Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

Hier is hij dan… Lieverd, de (eerste) ontroerend mooie cd van Lissa! Ik ben geenszins verrast na de mooie voorstellingen van de In de schaduw van Toon die ik heb mogen genieten. Eindelijk mag ik me discreet laten gaan, in mijn eentje, onderweg ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat of ‘in de file’, aan het meezingen (lees brullen) met de meeslepende uptempo liedjes om daarna weer ingehouden stilletjes te genieten, soms een traan wegpinkend, van de intieme liefdesliedjes… Een aanrader! En dat is een open deur intrappen.

Ann Chantraine

Lieve Lissa, hartelijk gefeliciteerd met Lieverd. Ik heb je cd rustig beluisterd en ja, daar word je stil van. Het is een geweldig resultaat. Niemand had daar aan durven twijfelen maar dit overtreft alles, in één woord: geweldig. Als Toon dit zou horen zou hij super trots op je zijn.Toon zou het een eer vinden dat iemand met deze hoge kwaliteiten zijn liedjes zingt. Je raakt de goede snaar, dank daarvoor.

Rica Boemaars

Lieverd Bart “Je bent me wel een uitleg verschuldigd”, glimlachte de grijze minzame man bij mij thuis toen hij het briefje met daarop zag. Tja, daar stond ik dan met mijn mond vol tanden. Maar zeg nu zelf: een dergelijk flatterende aanhef van een brief verdient toch wel om gelezen te worden. Het liefkozende briefje kwam van Lissa Meyvis. De voorbije maanden/jaren vertoefde ze met Herman Van Hove, de laatste manager van Toon Hermans, in de theaterzalen van de Lage Landen. Meer dan tachtig voorstelling lang mocht ze haar interpretaties van Toon Hermans-liedjes brengen. Ik heb de voorstelling in de Stadsschouwburg van Mechelen gezien. En tja, het was absoluut de moeite. Persoonlijk was ik onder de indruk van de kracht achter de voorstelling. De sterke ‘oprechte verhalen’ van verteller Herman afgewisseld met de naturelle en mooie interpretaties van de Hermans-liedjes door Lissa zelf.
In tijden waar alles sneller en hipper gaat, laat deze voorstelling en bijhorende CD ‘Lieverd’ vooral de kracht van het verhaal naar boven drijven. Iets wat in deze tijden veel te weinig wordt gedaan. Zeg nu zelf: of het nu 1960, 2017 of 2050 is … Een goed en sterk verhaal overleeft elke tijdsperiode.
Mijn persoonlijke favoriet op ‘Lieverd’ is: Café Biljart. Een liedje op het ritme van een wals. Maar net zoals de voorstelling de kracht van het verhaal toont, herbergt Café Biljart voor mij de plek waar al deze verhalen tot stand komen. En Lissa, al we ooit samen in het café van Ome Arie zijn … dan dans ik met veel plezier op het ritme van Café Biljart een walsje met jou. Dat verdien je wel na zo’n mooi briefje.

Bart Liekens

Dag Herman en Lissa,
Intens genoten van de CD met liedjes van Toon. De intense beroering, ervaren tijdens de concerten hebben mij weer ontroerd. Alle succes bij jullie verdere  samenwerking. En voor Lissa alle succes bij haar muzikale loopbaan.

Maria Timmers

Lieve Lissa,
Ik heb zojuist je cd beluisterd.Buiten regent het en ik onderuit gezakt in mijn stoel.Ik heb echt genoten van de cd. Bij een aantal nummers met mijn ogen gesloten en dan puur genieten van de mooie muziek. In gedachten was ik dan weer bij jullie voorstelling in Sittard. Dat was voor mij een geweldige avond.En ook nu weer af en toe een traantje van ontroering. Ik hou van meerdere soorten muziek en koop regelmatig cd’s. Maar dit wordt zeker een van mij favourites van dit jaar. Ik hoop zeker nog een voorstelling te kunnen bezoeken. Ben dan ook benieuwd wat er nog gaat gebeuren. Bedankt voor deze mooie cd.

Theo Valkenburg

Lissa,
Dank voor de mooie vertolkingen van Toons liedjes ! Je geeft ons de kans om te mijmeren en te genieten. Gewoon Toon !

Veroniek Waignein

Beste Lissa,
Marianne, mijn vrouw en ik zelf hebben zeer genoten van het optreden in Roeselare. Ook de CD die we deze week toegestuurd kregen is zeer mooi! e hebt een bijzondere stem.

Eric Delrue

Goede morgen Lieverd, Ik ben geroerd tot in het diepste van mijn ziel. Hier is nu alle dagen het gras groen en de hemel blauw.

Luc Van Craen

Geachte heer Van Hove, geachte mevrouw Meyvis, Lieverds!
De 3 bestelde CD’s zijn zeer vlot gisteren afgeleverd en is het bij langspeelplaten op vinyl zo dat die “grijs gedraaid” kunnen worden, ik mag hopen dat deze CD dat lot niet treft!
Reeds meerdere malen is de CD afgespeeld en wat een variëteit, jazzy swing, ritme en tederheid komt er voorbij. Het kan niet anders dan – lijkt mij – dat allen van de band en ook Lissa zelf zich met zeer grote betrokkenheid en passie gestort en ingezet hebben bij het vertolken van deze liedjes op eigentijdse wijze, in geweldige arrangementen maar toch ook zeer herkenbaar. Ik herinner mij van vroeger dat ik het steeds zo zonde vond dat een liedje van en door Toon niet altijd in een show volledig uit de verf kwam omdat vaak de conference het onderbrak of nadrukkelijker was en vaak de arrangementen van het orkest met Coen van Nassouw dacht ik weer snel onderbroken werden of te kort duurden.
De manier waarop de liedjes nu in arrangement zijn gestoken is helemaal in de eigentijdse sfeer met het behoud van het karakter van Toon.
Was de show echt maar 17 liedjes? Het mag van mij meer zijn. Zat een dubbel CD er niet in en wat ik niet begrijp is dat de uitzending uit Carré niet integraal op CD gezet is. Dat zal wel met uitzendrechten te maken hebben.  Artiesten als Ramses Shaffy, Ivo de Wijs, Lennart Nijgh en Boudewijn de Groot hebben ook chansons die in deze sfeer ook heel goed door Lissa te vertolken zouden zijn, zeker met dit orkest; wellicht voor later!
En tot slot heer Van Hove is dit alles onder uw initiatief tot stand gekomen? Welnu fantastisch wat een hommage aan Toon.  Ik dank u allen hartelijk voor deze CD en het plezier dat wij bij het beluisteren beleven.

Jan Tjeerd Hoekstra

Lissa lieverd,
Ik vind het onbegrijpelijk mooi dat je mij een lieverd vond. Ik heb de vorige dagen rondgelopen als een kleuter die op Sinterklaas wachtte, toen ik wist dat je CD onderweg was. Ik heb hem zonet voor de eerste keer beluisterd en vind hem wondermooi. Ik was van je optreden in de Arenberg danig onder de indruk, maar naast de adembenemende ambiance gaat er toch altijd wat verloren door een foute akoestiek hier en daar. Nu heb ik elk woord verstaan en was ik nog meer onder de indruk. Ik heb Toon bijna letterlijk heilig verklaard, maar de manier waarop jij zijn liedjes brengt ontroert me telkens weer  nog meer dan toen ik ze voor het eerst hoorde van Toon zelf. Ik vind enkele liedjes echt waar de mooiste liefdesliedjes ooit gemaakt. Het liedje “Lieverd” roept voor mij dan nog een zeer persoonlijke herinnering op. Ik wil je dan ook een meer dan verdiende staande ovatie geven en je bedanken voor de ontroering die je me in verleden, heden en toekomst bezorgt.

Stan Van den Wouwer

Lieve Lissa,
Wat doe je mij aan. Twee shows, eentje in Knokke en een in Amsterdam, en  telkens weer die tranen van geluk! En nu de cd, zie mij hier staan langs de kant van de weg. Tranen van geluk, dat doe jij. Wat een stem, wat een timing. En de perfecte opname maakt van deze cd een topper. Bedankt lieve Lissa en co.

Manuel Delen

Best Herman en beste Lissa,
Deze morgen de bestelde CD’s ‘Lieverd’ ontvangen. Al wat geluisterd in de auto tijdens lange ritten. Ik geniet er met volle teugen van.  Mooie arrangementen van Pol Vanfleteren, schitterende stem en vertolking door Lissa. Toon Hermans wordt niet vergeten, zeer mooie productie, prachtige souvenir aan jullie twee seizoenen ‘In de schaduw van’.

Rik Callens

Lieve lieverd Lissa,
Na mijn werkdag vanavond thuis gekomen en meteen jouw cd beluisterd, zo heerlijk!
Samen met mijn toekomstige echtgenoot genieten, meezingen, meevoelen…stilletjes… We zullen jouw “Lieverd” afspelen op het gemeentehuis, op 29 april. Die harmonica van Toots raakt ons óók zo. Via mijn ouders, familie ben ik een blijvende fan van Toon Hermans. Ik zou hem telkens een staande ovatie blijven geven! Dank je zo voor wat je deed en doet, je bent een prachtig mens Lissa Meyvis. Uit de grond van mijn hart, doe zo voort. Het ga  je goed. Dank aan allen.

Mia Van de Velde

Beste Lissa,
Zoals verwacht een zeer geslaagde CD. Wanneer horen wij er eens een liedje van op Radio 2?

Johan Poppe 

Lieverd blijft zacht door je vel snijden. Recht naar je hart.

Stijn Peeters

Lieverd. Enig mooi !!! Zo’n uitvoering bezorgt me vochtige oogjes.

Paul Matterne

Heel hartelijk dank voor het opsturen van de prachtige CD. Ik heb hem gelijk geluisterd, en ik vind hem heel erg mooi. Prachtig gezongen. Ben er heel blij mee. Heel veel succes met de verkoop, en we komen graag eens naar uw optreden kijken en luisteren.

El de Mildt

Ik had al ongelooflijk genoten van het programma ‘In de schaduw van Toon Hermans’ en om nu de cd te beluisteren is een prachtige herinnering aan de mooie teksten van Toon Hermans. De subtiele wijze waarop Lissa de liedjes gestalte geeft, beantwoordt volkomen
aan de sfeer die Toon Hermans ook kon overbrengen op zijn toeschouwers en vooral een warm gevoel meegeven. Lissa mag heel trots zijn op deze cd!

Raymond De Bruyne

Halo! Wat een mooi initiatief om deze prachtige live-belevenis (voor mezelf en mijn moeder Suzanne te Leuven) op CD te vereeuwigen. Dat wordt wederom innig genieten, telkens opnieuw! Hopelijk tot ziens en alvast tot horens.

 Kristien en Suzanne Leveugle

Mooi, mooi, mooier, mooist, zo klatert die prachtige Lissa voort. Nog steeds schitterend, dank u voor dit genieten.

Veerle Van Keymeulen

Buitengewoon het geheel, absoluut bijzonder toch wel de wijze waarop Lissa ‘vertaalde’, ‘vertolkte’ wat Toon wilde zeggen, vertellen… de wijze waarop zij hem ‘vertoonde’. Zou best kunnen dat Toon elders haar omhelzen zou.

Boudewijn Sondervan

Goede morgen, Lissa, ik kwam je tegen op FB. Dit is zo mooi, zo teer, TOP TOP TOP. Zelf 50 jaar bezig geweest in de muziek, maar dit slaat weer alles. Kippenvel. Chapeau.

Hans van Everdink

Graag een cd! Wat een prachtige vertolking van de liedjes van Toon! Lissa ontroerde mij met Lente me. In maart is mijn Lieverd jarig en ik geef hem graag dit cadeau.

Monique Van Zurk

De cd Lieverd mag absoluut niet ontbreken in mijn muziekcollectie. En dan nog in live uitvoering. Als het even goed is als toen ik het zag in Carré dan is het Geweldig.

Ronny Struyf

Mijn echtgenoot en ikzelf waren in C mine te Genk bij de voorstelling van Lissa en zijn zo gegrepen door haar vertolking van de liedjes van Toon Hermans dat ik het niet kan weerstaan aan het aanbod om de CD in mijn bezit te krijgen.

Annie Thijs

Op donderdag 19 januari zagen we een verpletterend goede, mooie en ontroerende voorstelling over Toon Hermans, met de liedjes van Toon gezongen door Lissa Meyvis (geflankeerd door een geweldig (jazz)orkest o.l.v. Pol Vanfleteren) en verhalen over Toon door zijn manager Herman Van Hove. Lissa zong zo goed als een zangeres Toon kan zingen, beter kan niet, zo geweldig deed ze het (er verschijnt zelfs een live cd van deze voorstelling). Hermans verhalen over en met Toon waren adembenemend, grappig, spannend, en leerden ons Toon – buiten zijn liedjes, conferences, poëzie, grappen – van nog meerdere zijden kennen, als brombeer, als perfectionist, als sportliefhebber, als geweldig schilder, als neuroot, als vrouwenliefhebber, als hondstrouwe vriend, als ijdeltuit, als uiterst gulle en vrijgevige mens, als levensgenieter, als dwarsligger (als het moest), als een echte allround kunstenaar, kortom als een geweldig mens!
De voorstelling stak uiterst goed in elkaar engaf ons toch de indruk zo dicht bij de kunstenaar Toon Hermans te komen als nog mogelijk is. Nadat we enkele weken geleden al het mooie ‘Toon-stadje’ Sittard bezochten, was dit alweer een grote ‘Toon-voltreffer’. Toon zou vorig jaar 100 geworden zijn – dit was in elk geval het beste eerbetoon dat een artiest van zijn kaliber zich kan wensen! Hulde aan Herman Van Hove, aan Lissa Meyvis, aan de muzikanten, en de hele productieploeg. Zeldzaam mooi vakwerk was dit!

Marc Vos, Het Belang van Limburg

Ik popel om de cd te hebben, na het bijwonen van de voorstelling. Klasse !

Luk Versele

It’s been a pleasure working with you on this project. ‘Lieverd’ is a lovely album and I feel it’s also improved my language skills and given me an even greater appreciation of Flemish/Dutch musical culture. Many of these songs were already known to me, but many were not and I’ve very much enjoyed listening to them.  I hope you will convey my congratulations to Lissa on her performance and I wish you all much success with the release. I hope our paths will cross again in the future.

Darcy Proper
Mastering Engineer Wisseloord Studios

Wat een fijne avond op 21 januari in zaal Capitole in Gent.

Rosa Sips

Zelden Toon zo mooi vertolkt gezien door een niet-Toon.

Fred Hendriks

‘Ratata’ Won-der-mooi! En zo foutloos, die uitspraak in de verschillende talen. Alsof Lissa ‘native’ is in Engels, Frans én Duits…

Geert Wellens

Oh wat zing je Toon Hermans prachtig. Zo teder, zo ongelooflijk zuiver. Zo intelligent, zo emotioneel. Woorden tekort. En wat ben je veelzijdig. Liefs, fan van jou, Lissa!

Frank Groot

We vinden het onbeschrijfelijk mooi dat we Lissa een lieverd vinden.

Peter & Helena Truyers

Ik wil Lissa proficiat wensen met de prachtige liederen en het optreden in De Spil in Roeselare in januari. Ik heb genoten, was ontroerd, verwonderd, blij… Ik waande me in een sprookje en dan buiten komen in de sneeuw… alsof het mooie concert werd toegedekt met een dekentje om voor altijd te koesteren.

Mia Sengier

Het was geweldig op 21 januari in Gent. We hebben genoten en hebben nog lang nagepraat.

André Geurts

De stem van Lissa en de tederheid van Toon: voor elkaar geboren. Mag ik een idee opperen? Dezelfde sfeer hebben Jules de Corte en Herman van Veen. Lissa zingt Jules. Lissa zingt Herman.

Marc Thijs

Ik vind het onbegrijpelijk lief… dat jouw stem op een cd’tje komt !

Bross Verplancke

Briljante eenvoud, prachtig, prachtig Lissa, vanuit je ziel, dat is de enige manier.

Jan van Boxel

Ik ben ontroerd door de prachtige gevoelige manier waarop je Toon Hermans doet herleven.

Peter van Kuyk

Lissa, je hebt echt een pracht van een stem!

Liesje Schepens

De voorstelling “In de schaduw van Toon Hermans” die ik meemaakte in Gent op  21 januari heeft diepe indruk gemaakt. Het was “klasse” en “hoogste top”! Ik beaam ten volle de reacties van De Morgen (“De mooiste stem van de NekkaNacht” ) en die van De Standaard en van Theaterkrant Nederland…

Cecile De Cock

Een volwaardig eerbe-Toon ! Een harmonieus geheel dat ons Toon (nog) beter heeft leren kennen. Bedankt om ons binnen te laten in zijn wondere wereld.

Krista Rampelberg

We vonden het een ontroerend prachtige voorstelling en zouden graag over verdere initiatieven op de hoogte gehouden worden via de Toon-Nieuwsbrief. Bedankt,

Martine & Rob Driessen

Lieverd,

Ik veroorloof me om dezelfde aanspreking als u te gebruiken. Verleden zaterdag was ik met mijn kleinzoon in Capitole Gent. U heeft mij beroerd tot in het diepste van mijn ziel. Waarvoor dank.

Luc Van Craen

Beste Lissa,
Wij zijn op zaterdag 21 januari naar de voorstelling van “In de schaduw van Toon“ in de Capitole in Gent gaan kijken. Het was een ontroerend eerbetoon aan Toon Hermans. U hebt een prachtige stem en alle liedjes werden op fantastische gevoelige manier gebracht. Werkelijk een avond om van te genieten, met een fijne muzikale begeleiding. Bedankt. We  kijken er naar uit om uw cd “ Ik heb je lief “ te kunnen kopen.

Obed & Marleen Claeyssens

Als grote “Toon Hermans-fans” hebben wij enorm genoten van de voorstelling op zaterdag in  Capitole Gent. Gewoon prachtig!!!

Nicole en Luc Roselle

Dag Herman, we waren er bij, afgelopen zaterdag in Capitole in Gent.​ En we hebben ervan genoten! Maar het bracht vooral bijzonder veel warmte en schoonheid op een koude winteravond. Wat een sterke muzikanten. En wat voor een zangeres is me dat, zeg. Ik had ze nog nooit eerder aan het werk gehoord. En zal ze bij deze ook nooit meer vergeten. Straf. Mooie, slimme opbouw van de voorstelling ook. Een hommage die naam waardig. Je ziet ook hoe fijn je het zelf vindt. Dat moet ook genieten zijn, natuurlijk, zoiets kunnen doen. Blij dat we er waren.

Els & Dieter Haerens

Samen met mijn familie heb ik genoten van een onvergetelijke avond. Het heeft me verwonderd op verschillende vlakken. Ik heb jullie bezig zijn bewonderd. Nadien had ik de behoefte om ongestoord alles te laten doorsijpelen. Proficiat aan heel het team.

Norbert Roose

Zeer onder de indruk van Lissa tijdens de tv-uitzending van het gala ter ere van 100 jaar Toon. Lissa zingt licht als kristal, adembenemend.

Renate Van den Broek

Heel erg ontroerd, verdrietig en tegelijk ontzettend blij dat ik de liedjes van Toon Hermans zo mooi vertolkt zag in de voorstelling “In de schaduw van Toon Hermans” nu zaterdag 21 januari in de Capitole in Gent. Lissa zong op haar manier de mooiste liedjes van Toon, en met wat een stem en presentatie zet ze daar die liedjes neer! Dank je wel Lissa.

Leen Van Haezebrouck