Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

Graag wil ik het volgende kwijt. Op mijn verjaardag kreeg ik van mijn dochter “In de schaduw van Toon” cadeau, wat een cadeau. Moest voor mijn première een paar maanden wachten. Tussentijds hoorde ik op de radio enkel gezongen fragmenten, ’t was een mooie toon maar toch niet zoals Toon. Wat zou dit op 21 januari geven, dacht ik even. ’t Was verdorie wonderschoon. Doe zo verder “in het spoor van Toon”.  Allemaal bedankt voor de mooie warme avond.

Jos Claessens

Heel erg genoten van de prachtige muziek, zang en voordracht in de Capitole in Gent… een pracht van een hommage aan Toon.

Hans & Marianne Denturck

Lieve mooie Lissa,
Gisteren avond waren we in Capitole Gent om het “herleven” van Toon Hermans bij te wonen. En wat zijn we verwend en overgelukkig thuis gekomen van zoveel moois en warms! De meevoerende charmante vertelstem van Herman. Enthousiast, subtiel en zo veelzijdig Pol op zijn piano, synthesiser, trombone. De even enthousiaste professionele drummer, gitarist en contrabassist. De roodoranje warme gloed die jou omringde op het podium. Jij in je prachtig roodkanten kleedje met een stem zo zuiver en delicaat en de perfecte dictie in het Nederlands! Wat klinkt Nederlands toch mooi op die manier! Lief, speels, guitig, puur en fijnzinnig en zo blij is Toon Hermans weer tot leven gebracht door jullie ensemble. Het was meer dan de moeite waard.  Ons hebben jullie er enorm plezier mee gedaan, lieverds die jullie zijn.

Bieke Spoo


We hebben sterk genoten van de voorstelling laatst in Leuven. Je maakt pareltjes van de liedjes van Toon Hermans.

Frederik Leyts

Een dikke proficiat voor jullie prachtige optreden gisteravond in het Capitole te Gent, het was zweven tussen de zon en de maan.Werkelijk grote klasse. Een verdiende hommage aan de grootmeester.

Michel Staes

Afgelopen donderdag woonden mijn ouders, mijn oudste broer en ik de voorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’ bij in Gruitrode. Zowel mijn beide broers als mijn man zijn beroepsmuzikanten, dus muziek is een belangrijk onderdeel van ons leven, maar ik ben zelden zo ontroerd geweest als donderdag. De kaartjes waren een geschenk voor de verjaardag van onze papa (altijd een fan geweest van Toon) en ik denk dat we hem geen groter plezier hadden kunnen doen. Bedankt voor een fantastische avond! Zo’n avond die nog weken nazindert…. Ik zou graag de cd aankopen. Is dat al mogelijk?

Ann Thys

Geachte mevrouw Lissa Meyvis,

Ik heb enorm genoten van de voorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’  op 15 december te Etten-Leur. Mijn complimenten voor de manier waarop u de liedjes van Toon gebracht/gezongen heeft, alsmede aan Pol Vanfleteren en zijn orkest voor de muziek en aan de manager van Toon over de manier  waarop hij diverse anecdotes over zijn relatie met Toon verteld heeft. Ik wens u verder heel veel succes in uw carriere en ik ga uw optredens volgen.

Pim J. de Roos

Dank je Lissa voor de mooie avond vorige week in de Stadsschouwburg in Leuven. Het heeft ook bij mij zoveel herinneringen en voorbije of nog steeds sluimerende verlangens opgeroepen. Blijheid + melancholie = zachte weemoed. Laat me weten wanneer de cd klaar is!

Guido Defever

Ik ging naar de voorstelling in Leuven, samen met ons mama. In eerste instantie om haar een plezier te doen. Al snel nam ik die woorden terug, want… Waw! Zoooooo mooi!!! Ik heb er enorm van genoten (mama uiteraard ook). Wat een charisma! Wat een stem! Gebrainwashed ben ik… Hartelijk dank!!!

Kristien Leveugle

Top, bedankt voor de mooie avond in de schaduw.

Jos en Fabienne Claessens

Graag aanmelding voor de nieuwsbrief want het concert in de Capitole Gent was gewoon Top !!! Dit is een herdenking die blijft nazinderen ! Bedankt dat je ons zo ontroerde !

Katrien en Alain Bockstaele

Heel erg bedankt voor deze mooie avond in Capitole Gent. Zoooo mooi ! Zo mooi verteld, zo mooi gezongen, zo mooi gespeeld. Iedereen bedankt!  Fantastisch. Plots zat ik terug in de zetel bij mijn ouders ”thuis” naar tv te kijken, tranen rolden uit mijn ogen bij “Lieverd” met Toots. Heel liefdevolle avond zoals Toon Hermans hét altijd gedaan heeft!

Mia Vande Velde

Dag Lissa, hoe geweldig hebben wij mogen genieten van jouw bijzonder invoelende vertolkingen van de liedjes van Toon, afgelopen donderdagavond in Gruitrode. Ze hadden ons geen mooier cadeau kunnen geven, door te zeggen dat we op de eerste rij plaats “moesten”nemen!!  We hadden het genoegen nog even een gezellig praatje met je te mogen maken, waarbij je zo vriendelijk was jouw “Liefs Lissa” op de poster/affiche neer te schrijven. Voor mooie dingen, theateroptredens en wat al niet meer mee te mogen maken, rijden we graag vele kilometers. Jouw optreden met de muzikanten en de heldere, boeiende vertellingen door Herman Van Hove werden daardoor als geheel een ware ode aan Toon.

Cees en Trudy Pullens

Wij waren erbij in Genk. Dank je wel om de schitterend mooie avond. Prachtige speelse, lieve maar ook zo krachtige stem, proficiat, ook voor de anderen, het was ontroerend warm!

Tony en Lieve Stijns

Beste Lissa,
Mijn vrouw en ik hebben zondag 15 januari in Lokeren genoten van jullie voorstelling. Prachtig zoals u de gevoelige liedjes van Toon, samen met deze fantastische muzikanten, ten gehore bracht. We hadden geen spijt van de twee uur durende autorit vanuit het Nederlandse Noord-Limburg. Het was de moeite meer dan waard.

Ger Peters

Wij waren op 19 januari in Meeuwen Gruitrode en het was echt prachtig en ontroerend. Zo mooi gezongen en prachtig aan mekaar gepraat door Herman, en natuurlijk wat een orkest!! Het was echt fenomenaal.

Jan Jacobs

Lissa, met tranen in de ogen genoten van je engelenstem en je inleving. Gewoon de beste voorstelling die ik de afgelopen jaren heb gezien. Een dikke dankjewel aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Willem Lipkens


Ik heb zo genoten gisterenavond. Tranen met tuiten van ontroering. Met name het stuk na de pauze. Dank voor deze mooie avond.

Veerle Jacobs

Hallo Lissa,
Je hebt ons vanavond enorm beroerd. Je bent een zeer talentvolle , mooie, jonge meid. Toon zal fier op je neer kijken. Heb interesse voor de cd. Liefs,

Helena Buntinx

 “Lieverd” door Lissa, koude rilingen, brengt het lied op een hoger niveau.

 Jan Essenburg

Wij waren fel onder de indruk van uw optreden op 18 januari in zaal Rex in Mol. Het was gewoon subliem!

Rudy en Fina Nuyts

Een heel dikke proficiat met jullie show “In de schaduw van Toon” in Mol, we hebben een geweldige avond beleefd.

Rachel Verdonck

Enorm verrast en ontroerd tijdens jullie optreden in Mol op 18 januari. Heel blij dat we dat hebben mogen meemaken!!

Frans Deckx

Genoten in Mol, heerlijk! Met tranen in de ogen geluisterd naar het dialect van mijn vader! Ik heb jullie lief! Dankjewel!

Rita Hendrix

Bedankt voor de prachtige voorstelling in Beerse. Het was fenomenaal!

Elise Jacobs

Ik kijk er naar uit om de cd te kunnen beluisteren want het optreden was prachtig.

Sabrina Vanbelle

Zeker een aanrader.  Lissa haar stem is goddelijk..  de liedjes prachtig… de muzikanten geweldig… Dank jullie wel voor de onvergetelijke voorstelling en om het met de woorden van Toon te zeggen “heb het leven lief”!!!

Rita Laceur

Ik was erbij in Carré Amsterdam, heel ontroerend en prachtig. Ik beleefde weer het verleden,  mijn jonge jaren, er ging geen zaterdag voorbij of mijn vader had Toon  op de pickup. Heb wel een traanrje weggepinkt.

Inge Mariam

Gezien in Izegem, was adembenemend warm, ontroerend, liefdevol mooi. Ik stapte naar buiten als op veertjes. Dikke proficiat aan het ganse team!!! En Lissa zingt zo warm en puur.

Roos Verbeke

Ik ben eind vorig jaar naar de Arenbergschouwburg gekomen… Het was subliem. Ik heb enkele dagen later via tv ook nog een voorstelling gezien die jullie in Amsterdam in Carré  hebben gedaan. Zeer mooi en wat een wonderlijk mooie stem heeft Lissa. Proficiat en doe zo voort… Ik ben benieuwd naar volgende…

Harry & Hilda Portier

Iemand zou een mix moeten maken van Lente me met Toon en Lissa samen. Dat zou een prachtig duet zijn.

Jasmien Naesens

Zijn gaan kijken en luisteren in Blankenberge. Mensen, dit mag je niet missen! Gewoonweg subliem!

Milo Baete

Dag Lissa, ik ben Febe Leveugle (15 jaar), gisteren zat ik samen met mijn ouders op de eerste rij tijdens de voorstelling (in Lokeren) van “In de schaduw van Toon Hermans”. Ik vond het een hele mooie voorstelling! Mijn ouders gingen gisteren voor de tweede keer, zij vonden de voorstelling ook heel mooi! Ik heb veel over Toon Hermans bijgeleerd, leuk! Jij zong heel mooi! In 2016 ben ik naar de Nekkanacht geweest, ik vond dat je daar echt heel mooi zong! Ik heb toen veel liedjes opgezocht die jij zong. Ik ben heel blij dat ik naar jullie mooie voorstelling geweest ben! We gaan nog lang nagenieten!

Febe Leveugle

Dag Lissa,
Dankjewel voor de prachtige avond die je ons bezorgd hebt in CC C-mine in Genk zaterdagavond 14 januari 2017. Wat een mooie stem en wat kan je goed fluiten. Geweldig. Ook Herman Van Hove heeft ons ontroerd met zijn mooie teksten. Een dikke proficiat voor het hele team.

Robert en Gaby Beckers

Gisteren heb ik genoten van jullie voorstelling in Lokeren. In één woord: adembenemend! Ik heb echt genoten!!! Dank om zo’n mooi geheel! Tot in de details verzorgd! Toon zal in zijn hemel lachen en heel fier zijn. Met een dankbare groet,

Linda Schietecatte

Proficiat met jullie ontroerende en mooie voorstelling in Bornem! Bedankt!

Mia Van Raemdonck 

Lieve Lissa,
Mag ik je met dit mailtje wel honderdduizend maal danken voor de prachtige onvergetelijk mooie avond die je ons bezorgde in Lokeren. Als er één lieverd bestaat dan ben jij het wel. Had al een voorproefje gekregen via honderd jaar Toon op oudejaarsavond en keek er al die tijd naar uit om jou echt te zien en te horen. Het was te mooi voor woorden!! Heel graag wil ik dan ook de CD kopen en verdere nieuwtjes ontvangen indien mogelijk! Heel veel liefs,

Lieve Van Driessche

Beste Lissa en iedereen, dank je wel voor de wondere namiddag gisteren. Ontroering, warmte, speelsheid, liefde… Jullie, jij en de muzikanten, brachten de liedjes op een manier waardoor je alleen maar stilblij naar huis kon gaan. Ook de tekst van Herman Van Hove is een diepe buiging waard. Dank jullie wel daarvoor.

Ilse Luysterborg

Vorige week hebben wij enorm genoten van de voorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’ in de Schouwburg te Leuven op woensdag  11/01/2017. Het was een fantastische avond.

Andrea Vandenwaeyenberg

Gisteren zijn mijn man en ik  in Lokeren naar jullie optreden komen kijken en luisteren, het was fantastisch, emotioneel maar vooral met veel liefde gebracht.

Linda Willems

Zelden Toon zo mooi vertolkt gezien door een niet-Toon.

Fred Hendriks

Gisteravond (zaterdag 14/01) naar de voorstelling in Genk geweest. Zeer genoten! Lissa zingt fantastisch, prachtige stem, eenvoud, met het juiste gevoel. Uitstekend combo. En uiteraard amusante anekdotes van Herman. Complimenten aan jullie allen.

Jan Gulikers

Heb samen met mijn geliefde een deugddoende, verwarmende namiddag beleefd in Lokeren! Ik ben er zeker van “Liefde” is het mooiste en belangrijkste in het leven!!!

Josée Huylebroeck

Beste Lissa, ik heb de eer gehad deze namiddag de voorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’ bij te wonen in Lokeren en ik wou gewoon zeggen dat het schitterend was en dat ik oprecht genoten heb van jouw prachtige stem en de manier waarop je de liedjes van Toon gebracht hebt!  Bedankt om mijn zondag zo mooi te maken! Liefs,

Lieven De Keyser

Dag Lissa,
Net terug van een prachtige avond op C-mine te Genk. Proficiat aan jou en je mooie stem, maar chapeau aan de muzikanten en virtuoze Pol Vanfleteren.  Prachtig verhaald door Herman: jullie vormen een enig schilderij en eerbetoon aan Toon.

Jan, Vif en Lieke Geyskens

Dag Lissa,
Het was een zeer mooi, een zeer warm, kortom… een in al zijn aspecten zeer geslaagd optreden in CC Genk gisterenavond. Doe zo verder! Je mag me op de hoogte houden van de verschijningsdatum van de CD en andere.

Herman Kempeneers

Beste Lissa,
Ik heb je op oudejaarsavond gezien tijdens het gala 100 jaar Toon Hermans. Jouw liefde voor (het repertoire van) Toon was tijdens die uitzending voelbaar door het scherm heen; je hebt me geraakt! En oh… wat hoop ik dat je, samen met Herman, nog meer voorstellingen gaat geven, en dan ook in Nederland. Ik wacht het af en wil je bedanken voor jouw zijn! Mijn hartegroet,

Liesbeth Helmink

Het was een heerlijke avond in C-mine Genk. Wat een prachtige stem Lissa Meyvis. Het was een ontdekking Toon zijn “menselijke kantjes” te mogen beluisteren. Zo is Toon niet alleen menselijker geworden zoals ieder van ons maar zo is hij nog “groter’ geworden. Dank voor deze mooie avond.

Rob en Marjan Roesems

Beste Herman Van Hove,
Wat een kunstige avond heb je ons gisteren in Genk bezorgd. Jij lijkt de ziel van Toon Hermans wel helemaal binnenin jezelf te dragen! We hebben heel erg genoten van het enorm indrukwekkende geheel van de show. Jouw mooie zware rustgevende stem, jouw poëtische directe verhaalstijl, de mooie woorden en zinnen die je produceerde, de indringende getuigenis en het mooie verhaal dat je bracht. Jij was de zoete lijm tussen al dat moois dat onze zintuigen intens streelde. We waren alweer vergeten hoe mooi die eenvoudige muziek van Toon klinkt, hoe artistiek zijn teksten zijn en wat een formidabele woordspelerijen hij kon produceren. De perfecte zang en klank van Lissa haar mooie stem ging dwars door het publiek heen in de bomvolle zaal, iedereen werd er keer op keer muisstil van. Lissa liet Toon zijn teksten en muziek zo mooi tot hun recht komen dat het telkens opnieuw ging “beroeren” en/of “ontroeren”. De muzikanten klonken schitterend, met de nodige “spielerei” erbij, echt in de stijl van de vroegere grootmeester. Het podium met de verlichte bloemenruiker, het geluid, het lichtspel, de projectie, de geprojecteerde foto’s en video’s, alles was van de beste kwaliteit en vloeide harmonisch samen in een super aangenaam geheel: dat maakte het geheel tot een feest voor alle zintuigen tegelijk! Bedankt voor de mooie avond die je ons hebt bezorgd!

Fons en Magda Vandenberghe

Proficiat voor jullie optreden in Bornem. Die avond was voor mij ‘eten en drinken’. Bedankt.

Jaak Van Baelen

Geachte mevrouw, Beste Lissa,
Toen Toon nog leefde hebben we een paar keer aan de lijve mogen ondervinden dat we met een glimlach en een warm gevoel de Arenberg schouwburg in Antwerpen verlieten na zijn optreden. Zijn platen, Cd’s,boeken en publicaties worden hier nog geregeld beluisterd, gelezen en ter hand genomen, hij is nog prominent aanwezig in ons hart! Gisteravond beleefden we dan ook een “revival” in Ter Dilft in Bornem! Misschien kozen jullie de titel van de voorstelling “In de schaduw van Toon” bewust om te duiden dat hij wel de originele grootmeester blijft, maar toch… jouw manier om zijn liedjes te brengen is evenzeer zo ontroerend mooi, zo hartverwarmend dat het mij tot tranen toe heeft bewogen. Dikke, heel dikke proficiat voor jullie hulde aan Toon .De muzikale ondersteuning en de “achtergrondverhalen” waren de perfecte omlijsting voor jouw sublieme zang en ik kom zeker een tweede maal langs als jullie nog eens in de buurt optreden!

Ludwig Van den Broeck

‘Lente me’: zo verschrikkelijk mooi gezongen. En verschrikkelijk is hier een mooi woord. Kippenvel!

Bert Wiebering