Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

We trokken zaterdagavond naar het Fakkeltheater. Op het podium: Herman Van Hove. Met zijn ode aan Toon Hermans. Het werd daar een Toonbeeld van humor, ontroering, melancholie en vrolijke muziekjes. Zéér mooi. Herman doet het schitterend. Zijn monkelverhalen over Toon zijn prachtig geschreven én hij weet ze te brengen met een timing die hij ongetwijfeld van zijn god heeft geleerd. Steengoede zangeres en muzikanten ook!

Bert Vereycken

Gisteren waren we bij het optreden in de KBC-zaal. Langs deze weg bravo voor wat jullie brachten op het podium: een overtuigende voorstelling met een afgewogen afwisseling tussen woord en muziek, met indringende verhalen, met een mooi spelend instrumentaal ensemble in een goede balans met Lissa en met de heldere en opvallend zuivere zang van Lissa zelf en de grote naturel waarmee zij op het podium staat.

Willy Wouters
Gewezen directeur Academie voor Muziek en Woord Brasschaat

Zeer ontroerend, zeer subtiel en in alle eenvoud muzikaal. Recht uit het hart: Toon Hermans op z’n best!

Lucie Minne

Geweldige voorstelling! Ik heb opnieuw kaarten genomen met een tiental vriendinnen. Ik zie er naar uit.

Bea De Groot

Duizendmaal dank voor de droomavond in het Fakkeltheater met Lissa en orkest Pol Vanfleteren. Het bracht me bijna helemaal terug in de Arenbergsfeer uit gouden jaren… dat ‘kleine zaaltje’ waar Toon het publiek bespeelde alsof ‘eendjes uit z’n hand kwamen eten.’ Jouw verhalen… sommige al gelezen… maar uit de mond van de bevoorrechte getuige… wel-sprekend! Lissa… wat een zuivere stem! De muzikanten… bijna Toons sound! Ik vond vooral de drummer ‘toonsgewijs’!
Wat zou ik graag alle avonden een stoeltje hebben op de zevende rij (zoals je schreef…) of was het toch achteraan? (zoals jij vertelt…).
Het moet zalig zijn om naar Lissa en muzikanten telkens opnieuw te mogen luisteren… Je hebt Toon verteld zoals hij allicht was… al ken ik hem alleen van al zijn shows, boeken en gesprekken met zijn zoon Maurice.

Walter De Vroey

Beste Lissa, beste Herman,

Proficiat met de voorstelling in de Fakkel zondagmiddag! Mijn mama vertelde dat ze haar ogen even had gesloten tijdens een liedje en dat ze dan Toon Hermans kon horen door de stem van Lissa. Ik kan het niet beter dan zij verwoorden en wilde jullie dat prachtige compliment zeker overmaken.

Sabine Van Dooren
Schepen Cultuur Kapellen

Door merg en been en recht in het hart… prachtig.
Zeg je het ook aan Lissa en de muzikanten?

AnnMie Van den Bossche
Algemeen directeur Heilighartziekenhuis Lier

Ik zit mij al uren te pijnigen, op zoek naar woorden om weer te geven wat ik gisteren mocht beleven, maar ik ben geen Toon, geen Brel, geen Tony Bennett, geen Herman Van Hove… Ik ben een stille genieter. Gisteren heb ik mateloos genoten, tot tranen toe bewogen. Hartverwarmend, deugddoend, ontroerend: de liedjes, zo typerend voor de Grootmeester én zijn boodschap. Genoten, mateloos van de wijze waarop hij in beeld wordt gebracht (“ook mens”) en waarop zijn liedjes opnieuw tot ons worden gebracht. Wauh, Lissa!!! Top!!!

Willy Van der Wee
Voorzitter RvB Heilighartziekenhuis Lier 

Herman, Lissa & co,
Drie dagen na mekaar zijn we komen luisteren met verschillende vriendengroepjes. De vrienden waren allemaal zeer tevreden en positief.
Wij hebben drie keer genoten. Eigenlijk moet je het wel meer dan één keer zien. Weet te zeggen wanneer jullie het nog eens doen want we hebben nog andere vrienden die we ook eens willen meebrengen.

Jos van Hoydonck & Lieve de Sitter

Het was genieten daarstraks in de Fakkel. Ik weet dat het niet alleen die zes mensen op het podium zijn maar het is wel van het podium dat wij het krijgen. Het was grandioos. Begot bijna zitten janken bij die laatste Lente Me (beetje last van een oogontsteking zegden Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo dan) Het applaus was dan ook navenant. Dikke proficiat aan de bedenkers, het podium en allen die hieraan meewerkten.

Dirk Van Dooren

Lissa, Lissa, geweldig gedaan lieve schat, wat een stem en zo ontroerend. We hebben genoten en ook van de mooie,  prachtige woorden van Herman, Het was onvergetelijk! Dank, dank, dank, onze Toon blijft zo altijd bestaan!

Henk en Annemieke Roosjen

Herman,

Je hebt ons weer even mee terug in de tijd genomen,
laten huilen
laten lachen
laten denken.
Wij vonden het prachtig verwoord, gezongen en gebracht.
Wat kan je meer willen?
Dank voor deze mooie stijlvolle hommage aan pa en ma.

Gaby Hermans
Zoon van Toon Hermans

Zeer aangenaam verrast vanmiddag.

Mooie, goed vertelde verhalen, prima muzikanten en zang, perfect gekozen liedjes en overgangen, beetje humor, veel ontroerende momenten, perfecte getimede beelden van Toon himself… En de anekdote over het contract vergeet ik nooit meer! Bedankt voor de mooie namiddag, Herman & Lissa, ook vanwege mijn ontroerde moeder.

Geert Vermeulen
Auteur

Schitterend! Proficiat, hoor.
Zeer origineel concept, innemend gebracht door Herman.
Prachtige liedjes, die fijne stem van Lissa.
Knappe begeleiding door orkest Pol Vanfleteren.
Mijn echtgenote en ikzelf hebben echt genoten.
Mooi zo’n avonden!

Marc Goovaerts
Kantoordirecteur KBC

Goede Hermans, het was heel mooi gisteravond, echt heel mooi.
Ik heb heel hoog gescoord bij mijn moeder en mijn tantes, dankzij jou.
Dit wou ik jou nog meedelen:

1.Tijdens de voorstelling dacht ik opeens: “tiens, ik zit hier gewoon gelukkig te wezen”. Het trof me dat jij op het einde van de voorstelling zei: “na de voorstelling van Toon gingen de mensen weer gelukkig naar huis”. Want dat was ook het gevoel dat jij ons hebt gegeven, de grote meester achterna.

2. Tijdens de voorstelling had ik het gevoel dat Toon Hermans ergens aanwezig was, en op het einde van de voorstelling had ik het gevoel dat ik hem miste.

3. Je hebt mij doen wenen, verdomme.

Enfin, het was heel mooi. Dankjewel.

Johan Verest
Copywriter

Herman,
Veel, veel, veel… te lang gewacht om zelf op het podium te staan.
Nu is het mijn beurt: “als ik dat zou kunnen…, Mijnheer Van Hove”. Niets dan welgemeende lof.

Jef Batens
Violist

Zaterdag 10 januari 2015 van 20 tot 23 uur: één lieve omhelzing.
Ik geloof elk woord, elke komma die Lissa zingt. Liedjes van Toon! Ze weet de hele tijd mooie dingen toe te voegen. Intens en kwetsbaar sterk. De arrangementen van Paul zijn getailleerd, in de juiste vorm, ze zetten telkens een groots theatergevoel neer, maar laten het podium vrij voor Lissa. Hermans teksten brengen me terug naar de tijd, de nieuwjaarsconferences… Ik heb een vreemde trek in gehaktballen met appelmoes bij het luisteren naar For my lady van Toots. Dankjewel, het was een prachtige avond, zo een die je nog lang meedraagt. 

Dirk Van Gucht

Gisteren was de voorstelling nog sterker dan de vorige keren. Als oude madam mag ik zeggen, Herman, dat ge daar zit te vertellen als een zowel innerlijk als uiterlijk schone man. Door het meermaals te horen grijpt uw spelen met taal me meer en meer aan. Naast haar mooie stem gaf Lissa ons een intense, warme emotie. Ze zoog heel haar publiek mee. Hoogtepunt was ‘Lente me’. Ik ben jaloers op allen die het vandaag kunnen meemaken.

Suz Peeters-Van Boeckel

Dank voor de mooie avond die jullie Linda, mezelf en onze dertig gasten hebt gegeven. Door de verhalen en de muziek hebben we hen willen laten voelen hoe dierbaar ze voor ons zijn. Dat is bovenmatig gelukt. Dat blijkt uit de zalige reacties na afloop. Nog de hele nacht door hoorde ik flarden muziek. Ik wou dat ik de liedjes kon meenemen.

Erik Van Vooren
Direct Marketing Know How Institute

Gofferdoeme, het was goed vanavond. Timing, afwisseling zwaardere/lichtere stukken, voordracht op het juiste volume en met naturelle intonatie, perfecte nummerkeuze en voortreffelijke zang (meermaals kippenvel) en muziek: ik heb genoten. Ik hoop van harte dat nog meer veel meer mensen dit te zien krijgen, hier en in Nederland. Dat de hele bende bestaat uit supersympathieke mensen maakt het alleen maar mooier. Proficiat!

Reiner Van Hove

De voorstelling gister in het Fakkeltheater was grandioos, heel emotioneel, mooi en super deugddoend! Bedankt! Daarom graag info over toekomstige evenementen. We hadden ook al eens de kans ‘Ode an die Freude’ mee te beleven!

Mieke Eilers

Eerst en vooral, hartelijk gefeliciteerd met de mooie voorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’! We hebben ervan genoten en zouden graag nogmaals komen kijken! Indien mogelijk, gelieve ons dan ook een speellijst te bezorgen en ons op de hoogte te houden over het nieuwe theaterprogramma!

Ronny & Rita Wuyts

Op 10 januari naar het Fakkeltheater geweest. Wat hebben we genoten van de liedjes gezongen door Lissa en de vertellingen van Herman Van Hove en niet te vergeten de muzikanten. Geestesverrijkend en zo puur! Alle hulde aan dit prachtige optreden!

Hilde Vooijs

Beste Herman,
Nog een dikke merci voor die prachtige voorstelling gisterenavond. Graag hadden we je dat persoonlijk gezegd. Het late uur en dan nog een uurke tram tot Boechout hebben ons daarvan weerhouden. We hebben enorm genoten van jouw vertellerstalent, van de prachtige stem en sympathieke verschijning van Lissa en van de prachtige muziek.

Rita Van den Bulck
NEOS Lier

Dag Herman,
Het was fijn je gisteren te mogen bewonderen IN de spotlights!
We hebben enorm genoten van je vertelkunst en van Lissa’s mooie stemkleur om nog maar te zwijgen van Van Fleteren and the Gang.

Brigitte De Man & Robert Sian

Wij (Petra en ik) hebben gisteravond enorm genoten van de voorstelling Toon Hermans – van harte dank en van harte proficiat – dat meisje Lissa zingt enorm goed, ze is mooi, en ze staat ook perfect op toneel, een grote toekomst – en jij bracht er echt de noodzakelijke vrolijke noot in (bij Toon was het toch steeds lachen geblazen, in zijn shows bedoel ik, misschien minder persoonlijk) – je doet dat op een aangename, ontspannen, leuke manier, en bovendien met een perfecte tekst (zou van Toon kunnen geweest zijn) – werkelijk: nog van dat.

Rik Decan

Beste Herman,
Ik was zondagmiddag een van je gasten. Ik heb je nadien niet gezien om je te danken. Zoveel volk beneden! De voorstelling was een echte surprise voor mij. Prachtig gezongen liedjes van Toon en jij met je onderkoelde humor in een geweldige tekst, waar je echt een patent op hebt. Alles weer uiterst verzorgd, zoals ik van jou gewend ben. Zeer gefeliciteerd en ik dank je hartelijk!

Elisabeth Anthierens – Erauw

Bij de laatste tournee van Toon was ik de geluidstechnicus en intussen ben ik gepromoveerd tot toneelmeester van “In de schaduw van Toon Hermans”. Het is een voorrecht om aan deze voorstelling mee te werken. Teksten, zang, muziek, licht, geluid en projectie zijn van een zeer hoge kwaliteit. Alles is van een niveau wat ik in mijn 40 jarige carriere zelden heb meegemaakt. Wat me vooral aanspreekt is de liefde waarmee deze voorstelling is gemaakt en wordt gespeeld. Als enige Hollander in het gezelschap ervaar ik de warmte en de sympathie van het gezelschap en ben diep onder de indruk van de gedrevenheid, vakkennis en muzikaliteit van de mensen om me heen.
De grootste ontdekking blijft natuurlijk het talent van Herman als verteller. Ondersteund en aangevuld door het fenomenale zang- en acteertalent van Lissa en het aanstekelijk spelende combo is zelfs op het achtertoneel, mijn werkplek, de emotie in de zaal voelbaar en moet ik me vaak bedwingen om niet af en toe een traantje weg te pinken.

Piet Nieuwint
Geluidstechnicus Toon Hermans One Man Show 1996
Toneelmeester In de schaduw van Toon Hermans

Herman,
Een welgemeende proficiat met de voorstelling zondag. Een perfecte combinatie van een gentlemen gastheer die recht uit het hart vertelt over zijn relatie met de meester en een getalenteerde jongedame die iedereen meevoert op de emotionele en vrolijke liedjes van Toon gesteund door goede muzikanten. Proficiat en laat dit mooie werk niet verloren gaan, daar moet je mee de boer op en iedereen moet de kans krijgen dit mee te maken.

François Van Hoydonck
Managing Director Sipef Group

Dag,

Bij deze schrijf ik me graag in om de nieuwsbrief te ontvangen ivm  Toon Hermansfeest.
PS: Net terug van ‘In de schaduw van Toon Hermans’ vanavond in het Fakkeltheater. Wat een schitterende avond! Thx en proficiat!

Xavier Lamoral

Ik denk met veel genoegen terug aan deze avond.
Wat een top avond heb ik gehad!

Jacques Senf
Senior impresario

Geachte heer Van Hove,
Ik was gisteren aanwezig op uw voorstelling in het Fakkeltheater.
Ik wou u toch even feliciteren met de prachtige voorstelling. Ik werd er stil van. Het was werkelijk hartverwarmend. Hartelijk dank voor de unieke avond die u ons hebt geboden.

Stephanie Wernaer

Dank dank dank voor de wondermooie middag die jullie me bezorgden gisteren.
Dat houdt natuurlijk in dat we het programma graag willen opnemen in onze avondprogrammering.

Lieve Van Houtven
CC De Mol Lier

Herman,
Ann & ik waren erg ontroerd.
Bedankt voor zo veel moois.

Johan Verschueren
Copywriter

Beste Lissa en Herman,
Dikke proficiat met jullie programma! Erik en ik hebben er heerlijk van genoten!
Het waren fantastische verhalen en prachtig gezongen liederen met teksten die blijven hangen… Superfijn om dit te kunnen beleven!

An Goedgezelschap

Wij willen je graag nog een keertje extra feliciteren voor jullie knappe “Schaduw van Toon”. Wat een fijne avond, jij en Lissa maakten er een heerlijke avond van. Een echt geslaagde combinatie, jullie beiden en jullie met zo’n goede muzikanten, dat zorgt natuurlijk extra kracht en plezier. Veel succes!

Jo & Els De Bruyn
Direct Marketing Know How Institute

Beste Herman,
Wat hebben we weer genoten van je leuke vertellingen en de prachtige liedjes die lissa zo mooi zong. Proficiat… het was weer een geweldige avond.

Mark en Marijke Schendels

Dag Herman,
Marijke en ik hebben genoten van elke minuut in de Rode Zaal en we zullen nog verder nagenieten door Toons liedjes te herbeluisteren (en beter te begrijpen). Compliment voor jullie aanpak en prestatie.

Rudy Vanschoonbeek
Uitgeverij Vrijdag

Eerst en vooral, hartelijk gefeliciteerd met de mooie voorstelling over Toon Hermans.
We hebben ervan genoten en zouden graag nogmaals komen kijken! Indien mogelijk, gelieve ons dan ook een speellijst te bezorgen en ons op de hoogte te houden over het nieuwe theaterprogramma!

Ronny en Rita Wuyts-Embrechtswieke

We zouden heel graag naar een show gaan. Maar hebben gehoord dat er geen shows niet meer zijn… Nederland of België is allebei goed… Hopelijk hebben jullie nog iets…

Wieke Kellerman

Binnenkort nog een Toon voorstelling in West-/Oost-Vlaanderen?

Stefaan Lammertyn

Heb gisteren echt genoten van de voorstelling, proficiat!

Brigitte Maloen

Herman,
Werkelijk, het was een voorstelling om te koesteren. Jouw persoonlijk ervaren met Toon Hermans zo mooi verwoord en de gekozen muziekwerken uit zijn repertoire die Lissa zo prachtig wist te vertolken, waren een streling voor oog en oor. Jullie zullen zeer zeker nog op veel bijval kunnen rekenen!

Edith Vervliet

Ik wil toch eventjes vertellen hoe wij genoten hebben gisteren! Iedereen was zo enthousiast, alles was perfect! Herman deed het zo eenvoudig, zo zonder poeha, en zo gemoedelijk (en hij zag er goed uit ook!!!). Het was alsof hij een verhaal aan  een groep vrienden vertelde. En dat jonge meisje is niet alleen mooi om te zien, ze zingt ook zo mooi, zo naturel, echt prachtig, en dan die geweldige muzikanten! Waaww! Hou ons maar op de hoogte, wij zijn in voor meer van dit moois!

Mia Jacobs

Dag Herman,
Van harte dank voor de adembenemend mooie avond gisteren!
Ik ben niet nagebleven omdat ik mijn warm gevoel wou koesteren, mee naar huis nemen en niet “wegbabbelen”. Je hebt niet enkel je eigen droom vervuld door die hommage aan Toon, maar ook je publiek de man achter Toons shows en lach wat beter leren kennen.
Dat je daarvoor 70 moest zijn geworden, vind ik logisch nu ik de voorstelling zag. Het samenspel van tekst en muziek is het resultaat van “rijping”. Elk woord is gewikt en gewogen, maar komt er met een vanzelfsprekendheid, een schijnbare eenvoud en perfecte intonatie uit die alleen jou, Herman, eigen is. Het is ontroerend hoe je in een eerbetoon aan Toon zoveel van jezelf hebt blootgegeven en je op die manier ook een beetje je eigen biografie hebt geschreven.

Linde Lambrechts

Vanavond naar Ekeren geweest, Lissa en Herman. Super was dit, Herman vertelde uit een zetel op podium telkens een 4 tal minuutjes hoe hij Toon Hermans heeft leren kennen, alles en alles, hele levensgeschiedenis, werd uiteindelijk zijn manager, hij kon dat op zo een ludieke manier vertellen, echt ingrijpend en ontroerend soms, en dan die prachtige liederen gezongen door super Lissa, echt keigoe. We zaten op eerste rij, minder dan 2 meter van Lissa, echt wreed goe. Voila, nog es ne goeie avond gehad se.

Jef De Beuckeleer

Dag Herman,
De voorstelling was adembenemend! Er zijn ook traantjes gevloeid. Er waren mensen die zegden “zo iets moois hebben we nog nooit gezien.” Een dikke proficiat ook voor Lissa en alle medewerkers, en zeker de pianist niet vergeten! Gewoon prachtig!

Jo Van de Vijver

We zagen jullie in Antwerpen tijdens de cultuurzondag. Ongelooflijk knap! We zijn jullie heel dankbaar voor zulk initiatief èn voor de realisatie ervan. Een mooier ode aan Toon kon niet.

Huib & Magda Rondou

Een jonge belofte en een oude rot samen op podium belooft een “uitdaging”. Als beiden zich dan respectievelijk ontpoppen tot een hooggeschoolde en originele chansonnière en een majestueuze verteller, beleeft de zaal een unieke avond! Proficiat aan Lissa en Herman.

Dirk Van Peel

Super voorstelling afgelopen vrijdag in Leuven. We hebben er echt van genoten!

Ann De Greef
Gaia