Lissa

Lissa Meyvis begint te zingen in de kleuterschool, noemt haar lievelingskatje alvast Figaro en blijft haar hele jeugd zingen. Twaalf jaar muziekschool Muzarto resulteert onder meer in een eerste prijs Dexia Classics. Op haar achttiende kiest ze voor een Master TEW.

Jack van Poll, AnneMie Gils en Ann Van den Broeck nemen Lissa mee op de bühne. Ze zingt Mozart en Bernstein maar ook Carpenters en Toon Hermans. Lissa houdt van vele muziekjes. Dat meisje heeft een goede timing zegt Toots Thielemans.

Muzikantenbloed kruipt waar het niet gaan kan.

Juni 2011 haalt Lissa haar masterdiploma economie en begint meteen aan vijf jaar klassieke zang aan het conservatorium van Antwerpen.

Najaar 2012 creëert Lissa met drie studiekompanen haar eerste programma Ode an die Freunde waarvan sindsdien meer dan honderd voorstellingen werden geboekt. Een stiekem gekoesterde droom wordt waar. 2019 krijgt Ode an die Freunde het Gouden Label Muziektheater.

Voorjaar 2015 spelen Lissa en Herman Van Hove, laatste manager en vriend van Toon Hermans, de eerste van een zeven seizoenen lopende reeks van meer dan honderd voorstellingen in Vlaanderen en Nederland van In de schaduw van Toon Hermans, een avondvullende show met liedjes van en verhalen over Toon Hermans.

December 2016 schittert Lissa naast Freek de Jonge en Paul van Vliet in de finale van de grote Nederlandse hommage bij de honderdste geboortedag van Toon in zijn tempel Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

Oktober 2015 zingt Lissa in Opera Vlaanderen in het koor van Tannhaüser. November 2015 vertolkt ze de rol van Zerlina uit Don Giovanni bij Alltagsoper in Berlijn. Voorjaar 2016 zingt ze de rol van Papagena in De Toverfluit van Mozart en is ze Gretel in Hänsel und Gretel.

Juni 2016 behaalt Lissa met grote onderscheiding het diploma master klassieke zang.

Juli 2016 is ze te zien als Susanna in Le Nozze di Figaro in de Greek Opera Studio. Mei 2017 is ze Clorinda in Madrigalen van De Nationale Opera Amsterdam. Voorjaar 2017 is Lissa als enige landgenoot geselecteerd om deel uit te maken van operastudio International Opera Academy.

Sinds voorjaar 2019 is Lissa op zondagmiddag in het Antwerpse Fakkeltheater de zingende gastvrouw van Bellissama, belcanto & bella musica waarbij ze zich omringt met zowel bekend als jeugdig muzikaal talent.

Voorjaar 2022 toert Lissa met het wereldberoemde Nederlandse Metropole Orkest langs de grote Nederlandse zalen met het hommageprogramma Toon! en is ze soliste in de tournee van de kinderopera De Gruffalo.