Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

Er zal zelden een groter eerbetoon aan Toon Hermans zijn dan wat jij vanavond in de Arenberg bracht. Dankjewel voor de schoonheid Lissa. Goeienacht.

Thomas Goyvaerts

Ik wil Herman, Lissa en de band extra feliciteren voor de heel mooie prestatie vorige dinsdag in ‘t Bruggeske te Kapellen. Het was ontroerend, interessant en fantastisch gebracht. Proficiat!

Micheline Deltour

Herman, mijn vrouw en ik hebben genoten  afgelopen dinsdag avond in Kapellen. De avond bracht veel herinneringen aan Toon bij ons terug, maar had voor ons ook veel facetten waar we helemaal niets van af wisten. Ik vind uw aanpak geweldig, de zaal hangt aan uw lippen, je zit regelmatig op het puntje van je stoel, nieuwsgierig naar wat er nog meer gaat komen.

Marie-Thérèse en Martin Goosen

Wij hebben ontzettend genoten van “In de schaduw van Toon Hermans”. Boeiend verteld, mooi gezongen en schitterend orkest. Proficiat !

Arthur en Carla Standaert
Nationaal Voorzitter KBBB

Onze felicitaties voor het optreden in Knokke. Lissa Meyvis overdonderde ons compleet! Wat een stem!

Manuel & Det Delen

Herman, wij waren er gisteren ook bij in de Arenbergschouwburg in Antwerpen en we hebben heel erg genoten van deze prachtige hommage. Het was “TOP”. Spijtig dat Toon dit zelf niet kon meemaken. Maar tja, dan was het ook geen hommage meer en had je misschien enkele details moeten wijzigen. Uw aandeel was schitterend. Ik heb weer genoten van uw welschrijvend- en sprekenheid  (oei, is dat wel goed Nederlands). De muzikanten en Lissa waren ook adembenemend. Proficiat !

Wilfried Boumans

Wat heb ik ervan genoten! Toon was met niemand te vergelijken en zo was deze voorstelling ook! Enig. Geen woorden voor het talent van Lissa en de sublieme voordrachtkunst van Herman! Volgend seizoen kom ik graag terug kijken. Jammer, dat Robert dit niet heeft kunnen meemaken, wat zou hij ook genoten hebben!!!  En ook nog bedankt voor de onbetaalde Wycam’s-borstbollenreclame!

Liliane Laport
Wycamp’s Borstbollen

Herman Van Hove toont zich een begenadigd verteller, zijn presentatie is ingehouden en bescheiden. Zijn gevoel voor humor is onderkoeld en de timing waarmee hij de zaal afwisselend laat bulderen van de lach en vervolgens weer minuten lang muisstil weet te houden, maken hem tot een prima performer. Zelf zegt-ie daarover: ‘Ik heb de eerste tijd duizend angsten uitgestaan. Ik was de wereld rondom het podium gewend, maar niet die erop. Het rood knipperende intercom-lichtje van de geluidstechnicus achter in de zaal kon me volledig uit mijn concentratie halen.’ Hoe dan ook, Van Hove en de zijnen weten het publiek twee maal een vol uur uitstekend te vermaken. Zelfs voor hen die Toon Hermans slechts uit de verhalen van hun ouders kennen of eigenlijk nooit zo’n grote fan van de man zijn geweest is deze voorstelling een absolute aanrader. Al was het maar omdat het leven en werken van een markante en unieke theaterpersoonlijkheid hier een verrassende nieuwe dimensie krijgen.

 René van Broekhoven

De voorstelling van Herman Van Hove en de muzikanten met solozangeres Lissa was gewoon fantastisch! Ik ben twee keer gaan luisteren en kijken: in Izegem en in Adegem. Zijn er opnames op cd van het geheel of van het muzikaal en vokaal gedeelte? Prachtig en proficiat voor het initiatief en de presentatie.

Rik Callens

Deze namiddag heb ik genoten van het prachtig concert “In de schaduw van Toon Hermans” in het CC Hasselt. Het was mooi, lief, warm. Alles was aanwezig om te genieten op betoverende wijze dankzij de mooie stem van Lissa en haar muzikale begeleiding. Ook de vertelkunst van Herman Van Hove was heel bijzonder. Wat ’n warm mens was Toon Hermans maar ook Herman Van Hove. Gefeliciteerd om de toeschouwer zo te boeien met vele details over het leven van de grote Toon.

Jeanine Simons

Dikke proficiat voor jullie allen. Mijn man en ik hebben erg kunnen genieten met een lach en een traan. Toon heeft mij leren geloven, en leert het mij nog elke dag. Het is het mooiste wat mij overkomen is.

Marie Roos

Gisteren in Palethe Overpelt geweest. Genoten van de rust die de voorstelling uitstraalde, van de verhalen achter Toon maar vooral van de prachtige stem van Lissa. Ik zou haar in de toekomst best nog graag willen horen schitteren in hommages aan andere Vlaamse of Nederlandse (kleinkunst) zangers of zangeressen. Als iemand dat kan, is zij het wel! De meest zuivere stem die ik ooit gehoord heb en ik heb er veel gehoord… Het muzikaal ensemble verdient ook een dikke pluim!

Ben Iven

Nogmaals dank voor de twee heerlijke voorstellingen in cc Merksem!

Chris Meizler
Programmator Cultuurcentrum Merksem

Dank voor deze prachtige voorstelling!

Inge De Roose
Programmator Cultuurdienst Maldegem

What A Beautiful Show.
The Stage.
The Beautiful Flowers.
The Band.
The Singer and of course her magnificent dress.
The Sound.
The Lighting.
The Beautiful Memories.
The Great Story Teller.
The Music.
And Herman Van Hove.
Excellent!!!

Tutu Puoane

Het was prachtig. Zo mooi, ontroerend, grappig en lief. We hebben er echt van genoten.
Van harte gefeliciteerd.

Hilde en Jan Van de Velde

Pol,
Het was FANTASTISCH. Prachtige muziek en arrangementen, een steengoede zangeres en nog mooi ook. Onze gasten die we meegebracht hebben waren ook helemaal in de wolken. De enscenering uiterst boeiend. Soms was mijn aandacht afgeleid door de muzikale duizendpoot, dus we zouden het nog wel eens opnieuw willen meemaken. Nog nen hele dikke proficiat en tot binnenkort…!

Jef

Dag Pol!
For-mi-da-bel!
Toon Hermans werd op briljante wijze terug op de scène gezet. Jullie zijn er schitterend in geslaagd om Toon te laten herleven zonder hem te imiteren en hem toch neer te zetten zoals hij echt was. Wat een zangeres! Zij was Toon op zo’n lieve, betoverende innemende wijze dat de zaal er muisstil en vol bewondering bijzat. Het is een ongelofelijk boeiend geheel, waarbij het ene in het ander overloopt op grandioze wijze. De teksten zijn boeiend en vormen het cement tussen al de bouwstenen van de liederen. Je pianospel is innemend en betoverend en onze achterban stond versteld over het aantal instrumenten dat jij kundig kan bespelen. Proficiat ook voor de andere muzikanten. Jullie vormen een uitstekend team.
Pol, het werd een voorstelling waar je als toehoorder gelukkiger van wordt. Als we nog de mogelijkheid krijgen om een van de volgende voorstellingen te kunnen bijwonen, willen we zeer graag terugkomen. Bedankt voor die prachtige namiddag.

Nicole

Goede avond goede Herman,
Deze mail om u te vertellen dat wij gisteren de voorstelling heel mooi hebben gevonden 🙂
Ge doet dat super, daar zo op uw gemak in de stoel, en het verhaal is pakkend en erg mooi geschreven. Lissa zingt prachtig en de muziek is smaakvol en met passende humor gearrangeerd én goed gespeeld :-). Respect voor Pol die zoveel instrumenten zo mooi laat klinken. Zijn muted trumpet mag er wezen :-). De sound was geweldig, het licht ook… Great show. Nog veel succes, maar ik denk niet dat dat een probleem zal zijn 🙂

Ewout Pierreux

Izegem. Voorstelling was prachtig! Dikke proficiat aan de ganse crew… Even was de charme, warmte, unieke vakkunde, ontroering van de Maestro weer héél erg tastbaar! Heerlijk! Dank.

Roos Verbeke

Ik heb zoveel publiciteit gemaakt over jullie vertoning In de schaduw van Toon Hermans en ben zelf tweemaal komen kijken en zou nog terug willen komen. ‘t Was gewoonweg prachtig (en zeker voor iemand die Toon Hermans nooit had willen weten sterven).
Liefs,

Fanny De Man

Zagen vanmiddag een mooie voorstelling In de schaduw van Toon Hermans. Uitgever Herman Van Hove, die ook de laatste manager en een intimus van Hermans was, vertelt over de artiest en mens en de jonge en mooie, klassiek geschoolde zangeres Lissa Meyvis interpreteert heel veel minder bekende en een paar zeer bekende liedjes op een frisse en persoonlijke manier. Werkelijk hartverwarmend.

Tessa Vermeiren

Beste Herman,
Ja, “beste” … volledig terecht. En dat omdat de voorstelling In de schaduw van Toon gisteren zo prachtig en ontroerend was. Mijn complimenten aan de ganse crew, het was een succes. Eigenlijk hoor ik “onze” complimenten te schrijven. Het fijne gezelschap, zeer grote Toon Hermans liefhebbers, dat me flankeerde in het publiek zag de ware Toon Hermans op de planken staan. Indrukwekkend. De essentie van zijn persoonlijkheid in het verhaal, de ontroering en liefde in de teksten, de gedreven muzikanten en de prachtige stem van Lissa. Alles kwam zo mooi bij elkaar.
We hebben met ons allen echt genoten. Hopelijk worden de prachtige liedjes, ingezongen door Lissa, ook uitgebracht op CD. Als dat zo is, geef maar een seintje.
Bedankt Herman, Lissa en ganse crew voor een prachtige avond.

Tim Van Dijck

Gisteren hebben we enorm genoten van In de schaduw van Toon Hermans.
Proficiat voor deze prachtige en unieke hommage aan deze grote Nederlandse kunstenaar. Het onthullend en boeiend verhaal met een warme en aangename stem ten gehore gebracht. De aangrijpende frisse en fijne stem van Lissa door prachtige arrangementen en bekwame musici gesteund, dit alles in een feilloze regie… verdient meer dan een welgemeende proficiat !

Bert Slaets
Vlaams Muziektheater

Dag Herman, ik heb gisteren ontzettend genoten van de voorstelling in De Haan:
schitterend in alle opzichten. Jouw teksten zo warm en spontaan verteld. Als jarenlange Toon-fan wist ik al heel veel van de verhalen die je vertelde. Maar het klinkt toch altijd veel warmer als je het hoort vertellen. De complete stilte in de zaal viel mij meermaals op. Je had ons – het publiek – in de ban… En dan het orkest èn èn èn Lissa Meyvis: het waren stuk voor stuk prachtige uitvoeringen met hier en daar een eigen ’touch’ van de – zoals Toon zelf zei – mooiste liedjes die hij heeft geschreven op het einde van zijn leven. Het doet wel een beetje raar om ‘Lieverd’ te horen zingen door een vrouw. Het was even wennen toen ik ‘Dat ik hèm een lieverd vond…’ hoorde. Maar uiteraard is deze ‘dichterlijke vrijheid’ te begrijpen. Het einde van de voorstelling vond ik ook heel bijzonder: de Meester zelf aan het woord laten met zijn Limburgs lijflied en zijn ‘als ik voor jullie ook eens wat kan doen’… is schitterend gevonden. Kortom: ik heb genoten met volle teugen! Proficiat aan de ganse groep!

Erik De Decker

Gisteren gezien in Wielingencentrum De Haan-Wenduine. Het was prachtig. Zelden iets zo mooi, zo ingetogen en super eerbetoon gezien. Proficiat!

Annic Crombez

Als grote fan van Toon Hermans reeds twee keer ongelooflijk genoten van De schaduw van Toon. Ook vrienden die ik meetroonde waren wild enthousiast! Fantastisch! Proficiat!

Nadette Vercammen

Eindelijk! Een prachtige voorstelling vol emoties en uiteraard de humor die zo typisch was van Toon Hermans! Eindelijk omdat het tijd werd dat wij nog eens een mooie hommage kregen want na al die jaren missen wij nog steeds Toon. Dank u Herman en Lissa voor deze stijlvolle voorstelling. Prachtig!

Jacques Dubrulle

Dag Herman, ik zag jullie gisteren schitteren in Lier. Een trip voor mezelf en voor velen rondom mij on memory lane. Toon op oudejaarsavond bij moemoe thuis. Alhoewel jullie teruggingen naar zijn laatste weemoedigere conferences waarin de verloren liefde en de eindigheid zingen, blijft zijn immer blijmakend talent zegevieren. En ook al zei Toon dat jij misschien meer dichter dan copywriter zou zijn, de immer aanwezige poëzie in jouw taal/verhaal, brengt hem in al zijn waarachtigheid zo mooi tot leven. Hoed af!

Veerle Janssens
Laika Theaterproducties

We waren allebei ontroerd door het prachtige eerbetoon aan “de Meester” Toon Hermans. Ongelofelijk mooi verteld, gezongen, gespeeld!

Marc & Bea Verlinden-Andries

Lieve Herman… met een warm gevoel en tranen in de ogen het gezellige theater Scharpoord verlaten. Dank voor dit mooie verhaal van vriendschap en zoveel meer. Zuurstof voor hoofd en hart.

Truus Lostrie
Ombudsvrouw bpost

Nog steeds zitten de diepgaande indrukken van jullie uiterst professionele voorstelling in mijn hoofd. Na ruim15 jaar ben ik weer zo dicht bij Toon geweest als toen. Nogmaals, dankjewel!

Benny Ludemann
Gitarist Toon Hermans

In de schaduw van Toon bezorgde ons vorige zondag een namiddag doorlopende schoonheid: auditief, visueel, vocaal en instrumentaal, inhoudelijk door de gekozen liedjes en teksten, door het vloeiende verloop van de voorstelling en dat alles onontkoombaar verbonden door pakkende emotie.

Willy Wouters

Beste Herman,
Zaterdagavond stond de wereld even stil in het Fakkeltheater. Een bezadigd man die vertelde. Over vriendschap. En de wereld en het leven. Een meisje dat liedjes zong die door een kwajongen van een oudere man waren geschreven. Een trouvaille. Meester Hermans had het anders maar daarom zeker niet beter gedaan. Bedankt voor de zeer aangename avond. En nog een prachtige verderzetting van de tournee. Met genegenheid en respect.

Jos Grobben
Directeur nieuwmagazines Knack

Ik kan alleen maar bevestigen wat Bart Peeters over de voorstelling schrijft. Het was een prachtige, pakkende voorstelling! De dagen na jullie voorstelling exclusief voor KBC mochten wij van onze klanten hele mooie reacties ontvangen omtrent uw show en bedankten zij ons dat ze erbij mochten zijn die avond!

Cindy Verdonck
Kantoordirecteur KBC Kalmthout

Wat ik nu heb mogen meemaken in Knokke on – voor – stel – baar – mooi. Wij zaten in rij J 16- 17 perfect in het midden van de zaal, wij 57 jaar, een goed tot zeer goed huwelijk met mijn schat van een vrouw. Wel mijnheer Van Hove, wij gaan zeer vaak naar optredens her en der in het land en buurlanden maar wat ik nu mocht meemaken: tranen van ontroering en geluk, wij knepen elkaar in de hand. En Lissa… Het is geleden van een optreden met Cecilia Bartoli dat ik zomaar ontroerd was bij iedere noot, hemels mooi! Lissa is een engel en niet alleen door haar rode kleedje, wat een présence! Zéér grote klasse. En die muzikanten top top top. De muziek van Toon maakt een mens gelukkig… dat heb ik nu weer eens mogen meemaken, met al die kommer en kwel van de laatste dagen was ik vergeten hoe mooi alles kan zijn. Daar heb jullie, Herman en Lissa voor gezorgd (ik dank ook de muzikanten, maar weet niet wie ze zijn).

Manuel Delen

Lieve Herman, Lissa en lieve leden van de cast en de Super Combo o.l.v Pol Vanfleteren,
wat heb ik genoten deze namiddag in het Cultuur Centrum Scharpoord in Knokke!
Ook was ik soms tot tranen toe bewogen. Ik heb er geen woorden voor. Zó’n mooie ode aan Toon Hermans verdient verder gegeven te worden. Nogmaals van harte bedankt voor jullie boodschap!!!

Yvonne Reygaert

Beste Herman,
Je bent helemaal geen copywriter, je bent ook geen schrijver, je bent een theatermaker! Wat een prachtige voorstelling heb je ons bereid en wat een prachtig talent had je bij je. Je speelde de Belgische kaart, je zette jezelf neer als een underdog, maakte jezelf tot een kleine Vlaamse sukkelaar omringd door reuzen zoals Tony Bennett, Toots en Toon. Maar zo was het helemaal niet, je bent geen kleine man, Toon zag dat scherp, je bent een Vlaamse reus en daar bedoel ik geen konijn mee met lange oren.
Wat een heerlijk theater om in te spelen, wat een intmiteit wist je te scheppen, wat goed dat het repertoire alleen uit de laatste periode gekozen was, wat was het orkest goed – dat verwerken van de solo van Toots was briljant gedaan – geluid, licht, alles goed en dan dat wonder van dat lieve stemmetje van Lissa, iemand die niet een groot talent ging staan uithangen maar zich helemaal dienstbaar maakte aan het repertoire van Toon, onze gezamenlijke vriend.
Jouw verhalen over gebeurtenissen waarvan ik gedeeltelijk ooggetuige ben geweest, riepen de sfeer en de geest van Toon perfect op en ik kreeg een geweldig heimwee naar die jaren.
Dank, heel hartelijk dank daarvoor.

Jacques Klöters
Biograaf Toon Hermans
Presentator De Sandwich AvroTros

Niks is zo moeilijk als spelen met woorden er makkelijk laten uitzien, alsof je het terplekke verzint. En toch klonk het zo. Geen seconde voel je dat elke zin jarenlang gekneed is en herschreven, tot er een uitgepuurde, warme, grappige, eerlijke, waardevolle voorstelling overbleef. Als auteur weet ik hoe moeilijk het is te schrappen, ‘kill your’ darlings’. En dan de loepzuivere stem van Lisse erbij en het vakmanschap van de muzikanten. Nou…
Ik weet zeker dat ergens in de coulissen, dit keer hij in jouw schaduw, Toon zou glimlachen…

Sabine De Vos
Auteur

Vandaag met dochter (9) jullie voorstelling in Wetteren gezien. Beide vonden we het fantastisch. Van ‘die meneer in zijn zetel’ begreep ze wel niet alles, maar de liedjes vond ze schitterend! Tijdloze liedjes die zullen blijven leven. Dikke Proficiat!

Liesbeth Vande Velde

Mag ik u nogmaals danken voor de prachtige voorstelling van afgelopen woensdag in de Werft. Zoals ik had verwacht nadat ik de voorstelling vorig jaar zelf zag in Ekeren, waren de reacties van de toeschouwers in Geel unaniem lovend!

Roel Tulleneers
Programmator de Werft Geel

Bart Peeters had gelijk: In de schaduw van Toon Hermans is een prachtige en tegelijkertijd zeer aparte hommage. De meester hemzelve keek wellicht van ergens tevreden toe.

Wim Breydels
Directeur Cultuurcentrum Nova Wetteren

Beste allen, zeer hartelijk dank voor deze uitermate (h)eerlijke ode aan Toon: wondermooie verhalen, sober verteld, schitterende liedjes door een hemelse stem gezongen, begeleid door een perfect combo. Prachtige arrangementen, sober maar efficiënt scènebeeld, sfeervolle belichting, kortom: meer van dat. Kritiek? Ja: ik mis echt een programmaboekje (medewerkers, crew, beetje achtergrondinfo, etc…). En nu ik toch bezig ben: waarom geen cd beschikbaar met deze prachtige vertolkingen?
Maar dit is gevit: we hebben er van genoten! Merci!

Eddy Daese

Zondag 22 november was een zondag om nooit te vergeten. Tussen alle alarmerende berichten om thuis te blijven zijn we toch naar Wetteren getrokken om er een uitzonderlijk mooi moment mee te maken. Uw productie over Toon Hermans. Alles wat op de flyer staat was werkelijkheid en we gingen weer verliefd naar huis. Proficiat met deze opvoering. Hermans warme stem geeft ons wat inzicht in het leven van een manager van Toon maar ook natuurlijk in dat van Toon zelf.
En dan Lissa, de frisse engelachtige verschijning met een stem zo fijn en breekbaar als kristal. Lang geleden dat we liedjes zo loepzuiver hoorden zingen. En dat alles omkadert door het orkest dat de muziek recht naar de hemel bracht waar Toon weer zat te genieten. Proficiat is het woord dat samenvat dat we het uitzonderlijk goed hebben gevonden. Wellicht ga ik nog een tweede keer zien en luisteren. Dank voor deze voorstelling die weer zoveel mensen gelukkig heeft gemaakt.

Iwan Bekaert

U hebt ons laten kennis maken met facetten die we nog niet kenden van de persoonlijkheid Toon Hermans, zodat zijjn beeld vollediger werd. Het was heerlijk. Hij was dicht bij ons, meer nog: hij was IN ons.
Soms denken we aan Toon als grapjas, maar we appreciëerden heel erg dat we werden geconfronteerd met zijn levensfilosofie en met de poëzie die hij zag in het alledaagse.
Zo mooi! Zo breekbaar. Zo de ziel van Toon.
Iedereen gefeliciteerd; uzelf met de milde humor in uw teksten, de zangeres: sober, geestdriftig, ontroerend, de magistrale band, de belichting, het geluid. Toon Hermans zo tevreden zijn geweest, zelfs als hij moeilijk deed.
Wij hebben de zaal verlaten zoals we dat vroeger deden na een voorstelling van Toon Hermans: een beetje gelukkiger dan daarstraks.

René Swartenbroekx
Auteur en scenarist

Lieve Herman! Wat een wonderlijk mooie voorstelling! Zo smaakvol gedaan en zo aangrijpend! Blij dat ik er bij was! Ik wens je er nog extra 500 toe! Liefs

Marleen Merckx
Actrice

Beste Lissa, Herman, Pol en de anderen van het orkest,
Voor ons waren jullie een echte ontdekking.
De openhartigheid van Herman, de schitterende muzikale begeleiding van het orkest en het ontluikend toptalent van Lissa deden ons de schokkende gebeurtenissen van Parijs even vergeten. Ik heb het leven lief en Lieverd waren voor ons het beste medicijn! Een dikke proficiat van

An en Denis Roes

Wat een on-voor-stel-baar prach-tig concert!
Van teder fragiel over speels luchtig naar aangrijpend ontroerend!
Lissa leek wel de meester zelf! Zeker niet in de schaduw van…
Ze heeft echt een ontroerend mooie gevoelige prachtige stem, zingt loepzuiver.
Samen met de prima muzikanten, het verhaal, de schilderijen, dia’s en belichting
zorgde ze voor een onvergetelijke avond, ze mocht voor mij nog uren doorgaan!

Marleen De Troyer

Lissa,
Wonder mooie voorstelling gaf je vanavond. Je uitmuntende versie van Lente me ging door merg en been. Dank u voor deze avond!

Pieter-Jan Van Nyen

Lissa, proficiat met je prachtige vertolking, heel doorleefd, warme en zuivere stem. We hebben genoten van jou en heel de ploeg.

Lianne van Bragt

Wonderbaar. Ontroerd tot in het diepst van mijn ziel. Wat woorden en noten kunnen doen. Bedankt om me weer even echt in het leven te laten staan.

Rien Gerets