamwork. Uniek, knap en uniek concept, rakend, diepzinnig, entertainend.

Bob Desmet

Fantastisch! Prachtige voorstelling: fijngevoelig, soms grappig en heel dikwijls ontroerend! Ik ben blij dat ik ben gaan kijken! Ik heb genoten!

Greta Janssens

Als je voor de derde keer naar ‘de Schaduw’ gaat kijken en je opnieuw, bij het liedje ‘Lente me’, met op het scherm de foto van Toon met de bloemen, de tranen in de ogen krijgt en er een gevoel van ‘wat mis ik Toon Hermans zo’ over je komt, dan betekent dit dat jullie een ijzer-, ijzersterke voorstelling gecreëerd en gerealiseerd hebben. Duizend keer dank! Mijn compagnon verwoordde het vanmorgen in een sms: Lang geleden dat ik nog zo’n mooie en fijne avond heb kunnen beleven. Dit zal ik niet snel vergeten.

Nicole Verstrepen

Geniet nog eens met volle teugen van jullie optreden in het Fakkeltheater met dit overheerlijk programma. Ik geniet zelf na zovele maanden nog steeds na van die voorstelling en van de cd. Heerlijk!!!

Raymond De Bruyne

  

 Vorig jaar in januari in Roeselare gezien en gehoord en… genoten… Was kerstcadeau van de kids. Jammer genoeg kon de papa niet meegenieten. Daarom gaan we dit jaar samen naar het Fakkeltheater. Wat ben ik blij dat ik het nog eens mag meemaken. Hopelijk kan ik daar de cd kopen…

Mia Sengier

Eervolle hommage aan Toon Hermans
In alle verhalen laat Herman Van Hove zijn bewondering voor Toon Hermans blijken. Hij uit zich beheerst, zonder opsmuk. De ‘gelukzalige weemoed’ zoals de tot op hoge leeftijd ambitieuze Hermans ervoer, weet Van Hove prachtig over te brengen. Toch wordt het geen verheerlijking van de Limburger. De moeilijke kanten van de cabaretier verbloemt Van Hove niet, zoals zijn perfectionisme en onredelijkheid. Tussen de verhalen van Herman Van Hove door zingt de Vlaamse zangeres Lissa Meyvis de mooiste liedjes van Toon Hermans. Als eerste brengt ze ‘Wil jij mijn vriendje zijn’. De zangeres doet dat met een prachtige heldere stem, ingetogen en onbevangen. Het is knap hoe ze ‘Wo is de sjnee’ in Limburgs dialect zingt. Ontroerend is het lied ‘Lente me’, dat Hermans na het overlijden van zijn geliefde Rietje niet zonder tranen in zijn ogen kon zingen. Lissa Meyvis’ vertolking van Hermans’ repertoire is verfrissend en vernieuwend. Het strekt haar tot eer dat ze geen poging doet Hermans te imiteren. Haar interpretatie is daarom een eervolle hommage. Meyvis wordt begeleid door vier muzikanten onder leiding van multitalent Pol Vanfleteren. Naast zijn levendige pianospel, laat hij zich ook horen op blaasinstrumenten en keyboards.

★★★★☆ 

Hilda Knol, Steenwijker Courant

Ik heb gisterenavond genoten van ‘In de schaduw van Toon Hermans’  in De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Ik heb in de pauze de cd gekocht, daar ga ik eveneens veel en vaak van genieten. De avond was een imposant eerbetoon aan Toon Hermans, wat een goed initiatief van u en alle medewerkers. Het orkest, Lissa met haar zoete, maar indrukwekkende vertolking van zijn liedjes.  Ik vond het een verstilde ode. Zelden zo gezien. Intens, betrokken, zonder spektakel. Tegenwoordig lijkt het wel dat veel theatervoorstellingen volop met spektakel, afleiding gepaard moeten gaan. Dat is niet zo. Ook uw projecties op het grote achtergrondscherm waren prima gekozen en vulden aan. Zonder afleiding van wat op het podium (Herman en Lissa en het orkest) te zien en te horen was.

Hans Bartels

Lissa, uw cd – waar u terecht trots op mag zijn ! – heeft ons reeds veel luistergenot bezorgd en wij kijken uit naar uw optreden op 17 februari e.k. in het Fakkeltheater.  U geeft een heel bijzondere interpretatie van de liedjes van Toon Hermans, of liever een aanvulling erop, een andere dimensie eraan, zonder dewelke zijn oevre niet compleet lijkt.  Het stemt hoopvol dat er nog jonge artiesten zijn, die hun talent op zo overtuigende en indrukwekkende wijze aanwenden en oog hebben voor (klassieke) schoonheid van mooie en hartverwarmende muziek en liedjes.

Wilfried Vermariën

De cd is een cadeautje voor mijn lieve 81-jarige vader, die een enorme fan was van Toon en zeer veel voorstellingen van hem live heeft gezien. Toen Lissa ‘Lente me’ had gezongen, keek hij me zichtbaar ontroerd aan en fluisterde: zó mooi, speel dat later maar op mijn begrafenis … Ik hoop uiteraard dat hij er eerst nog vele jaren zelf kan naar luisteren, maar ik onthoud zijn woorden.

Hilde Janssens

Toon had en heeft vele bewonderaars. Een ervan is – hoe gek dat ook mag klinken – onze 8-jarige zoon Laurens.  Hij zal dan ook op zaterdag 17 februari op de eerste rij vol aandacht zitten te glunderen, wachtend op zijn lievelingsliedje “Lieverd”. Mocht hij dit zachtjes mee neuriën, gelieve hem dit te vergeven.

Michaël Pilaeten

“In de Schaduw van Toon Hermans” is een prachtig eerbetoon aan een groot artiest en een voorstelling om lief te hebben.

Wij geven de voorstelling 4 sterren!

Etten-Leur Bulletin

Behoort tot het mooiste dat ik ooit gezien en gehoord heb. Ik wil die voorstelling zo graag nog eens zien.

Jaak Coudeville

Beste mensen, zeker niet te missen. Ben zelf twee keer gaan genieten, het mooiste eerbetoon aan Toon Hermans dat ik ooit zag. Bedankt !

Peter Haex

Hallo Lieverd Lissa,
Toon Hermans was in mijn jeugdjaren een deel van de familie zeg maar. Of beter, een deel van gans Vlaanderen! Zeker wanneer zijn show op de Nederlandse televisie werd vertoond. Dat was telkens een feest om naar uit te kijken ! Toon evenaren is zo goed als onmogelijk, als ik dit zeggen mag. Uit nieuwsgierigheid heb ik mij toch de cd aangekocht waarop u zijn pareltjes hebt vertolkt. Mag ik u dan ook feliciteren met deze prachtige uitvoeringen. Het is speels, vrolijk, melancholisch, rustgevend en zo kan ik nog wel even doorgaan… Een pareltje om naar te luisteren, echt waar! In de hemel is Toon met zijn Rietje aan het meegenieten hiervan ,zoveel is zeker.

Geert Staelens

Onvergetelijk! Heb gezien, gehoord, geluisterd, bewonderd. Bewonderenswaardige hommage. Zo mag en zal Toon er altijd blijven!

Boudewijn Sondervan

Tweemaal naar deze prachtige ode aan één der grootsten in zijn genre, Toon Hermans, gaan kijken. Een lach, een traan.. . “Toon-waardig” deze voorstelling. Mooie verhalen. En dan … een zingende nachtegaal.

André Tassin

 

Ik ben in Carré  geweest, tranen van ontroering, prachtig. Ik ging weer helemaal terug in die tijd. Honderd maal dank.

Inge Mariam

 

Heb de voorstelling in Carré gezien!! Lissa Meyvis was voor mij een openbaring!!!!

Jan Visser

Samen met mijn ouders zag ik de voorstelling in Bierbeek vorig seizoen en we waren alle drie heel erg onder de indruk. Echt een prachtige avond. De cd zal een mooie herinnering zijn daaraan.

Hilde Stas

 

Beste Lissa,
Een paar dagen geleden keek ik op TV een herhaling van het Gala 100jaar Toon Hermans. Mijn opa en oma en vader en moeder waren grote fan van Toon. Ik was meer benieuwd naar het optreden van Freek de Jonge. Maar na ruim een half uur trad er een jonge dame op in een mooie rode jurk. Twee liedjes van Toon werden verpakt op een manier zoals ik nog nooit gehoord heb. Perfecte timing, gevoelig, indrukwekkend. Vooral het nummer “Lieverd” past perfect bij de zangeres !!! Maar “Lente me” vond ik nog indrukwekkender!!! Nog nooit had ik dit nummer zo vol van intimiteit gehoord. Op YouTube kijk ik nu ieder dag naar deze 2 nummers van jou.
Lissa, bedankt, je bent een geweldige zangeres, je hebt er een Nederlandse fan bij !!!!

Arjan van den Berg

Mijn complimenten voor uw voorstelling “In de schaduw van Toon Hermans”! Ik heb laatst in het Chassé Theater te Breda zo ontzettend genoten van uw voorstelling dat ik inmiddels nogmaals kaarten heb gekocht voor de voorstelling in februari te Antwerpen.

Dirk Brauers

Dag Lissa, na het zien van jou in In de schaduw van Toon heb ik veel van jou gezien en gehoord. Ik wil je bedanken voor het vele moois waarvan ik zo geniet. Respect!

Harri M. Vermunt


Voorstelling was prachtig. CD is geweldig. TOP!!!

Anja Schilp

Dag Lissa, ik zag u net op televisie zingen in het programma “100 jaar Toon”. Ik ben een fan van uw gezang. Een meer dan prachtige stem heeft u.

Edwin Thissen

Was prachtig. . .  De afwisseling tussen het verhaal over zijn leven en de prachtige stem van Lissa die de liedjes weer tot leven bracht. Lente me … zo mooi.

Rita Van Dorsselaer

Dag Lissa en Herman en alle andere medewerkers,
Jullie allemaal hebben er voor gezorgd dat ik drie keer met vrienden zo intens genoten heb van jullie voorstelling. En iedere keer hebben jullie er weer voor gezorgd dat ik ontroerd raakte. En dan nu de laatste voorstellingen in jullie bijzonder Fakkeltheater. Voor het nieuwe jaar, gezondheid en veel vrolijke noten.

Maria Timmers

Als rechtgeaarde Toonfans willen we heel graag op de hoogte gehouden worden van alles wat het wel en wee van Toon betreft! Prachtig was de show met Lissa Meyvis. Wat een stem!!!! In één woord onovertreffelijk!!

John & Maria Maesen

Lissa, wat moet jij een gelukkige vrouw zijn met zo’n prachtige stem. Ik kon mijn emoties afgelopen vrijdag in Leeuwarden maar net de baas blijven. Alle nummers zijn bijzonder maar Lente me en Lieverd zijn zo mooi, daar gaan mij tranen dan heerlijk. Eén ding had ik helemaal geweldig gevonden: om samen met Toon zijn liedjes te horen zingen. Je had het makkelijk gekund zonder veel repetities want daar was Toon goed in. Lissa, je hebt mij met je schitterende cd ontzettend blij gemaakt ( slagroom op het toetje).

Jacob de Vries

Lieverd  Lissa,
Wat een mooie liedjes van een man, die zijn publiek een aantal uren zorgeloos kon maken, die zijn publiek zo mooi kon bespelen met zijn perfecte ‘’timing”. Wat een mooie stem heb jij en wat heb jij deze liedjes van de meester prachtig gezongen. Alle lof ook voor de vertelling van Herman van Hove, telkens gevolgd door weer zo’n mooi lied.

Jan Laenen

Wij hebben alweer enorm genoten van de voorstelling in Zwolle; ik voor de derde keer en mijn vriend voor de tweede keer. Het zit zo allemachtig mooi uitgebalanceerd in elkaar en je gaat – merkte ik alweer – werkelijk door alle denkbare emoties heen.  Misschien geldt dat voor mij nog meer dan voor anderen omdat ik een tijdje zo dicht bij dat vuur heb gezeten. Soms is het werkelijk heftig, maar vooral goed en heel erg mooi gemaakt en gedaan. Wij zaten nogal vooraan, het enthousiasme rond ons en achter ons golfde voelbaar voorbij in jullie richting. En dank aan allemaal voor een prachtige avond waarna ook wij met een grote glimlach op het gelaat huiswaarts togen.

Ida Schrijver, archivaris Toon Hermans

Dank voor de zeer mooie intieme en goed gebrachte  voorstelling in Rotterdam die ons zeer blij heeft gemaakt,een hele dag lang al!

Kurt Defrancq

Mijn vrouw en ik hebben we jullie aan ‘t werk gezien in de Arenberg met jullie ongeëvenaarde voorstelling “In de schaduw van Toon”. Zoals er filegolven zijn, zo kreeg ik toen kippenvelgolven…

Fred Janssen

Begint Herman Van Hove eenmaal  te vertellen over zijn vriendschap en samenwerking met Toon Hermans, dan houdt bij bijna niet meer op. “Toon heeft mijn leven veranderd”, vertelt hij. “Dat ik zijn manager en vriend mocht worden, heeft mij zo veel moois gebracht. Onze voorstelling is een eerbetoon aan hem”. Zijn Vlaamse tongval, zijn haast theatrale lichaamstaal en zijn manier van formuleren, met de pretlichtjes in zijn ogen, maakt dat de rol van verteller hem goed past. Ook als hij over Toons moeilijke karaktertrekken spreekt, blijft zijn toon licht en liefdevol.

Marit Versteeg, De Gooi- en Eemlander

Een voorstelling vervuld van liefde
Op zondag 29 oktober 2017 was de Nederlandse première van In de schaduw van Toon Hermans, een eerbetoon aan Toon Hermans in Theater de Veste in Delft en MusicalNieuws was daarbij aanwezig. Herman Van Hove vertelt met warme stem over de samenwerking met Toon Hermans en het wordt niet alleen een verheerlijking, hij meldt ook hoe Toon hard en onredelijk kon zijn, maar ook deze kant wordt met warmte verteld. Deze hommage wordt regelmatig onderbroken door bekende liedjes van Toon Hermans gezongen door Lissa Meyvis, met haar prachtige kraakzuivere fragiele stem, een bijzonder mooie verschijning in haar prachtige jurk. Ze zingt de liedjes ingetogen, maar zo mooi. Ze wordt begeleid door een fantastisch spelende band die mooie arrangementen heeft gemaakt bij de liedjes. Meyvis zingt de liedjes zoals Toon ze nooit zelf had kunnen zingen, ontroerend mooi. Het is een warme voorstelling, door de boeiende verteller, door de prachtige stem van Lissa en door de mooie teksten van Toon die er voor zorgen dat we allemaal vervuld van hoe belangrijk de liefde is de zaal verlaten.

MusicalNieuws

Eerder dit jaar genoten we al van de voorstelling. Dit najaar gaan we weer. Er is al zoveel over gezegd en geschreven. Het is allemaal waar. De prachtige liedjes van Toon worden zonder er allerlei poespas bij te verzinnen op hoog niveau gezongen en gespeeld. De warme stem van Herman is het cement tussen de stenen: Lissa en het ensemble van Pol. Chapeau !!!

Ger Peeters

Lissa, je bent een prachttalent. Mooier kan niet, kristaller kan niet…

Jan van Boxel

Dag Lissa, vorig weekend hoorde ik je in het Beauforthuis de liedjes van Toon Hermans ontzettend mooi vertolken. Daarvoor wil ik je – nog eens – bedanken. Vooral bij jouw uitvoering van ‘Lente me’ ben ik elke keer tot tranen geroerd.

Helma van der Mijl

 

Het was prachtig een week geleden in het Beauforthuis!

Henny Keizer – de Graaf

Dag Lissa, ik heb vorig weekend in het Beauforthuis zeer genoten van jouw vertolking van de liedjes van Toon. Vooral het liedje Lieverd zit steeds in mijn hoofd. Ik zing in een koor en heb zangles en zou graag Lieverd willen zingen voor mezelf. Is de muziek ook beschikbaar van dit liedje?

Hellen van Gessel

We mochten zondagmiddag van een waanzinnig mooie voorstelling genieten in ’t Beauforthuis, om stil van te worden!! Compliment!!

Caspar & Annette Moolenaar

In de schaduw van Toon Hermans zondag in het Beauforthuis te Austerlitz: waanzinnig optreden, werkelijk alles klopte. Het geluid was prachtig in balans (iets wat zo vaak mis is bij live optredens), de intieme sfeer van het Beauforthuis, de prachtige stem van Lissa met het Vlaamse accent dat een en ander aan beleving nog versterkte. Ik heb meerdere keren met de tranen in mijn ogen geluisterd.

Peter Kerstholt

Ik heb de voorstelling gezien in Genk en we gaan in december naar Lanaken. Nooit eerder heb ik zo een waardig eerbetoon gezien aan Toon als deze voorstelling.

Peter Haex

Ha Herman & Lissa, nogmaals bedankt voor de prachtige show gister, Jasper en ik hebben ervan genoten!

Gemma Hermans, kleindochter Toon

Magisch…
Was het Herman die de verhalen over Toon zo beklijvend bracht?
Was het Lissa die met haar hemelse stem het publiek zó beroerde?
Was het Pol en zijn band die de pannen van het dak speelden?
Of was het het Beaufortkerkje, de plek die zoveel herinneringen aan Toon oproept?
Magisch, dat was het écht… alsof de meester zelve van daarboven de regie in handen had.

Anne Chantraine

Luisterend naar de cd zitten we nog na te genieten van de prachtige voorstelling op 21 oktober 2017 in het Beauforthuis in Austerlitz. We zijn vaste bezoekers van dit theater maar hebben ons nooit gerealiseerd dat dit theater zo’n belangrijke rol heeft gespeeld in het werk van Toon. Dit maakte de voorstelling extra bijzonder. Geweldig gezongen door Lissa, prachtig verteld door Herman. Het spel van Benny Ludemann was ontroerend om te zien. Complimenten ook voor de muziekarrangementen, in het bijzonder voor het spel van Pol Vanfleteren. Al met al met recht een “warmhartige Vlaamse hommage aan Toon Hermans”.

Bert Rook

 Ik heb de voorstelling in Carré gezien, het was prachtig en ontroerend.

Alice Antonia Mariam

Prachtig, zo vol liefde gezongen door Lissa Meyvis!

Toos Arts

 Vorig jaar in Carré mogen zien, weergaloos mooi.

Sjoerdje Degraaf

 Wonderschone vertolking.

Lien Braaf

Prachtige voorstelling. Ontroerend gezongen.

Ingeborg Moerkamp

Vooral Lieverd ontroerend mooi en het had niet beter gezongen kunnen worden dan door Lissa. Prachtig!

Pauline Brouwer – Hettema

Zó wonderwondermooi, de opname van Lente me met Lissa Meyvis en Benny Ludemann in Carré. Beter kan een herfstige zondagavond niet worden.

Claude Montrieux

Toon was nog nooit met zo’n prachtige geschoolde stem gezongen als door Lissa Meyvis.

Cees Oosterom

Het was schitterend. Drie keer gezien en ik ga een vierde keer…

Annick Verhaeghe

Lente me op de NekkaNacht. Wat een geweldige zangeres, wat een poëtische tekst, wat een hemelse begeleiding.

Paul Matterne

 

Zo innig! Zo wonderlijk! Zo dichtbij! Altijd! Lissa (schat!) en jij, Benny Ludemann (volhardende in ’t zalig herinneren), heerlijk dat jullie op deze wijze die enige bewonderenswaardige Toon voort doen leven. Dank! Tuurlijk zou dit nooit tot stand zijn gekomen, toch niet op deze wijze, in de schaduw van Toon: Herman van Hove. Bij-zonder. Dicht-bij. Bewonder!

Boudewijn Sondervan

Lissa, dit is één van de mooiste nummers in Nederland. Lente me. Ik zeg het niet snel. JEZUS ! ! ! Wat breng jij het nummer mooi ten gehore, bij meneer Hermans krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen. Bij jou heb ik dat ook gekregen, omdat het gaat om de passie waarmee iemand het nummer brengt. Lissa bedankt voor deze mooie versie. x x x x

Richard Jonkman

Beste mevrouw Meyvis, een paar dagen geleden heb ik de cd Lieverd ontvangen en ik ben zeer verheugd. Ik ben een enorme fan van Toon Hermans en heb zijn liedjes al vaker door anderen horen zingen en dacht dan altijd, nee, dat moet Toon zelf doen. Echter…..nu hoor ik dat naast Toon alleen u deze mag zingen. U hebt precies die juiste stem daarvoor, helder, lief, jong en ik hoor dezelfde intentie als bij Toon zelf. Prachtig, ik word er helemaal blij van, zeker in deze huidige onrustige veeleisende maatschappij, als tegenwicht. Ook vind ik daar helemaal bij passen dat u er niet commercieel mee om gaat en er nog zo’n persoonlijk briefje aan toevoegt. Ga vooral met uw stem verder want die hebben we nodig!!

Marie-Louise Geenen

Intussen is jullie schitterend opgenomen live album vlot geleverd Fijn!!! Maar vooral, wat mij betreft, vind ik de opnamekwaliteit schitterend. Zeer mooi uitgebalanceerd, fris en luchtig, fragiel en verfijnd dynamisch geheel met Lissa’s stem in het middelpunt. Ik ben een veeleisend muziekbeluisteraar (ook zelf muzikant). Wij hebben een live concert in Dendermonde bijgewoond. Was ontroerend mooi, met een traantje en een lach. Diezelfde sfeer vind ik terug op de cd. Zo kunnen wij nog lang nagenieten van jullie muzikale realisatie ‘Lieverd!’

Adelin Sluiter

Ik was enkele maanden geleden, samen met mijn vrouw, op jullie optreden in Leuven. Ik had voor aanvang wat gemengde gevoelens, omdat ik schrik had dat het mooie beeld dat ik van Toon Hermans had, misschien wat zou kunnen worden aangetast. Maar ik kan zeggen dat zowel mijn vrouw als ik een fantastisch gevoelen aan die avond hebben overgehouden. Ik heb gelachen en geweend. En dat laatste gebeurt me zelden. Ook de manier waarop Lissa zijn liederen bracht, overtrof onze verwachtingen ruimschoots. Hartelijk dank voor die prachtige avond.

Johnny Vandikkelen

Schoonheid kan troosten; prachtig, mooi, zachtjes overweldigd worden, dank je Lissa en Toon.

Jan van Boxsel

Lieve(rd) Lissa,vandaag heb ik jouw cd ontvangen en direct geluisterd.Het is ongelooflijk hoe jouw prachtige stem mij op één cd zowel vrolijk maakt als weet te ontroeren. Met heel veel plezier heb ik geluisterd en ik kan je verzekeren nog heel vaak met hetzelfde plezier te zullen luisteren. Graag spreek ik de hoop uit dat na deze cd nog vele zullen volgen en, vooral, dat heel veel mensen hiervan kunnen genieten.

Fer Moerland

Niets is mooier dan het schenken van deze cd! (Nou ja, uitgezonderd het beluisteren natuurlijk…)

Jan Blaauw

Lissa ontroert met liedjes van Toon
Kippenvel van ontroering als de Vlaamse sopraan Lissa Meyvis in prachtig Limburgs dialect Wo is de snjee van Toon Hermans zingt. Oké, enig chauvinisme is ons even niet vreemd, maar haar mooie ingetogen versie is wel één van de hoogtepunten op het album Lieverd, live opgenomen tijdens de voorstelling In de schaduw van Toon Hermans in de Arenbergschouwburg (Antwerpen) en Carré (Amsterdam). Met haar zonnige stem neemt ze de mooiste luisterliedjes van de Sittardse komiek onder handen. En dat op een zeer geslaagde manier, zoals het melancholie Café Biljart. Haar kraakheldere stem geeft een nieuwe dimensie aan Lente me, misschien wel het mooiste lied van Toon. En de meester ziet vanuit de hemel dat het goed is.

★★★★☆
Peter van de Berg,
Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad

Beste Lissa, enkele dagen geleden je cd ontvangen… hij is prachtig. Als de liefde niet bestond, Lieverd… prachtig met Toots Tielemans en Lente me… als een symfonie. Heel veel succes en hopelijk tot de volgende cd.

Anneke Spin

Eigenlijk kun je Toon muzikaal best eren door het andere uiterste op te zoeken, zoals Lissa hier bewijst: jong tegenover oud, vrouw vs man en geschoolde stem tegenover Toons authentieke stemgeluid. Het bewijst ook de kracht van Toons songs, dat ze zich ook in een grondig andere context handhaven, wat zeg ik: er uit springen.

Wim Vanseveren

Mooi in al z’n eenvoud
‘Hoor ik die piano spelen, elke avond weer. Leg ik alle sores van de wereld naast me neer. Ik bouw mijn eigen wereld op van acht tot elf, mevrouw. Waar het gras nog groen is en de hemel blauw.’
Toon Hermans zong dit in zijn liedje Hemelblauw. En dat is precies ook wat de Vlaamse zangeres Lissa Meyvis doet op haar cd Lieverd. Ze schildert middels zeventien liedjes van diezelfde Toon Hermans een zonnige wereld vol melancholie, liefde en een onstuitbaar optimisme.
De cd vloeide voort uit de theatervoorstelling In de schaduw van Toon Hermans die Meyvis samen met Herman Van Hove, de vriend en ex-manager van de volkskomiek, speelde. Hij werd live opgenomen in de Arenbergschouwburg in Antwerpen onder begeleiding van de negenkoppige band van Pol Vanfleteren.
De klassiek geschoolde Meyvis laat zich nergens verleiden tot grote uithalen of bombast. Ze laat de liedjes tintelfris knisperen met haar heldere stem. In al hun eenvoud komen te teksten tot hun volle recht. Er staan veel bekende liedjes op, waaronder het ontroerend liefdesliedje Lieverd (muzikaal ondersteund door Toots Thielemans op mijn mondharmonica), Lente me en Vierentwintig rozen, maar ook het minder bekende in dialect gezongen Wo is de sjnee.
In deze soms donkere tijden is de cd Lieverd een aangenaam muzikaal lichtpuntje.

★★★★☆
Esther Kleuver
De Telegraaf

Dag Lissa, bedankt voor de mooie cd. Prachtige liedjes met een zeer mooie muzikale begeleiding. De tekst is zeer verstaanbaar gebracht, was niet altijd vanzelfsprekend is bij live-opnames. Samen met mijn vrouw heb ik van je optreden in de Arenbergschouwburg genoten.

Jan Van Waeyenberge

P.S. In volgorde de mooiste voor mezelf: Lieverd, Café Biljart, Vierentwintig rozen.

Een stem die je nooit meer vergeet.

Chris Somers

Ik wilde de cd vooral voor Lente me. Dat mogen ze spelen op mijn begrafenis. Kippenvel!

Jeannine Joos

Lieve Lissa, dagelijks luister ik een paar maal naar je wonderschone cd Lieverd. Met sommige liedjes zing ik hard mee! De muzikale uitvoering door het orkest is ook fantastisch! Het lied Lieverd is mijn favoriet! Dank je wel voor de prachtige uitvoering van de liedjes van Toon Hermans!

Petra Ruitenbeek

Toen ik de cd voor het eerst beluisterde, kreeg ik tranen in mijn ogen! De liedjes van Toon zijn sowieso juweeltjes maar de prachtige stem van Lissa en haar persoonlijke interpretatie verheft ze naar een nog hoger niveau.

Nele Derie

Beste Lissa, we willen u van harte proficiat wensen met én bedanken voor het schitterend programma “In de schaduw van Toon Hermans”. Ik ben altijd, samen met mijn echtgenote – wat we later hebben overgebracht op onze drie dochters –  een bewonderaar geweest van Toon Hermans. We hebben dan ook met volle teugen, tot twee keer toe (Wetteren en Wevelgem), genoten van het uitzonderlijk optreden van het hele team, maar dan toch in hoofdzaak van uw warme, getalenteerde stem met heel wat kippenvel-momenten ! En het blijft nu verder nagenieten van de prachtige cd “Lieverd”, een pareltje dat we zullen koesteren ter nagedachtenis van Toon Hermans maar ook als herinnering aan de hoogstaande optredens (live en de onvergetelijke Toonhommage in Theater Carré op TV). We bezochten ook Toon Thuis in Sittard op vrijdag 24 maart, blijkbaar 2 dagen te vroeg om onze cd te laten signeren ! We wensen u nog veel succes met je verdere loopbaan en dat je nog vele harten mag verwarmen en verblijden met je prachtige, zuivere stem.

Willy en Trees Forrez-Catteeuw

Hulde, hulde aan Toon en Lissa. ongeëvenaarde schoonheid en gevoel tot in je tenen.

Jan Van Boxsel

Lieverdje Lissa, allereerst mijn excuses voor de late reactie. Nogal druk gehad. Ik heb net je cd “lieverd” een rustige manier kunnen beluisteren. Het gaf me een goed en warm gevoel. Je mag er terecht fier en trots op zijn,  en het is met heel veel plezier en speelvreugde dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan dit pareltje!

Hans Verhulst
Hoornist op cd Lieverd

Dag Lissa, heel veel dank voor de prachtige gesigneerde cd. Ik heb hem al een paar keer beluisterd en het is een groot plezier om al dat prachtige materiaal weer voorbij te horen komen. In de opnames is goed te horen dat de muzikanten en jij elkaar heel goed kennen. Alles klopt: de arrangementen, de timing en het spel! Maar vooral is te horen dat hier vijf muzikanten bezig zijn die elkaar kunnen zién. Met andere woorden: het is een echte “live” opname. En die worden niet vaak meer gemaakt! Kortom het is een juweeltje geworden. Wederom heel veel dank voor al dit moois.

Piet Nieuwint
Geluidsman Toon Hermans
Toneelmeester In de schaduw van Toon Hermans

Lieverd Lissa, onlangs ontving ik jouw cd snel na de bestelling. Bedankt! In het lieve briefje in bijlage nodig je uit tot reacties. Mijn favorieten zijn: Altijd zal ik van je houden, Lieverd en Lente me. Maar daarmee doe ik zeker geen afbreuk aan al die andere mooie vertolkingen, vaak speels en een beetje jazzy. Covers hoeven voor mij niet, als ze niets toevoegen, maar dat doen jouw versies zeer zeker wel! Ik was ook fan van Toon Hermans, maar jij roept heel andere emoties bij mij op. Die poëzie zat er bij Toon natuurlijk ook al in (“een lach en een traan”), maar bij hem kreeg ik eerder een glimlach bij zijn woordspelingen in bijvoorbeeld Lente me.  Misschien kwam dat ook omdat je nog aan zijn vorige of al zijn volgende grap aan het denken was. Jij roept in onder andere  Lieverd en Lente me vooral heel veel emotie en ontroering op. Hopelijk maak ik voldoende duidelijk, dat dit als een heel groot compliment is bedoeld. Wens je nog heel veel succes!

Michel Vanhooff

Hallo Lissa, wat ben ik blij met mijn cd-aankoop! Telkens opnieuw is het genieten… Toon komt op deze manier terug tot leven. Bedankt daarvoor!

Trui Vernimmen

Als de liefde niet bestond zou Lissa er niet zijn,
en wie zou dan zo een mooi liedje zingen.
Als de liefde niet bestond is mijn favoriete song.
Ciao Lieverd.

Rocco Granata

Beste Lissa, wat hebben we al genoten van je prachtige stem met de mooie woorden van Toon. Ook van de geweldige muziek van Pol Vanfleteren en zijn muzikanten. Graag zou ik op de hoogte blijven van je andere optredens.

Jan van Oosterwijck

Toen ik gisteren de brievenbus opende zag ik dat jouw cd bij de post was. Ik heb er (direct) met heel veel plezier naar geluisterd terwijl ik de was aan ’t strijken was en ik moet zeggen dat het nu eens zo vlot ging! Door de mooie teksten en natuurlijk ook door jouw fantastische stem waande ik mij opnieuw in de Arenberg. Hopelijk wacht je niet te lang om ons nog eens te verwennen met een (ander) optreden. Wij wensen je in ieder geval nog héél veel succes.

Eddy en Sonja Branders – Wellens

Mooi, prachtig, jullie cd. Toon wist de gevoelige snaar van de mensen te bespelen zoals geen ander: met een lach, een traan,  fantasie, schalks, vrolijkheid, weemoed en met iets van een deugeniet op zoek naar medeplichtigen. Gisteren zagen Pilar en ik, (op TV5 Monde) een hommage uitzending over Georges Brassens. Het deed me denken aan jullie show In de schaduw van Toon Hermans.  En ook aan de vraag die Hijlco Span je stelde verleden vrijdag op Volgspot van Radio 5 Nl, over het mogelijke aanslaan van de liedjes  bij de jeugd.  Is die  vraag is ook niet toepasselijk op Brassens en zovele andere top-chansonniers? Wat absoluut zeker is, is  dat je cd vele duizenden fans van Toon  vele  onvergetelijke  ogenblikken zal laten beleven. Proficiat, Lissa!

Jos Naenen

Dag Lissa, hartelijk dank voor het toezenden van je cd. Ik heb in mijn auto maar beperkt plaats, voor slechts enkele cd’s, die me nauw aan het hart liggen, en waar ik (de vele uren) onderweg graag naar luister. En ‘Lieverd’ hoort daar voortaan bij. Bedankt!

Nicole Verstrepen

Lieve Lissa & Herman, heel erg bedankt voor de heerlijke cd. Erg gewaardeerd. Prachtige herinnering aan een voor eeuwig gekoesterde voorstelling. I spread the news!

Ben Van Ostade

Hoi Lissa, ik hoorde je bij toeval bij de uitzending van het Toon Hermans programma in Carré en heb jouw lied ‘Lieverd’ wel drie maal teruggespoeld. Wat zing jij prachtig, licht, klaterend. Heb blindelings de cd besteld en draai hem continu. Je hebt de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Grote dank.

Renate van den Broek

Beste Lissa, wil jij mijn vriendinnetje zijn, Lieverd? Schitterende cd, Lieverd. Toon Hermans, met net dat beetje anders en … liever. De hele familie luistert mee en geniet. Jouw cd vertrekt weldra mee op vakantie naar Rhodos. Doe zo voort Lissa en Herman.

Guido Cuypers

Lieve Lissa,
Wat ik in Antwerpen al zag en hoorde, heb je met je cd bevestigd: prachtige versies van het répertoire van Toon met een heel eigen en zéér muzikale vertolking. Geniet er van! Warme groeten.

Paul van Vliet

Iedere keer als ik via jullie site of op YouTube naar een van ‘jouw’ liedjes luister, word ik geraakt door je puurheid van je zingen en zijn. Jammer genoeg wist ik niet van jullie optredens in het theater, dus dat heb ik gemist. Maar oh, wat ben ik blij dat er nu een CD is.

Liesbeth Helmink

Zoals de afgelopen week dikwijls het geval, speelde je cd Lieverd in de auto. Kleindochter Sylvie vroeg wie er zong, wetende dat ze karig is met complimenten, zei ze “Opa, dit is heel mooi gezongen”, roerloos en ontroerd luisterde ze naar de song Lieverd. Je liedjes bezorgen mij nog steeds kippenvel en als ik naar de uitzending kijk van de voorstelllng in Carré kan ik de traantjes moeilijk bedwingen. Niemand die met zoveel gevoel en stemzuiverheid en daarbij je mooie verschijning de mensen kan ontroeren en gelukkig maken. Ik heb je zien en horen zingen in de Arenberg, wat voor mij  één van de mooiste vokale optredens is die ik ooit beleefde.

Adri Matthijssen

Hallo Lissa,
Toen jullie in Carré speelden, heb ik je al aangesproken, maar na afluistering van de CD wilde ik dit toch nog een keertje kwijt. Ik vind dat je een heel prettige stem hebt en alles op een zeer ontspannen manier zingt. Het komt allemaal heel relaxed en zuiver over. Je hebt echt de rust die Toon ook in z’n liedjes had. Kortom: PROFICIAT, een heel prettige cd.

Hans Koppes
Muzikant Toon Hermans

Lieve, lieve Lissa,
Wat een fantastische, ongelooflijke, geweldige en emotionele prestatie heb je met deze CD geleverd. Ben er diep van onder de indruk. Heb de CD met volle aandacht beluisterd en van het begin tot het einde er van genoten. Alles van deze CD klopt. Prachtige zuivere stem met optimale uitspraak, geweldige, zeer bijzondere arrangementen uitgevoerd door superieure musici, perfecte registratie en een optimale productie. Daarbij ziet het er fantastisch uit. Heel veel succes ermee en stuur hem naar de Koning van België. Die moet weten wat voor fantastische onderdanen hij heeft.

Benny Ludemann
Gitarist Toon Hermans

Beste Lissa,
Wat een prachtige cd!  Iedere keer als ik luister naar de mooie liedjes voel ik me weer jong! Liedjes over liefde en toch niet sentimenteel, met vaart gebracht met mooie arrangementen.Toon Hermans kan er trots op zijn!

Annie Geenen

Beste Lissa,
Je cd is prachtig. Heb deze gister cadeau gedaan aan mijn jarige geliefde en zij is zeer blij. Ik heb geprobeerd de gasten op het verjaarsfeestje subtiel te infecteren met jouw stem door de cd herhaaldelijk af te draaien. Succes met de verdere luisterrijke stappen in je loopbaan.

Harry Slegh

Beste Herman,
Ik heb goed naar Lieverd geluisterd: schoon plaat nondeboere! Ik vind het super dat jullie niet voor een studioproductie gekozen hebben, want in deze tijd van teveel mogelijkheden en verplichte hipness leidt dat vaak de aandacht af van de essentie. Die essentie is: een prachtzangeres en prachtige muzikanten die het klassevol live doen. En Toots is dan de mooie uitzondering die de regel bevestigt, trouwens vanuit de hemel spelen dat is ook live… Kortom: heel veel respect!

Bart Peeters

Een pareltje!!!
Kippenvel!
Genieten!
Da’s in 3 woorden wat ik van je CD vind.
Knuffel

Anne-Marie De Buysscher

Wat een feestelijk cadeau is dat, die cd ! En hoe prachtig klinken de liedjes van Toon daarop! Heeeeeel hartelijk dank en gelukwensen aan Lissa en al wie bij de cd van ver of van dichtbij betrokken is.

Jaak Dreesen

Binnen de dertig seconden na ontvangst van uw cd heb ik hem beluisterd. Ik kreeg wat ik al wist: een schitterende vertolking van Toon. Ik hoorde een bijzondere, toonvaste stem, een prachtig timbre, een perfecte frasering en alles bij elkaar, een vat vol gevoel. Beter kan niet.

Ik ben niet zo iemand die beweert dat ‘het origineel’ altijd het beste moet zijn. Deze, daarom niet terechte, kritiek zult u onwaarschijnlijk ooit wel eens opvangen uit één of andere hoek.

Toon zong heel mooi, u doet het in niets minder. Verder is het voor mij verfrissend deze liederen eens op een tweede manier te beluisteren. Wat de selectie van de liederen betreft, maar dit is uiteraard zeer persoonlijk, hou ik veruit het meest van Toons melancholieke nummers, (veel) minder van zijn vrolijke vaak Maurice Chevallier getinte stijl. Ik ben zelf heel gelukkig maar loop niet zo huppelend door het leven. U begrijpt wat ik bedoel. Ik ben met de cd bijzonder tevreden. En Toon zou dat ook geweest zijn.

Peter Colpaert

Beste Lissa, wil jij mijn vriendinnetje zijn, Lieverd? Schitterende cd Lieverd. Toon Hermans, met net dat beetje anders en … liever. De hele familie luistert mee en geniet. Jouw cd vertrekt weldra mee op verlof naar Rhodos.

Doe zo voort Lissa en Herman.

Guido Cuypers

 Hier is hij dan… Lieverd, de (eerste) ontroerend mooie cd van Lissa! Ik ben geenszins verrast na de mooie voorstellingen van de In de schaduw van Toon die ik heb mogen genieten. Eindelijk mag ik me discreet laten gaan, in mijn eentje, onderweg ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat of ‘in de file’, aan het meezingen (lees brullen) met de meeslepende uptempo liedjes om daarna weer ingehouden stilletjes te genieten, soms een traan wegpinkend, van de intieme liefdesliedjes… Een aanrader! En dat is een open deur intrappen.

Ann Chantraine

Lieve Lissa, hartelijk gefeliciteerd met Lieverd. Ik heb je cd rustig beluisterd en ja, daar word je stil van. Het is een geweldig resultaat. Niemand had daar aan durven twijfelen maar dit overtreft alles, in één woord: geweldig. Als Toon dit zou horen zou hij super trots op je zijn.Toon zou het een eer vinden dat iemand met deze hoge kwaliteiten zijn liedjes zingt. Je raakt de goede snaar, dank daarvoor.

Rica Boemaars

Lieve Lissa & Herman, heel erg bedankt voor de heerlijke cd. Erg gewaardeerd. Prachtige herinnering aan een voor eeuwig gekoesterde voorstelling. I spread the news!

Ben Van Ostade

Hoi Lissa, ik hoorde je bij toeval bij het Toon Hermans programma in Carré en heb jouw lied ‘Lieverd’ wel 3x teruggespoeld. Wat zing jij prachtig, licht, klaterend. Heb blindelings de cd besteld en draai hem continu. Je hebt de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Grote dank.

Renate van den Broek

Wat een feestelijk cadeau is dat, die cd! En hoe prachtig klinken de liedjes van Toon daarop! Heeeeeel hartelijk dank en gelukwensen aan Lissa en al wie bij de cd van ver of van dichtbij betrokken is.

Jaak Dreesen

Binnen de dertig seconden na ontvangst van uw cd heb ik hem beluisterd. Ik kreeg wat ik al wist: een schitterende vertolking van Toon. Ik hoorde een bijzondere, toonvaste stem, een prachtig timbre, een perfecte frasering en alles bij elkaar, een vat vol gevoel. Beter kan niet.

Ik ben niet zo iemand die beweert dat ‘het origineel’ altijd het beste moet zijn. Deze, daarom niet terechte, kritiek zult u onwaarschijnlijk ooit wel eens opvangen uit één of andere hoek.

Toon zong heel mooi, u doet het in niets minder. Verder is het voor mij verfrissend deze liederen eens op een tweede manier te beluisteren. Wat de selectie van de liederen betreft, maar dit is uiteraard zeer persoonlijk, hou ik veruit het meest van Toons melancholieke nummers, (veel) minder van zijn vrolijke vaak Maurice Chevallier getinte stijl. Ik ben zelf heel gelukkig maar loop niet zo huppelend door het leven. U begrijpt wat ik bedoel. Ik ben met de cd bijzonder tevreden. En Toon zou dat ook geweest zijn.

Peter Colpaert

Beste Lissa, wil jij mijn vriendinnetje zijn, Lieverd? Schitterende cd Lieverd. Toon Hermans, met net dat beetje anders en … liever. De hele familie luistert mee en geniet. Jouw cd vertrekt weldra mee op verlof naar Rhodos.

Doe zo voort Lissa en Herman.

Guido Cuypers