Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

Adembenemende voorstelling !

Piet Cottenier

Beste mensen, eerst en vooral een dikke proficiat aan mevrouw Meyvis en meneer Van Hove, wat een stem en een ras verteller!!! Wij waren soms tot tranen toe bewogen door de wondermooie vertolking van de liedjes van Toon. Als verstokte bewonderaars van de meester zelf konden wij ons geen betere zangeres indenken dan mevrouw Meyvis. Ze heeft met haar optreden Toon alle eer aangedaan!! Ook meneer Van Hove heeft ons aangegrepen, dikke proficiat voor zijn rustige, soms grappige manier van vertellen over het leven van Toon. En de muzikanten niet vergeten, top!!!! Ook aan de ganse crew: proficiat mannen.

Anita en Herman Pipeleers-Swerts

Het was een zo bijzondere avond met glimlach & tranen!

Abelone Wilhelmsen

Lissa, juist een nachtegaal.

Paula Maes

Ga die voorstelling zien. Ze is héél mooi, grappig, delicaat, hartverwarmend.

Jan Dirkx

Herman, Herman… Lissa, Lissa… het was … toontastisch.

Ewald Bruyninckx

Dag Herman, we mochten intens genieten van de voorstelling in Carré. Theater Carré, dat we voor de eerste keer bezochten. Als we nu de dvd’s weer bekijken voelen we sfeer van Carré. Toen ik even met gesloten ogen naar je verhaal luisterde bevond ik me terug in mijn kindertijd. Rond mijn 11 jaar heb ik meer dan 6 maanden bedlegerig geweest. Meestal was ik gedurende de dag alleen. Gelukkig was er de radio en dan vooral de ‘Luisterspelen’. Graag schrijf ik ‘Luisterspelen’ met een hoofdletter want ze hebben mij geholpen, getroost, bezig gehouden, en vooral verhalen verteld !!! Dat gevoel heb je me in Carré even terug laten ervaren! Hartelijk dank, ook aan Lissa en het orkest, voor de fantastische show !

Anny Vancampenhout

Het was prachtig hier in Wevelgem deze namiddag.

Christel Schuerewegen

We waren in Bredene. Onroerend mooi en schitterende muzikanten.

Palmyre Delbeke

Heel aangrijpend, gezien in De Borre te Bierbeek. Prachtig gewoon!

Chris Dekeyser

Hebben het programma gezien in Kalmthout enkele weken geleden. Prachtig en ontroerend. Echt de moeite waard.

Betty Jacquemin

Lieverd, een onbegrijpelijk mooi lied, bedankt Toon en Toots, prachtig gezongen door Lissa. Ik plan een tweede keer te gaan kijken.

Christine Dequeker

Geachte heer Van Hove,
Ik had gisteren in Kalmthout het genoegen vanop de tweede rij samen met twee belangrijke dames ( mijn vrouw en mijn 95 jarige moeder ) de voorstelling “in de schaduw van Toon Hermans” mee te maken. Ik heb vandaag aan de cultuurdienst gevraagd of ik u mocht mailen. Hierbij mijn felicitaties aan u en het ganse team. Jullie hebben daar iets neergezet waarbij even mag stilgestaan worden. De muzikanten waren top. Lissa Meyvis verrukkelijk. En het concept – met u als verteller in plaats van de obligate bindteksten die de liedjes aankondigen – stond als een huis. Pas op het laatst werd Toon Hermans zelf  zuinig en zorgvuldig opgevoerd. “In de schaduw van ” was een hommage die hem waardig is. Veel succes met de tournée en  in al uw verdere stappen.

Roel De Ryck

Weer een reeks van veertig voorstellingen. Dat is toch fantastisch. Ik heb de hommage twee keer gezien en van de eerste tot de laatste minuut genoten.

Luc Caals

Gezien in Izegem. Mooi!

Nicole Malisse

Is buitengewoon! Zag het vorig jaar in CC Hasselt.

Marie Paul Goens


Lieverd.

Ids Witteveen

Overrompelend mooi (in die Wizard of Ozz-jurk) en wat prachtig klinkt die stem van Lissa naast het (ingeblikte) ‘broodje’ van Toots.

Sjaak Roodenburg

Zo mooi, ‘Lieverd’, Lissa & Toots… ik kreeg het er koud van!

Pierre Bouwels

Ik heb de voorstelling al eens gezien. Het is zooooo mooi dat we in januari nog een keer gaan kijken. Geweldig hartverwarmend.

Hilde Van de Velde

Super gewoon en wat een stem heeft die Lissa… rillingen

Jos Braem

Mogen meemaken in Izegem. Geen woorden voor. Subliem. Warme groeten en proficiat aan het hele team. Het was alsof  Toon er bij was op een stoeltje in de coulissen. Zeker gaan kijken, lieve mensen.

Roos Verbeke

Dit is een aanbeveling om op 23 oktober naar Carré te gaan. Wij zagen de voorstelling in het Fakkeltheter. Het was indrukwekkend mooi!

Mary Boduin

Mooi! Lieverd is ook gezongen door Paul de Leeuw en Richard Groenendijk. De vrouwelijke versie van Lissa is ook geweldig. Aanstaande zondag in Andermans veren. Ik ga naar Carré de 23ste. U ook?

Kick van der Veer

Zooooooooo mooi!!

Nancy Van den Brande

Is absoluut de moeite. De eer komt natuurlijk aan Toon toe maar evenveel aan jullie initiatief. Zou heel graag komen kijken in Carré. Succes.

Patrick Van Campen

Zonet van de sokken geblazen door Lissa Meyvis. Ze zingt, fluit en speelt dwarsfluit “In de schaduw van Toon Hermans”.  Indrukwekkend op zijn zachtst uitgedrukt!!

Peter Spiessens

Bestaat er een CD waarop het lied “Lente me” gezongen door Lissa Meyvis staat? Ontroerend mooi!

Frieda Stiens

Beste mevrouw Meyvis,
Danig onder de indruk waren we van uw prachtige optreden in cc Nova in Wetteren enige tijd geleden! U vertolkt de liedjes van Toon Hermans subliem, de wereld was daar heel even wondermooi. Na het optreden heb ik er helemaal niet bij stilgestaan om na te gaan of er een cd met de liedjes die u vertolkt tijdens de show beschikbaar is. Daarom dat ik even via deze weg informeer of er effectief een cd beschikbaar is en hoe de cd aangekocht kan worden? Dank bij voorbaat. Met vriendelijke groet,

Stephanie Raman

Ik heb de voorstelling Hommage aan Toon Hermans gezien. Schitterend en beklijvend. Mijn vraag: is deze of volgende voorstellingen te verkrijgen op dvd?

Jos Braem 

Dag lieve Herman,
Wat hebben Peter en ik genoten in de Arenberg.
Een magische, hele bijzonder avond.
Toon en jouw liefde voor hem heel dichtbij.
Ik was diep geraakt.
De schoonheid van zijn liedjes kwamen zo mooi tot z’n recht.
Dank Herman, dat we erbij mochten zijn.

Lisa Wade

Dag Herman. Nu weet ik het wel zeker: Lissa heeft de mooiste stem van de wereld. En wie heeft dat prachtige arrangement van Lente me geschreven?

Jan Van Rompaey

Ik heb genoten van de NekkaNacht, wat hebben alle artiesten de teksten van Toon eer aan gedaan. In een woord,  wat een eerlijke bewondering voor onze Toon door de Vlaamse collega’s. Ik wens U allen nog veel succes voor de volgende voorstellingen, en ik zal mijn best doen  In Nederland ook de nodige belangstelling op bewerkstelligen.

Martin Goosen

Het  is zo verfrissend om Lissa aan het werk te zien. Ze zingt niet alleen prachtig, ze vertolkt haar nummers met oprechte inleving en met respect naar elk mogelijk genre. Dat getuigt van grote klasse!  Hans en ik zijn overtuigde Lissa fans van het eerste uur en los daarvan zijn we ook dol op jullie schitterende Toonprogramma. Zagen op Een deze voormiddag de compilatie van het Nekka-programma en zijn er van overtuigd dat jullie er ook Nederland helemaal plat zullen mee spelen. Onze Pol Vanfleteren zijn werk, inclusief het orkest, waren de kers op de taart.

Linda Lepomme & Hans Sleurink

NekkaNacht 2016, Vlaanderen huldigt Toon Hermans, een heel afwisselend programma met een hele reeks Vlaamse artiesten. Circus Ronaldo was een aangenaam pittig tussendoortje met net dat tikkeltje poezie om een glimlach op je gelaat te toveren. Spring-in-t veld Bart Peeters gaf zich helemaal ! Hij sprong en danste en zong. Een voor mij onbekende Lissa Meyvis was een echte revelatie: wat een stem! Een biezonder geslaagde namiddag die eindigde met de supersong ’24 rozen’ !

Jos Verachtert

Wij hebben bijzonder genoten van de avant-première  “Ode an die Freunde” van zaterdag 2 april in het Fakkeltheater en van de voorstelling 100 jaar Toon in de Lotto Arena van 23 april, waar Lissa weer schitterde!

Rolf & Maria Adriaenssens-Kil

Wat hebben we gisteren genoten in die niet al te gezellige Lotto Arena. De locatie viel helemaal weg bij het zien en horen van de zeer goede artiesten die op het podium stonden. Een zeer muzikale en sterke show. Bart Cannaerts, Pieter Embrechts, Warre, Riet, Johan, Bart Peeters, Ronaldo, Rocco… en uiteraard Lissa, jezelf en het orkest hebben er een heel mooi plaatje van gemaakt. Het was echt genieten. Hoop dat je nu even de rust hebt om dit alles even door te kauwen en naar de toekomst te kijken voor 2016-2017. Er zullen nog veel theaters jullie met open armen ontvangen, daar ben ik zeker van.

Veerle Van de Poel
Management Toots Thielemans

Ik vond de mix van artiesten tijdens Nekka Nacht zeer geslaagd en verrassend. Puur talent en vakmanschap uit alle generaties die elk op hun manier een gepaste en eervolle interpretatie brachten. De bigband klonk loepzuiver en Lissa stond stevig tussen al die ervaren rotten in het vak. Voor Bart Cannaerts had ik altijd al veel respect als standup comedian, en nu heeft hij mij ook laten zien dat hij veel meer is dan een standuppper.

Hans Uitdenhouwen

Heb vanmiddag samen met Mary gekeken naar de compilatie van de Nekka Nacht. Het was een groot feest!
Oh ja… Lissa vonden wij betoverend mooi Lente Me zingen…

Maurice Hermans
Zoon van Toon Hermans

Wat we in de NekkaNacht hebben gekregen was een mooi programma met mooie artiesten en een prachtig orkest, kortom, er was veel werk verzet om dit mogelijk te maken. Herman, ik heb zitten kijken in Antwerpen naar de show, maar ook regelmatig naar het publiek dat in grote getale aanwezig was. Al die mensen die kwamen voor de liedjes van Toon. Herman, een groter compliment voor al jullie werk  kun je niet krijgen. Ik denk dat Toon het zeker heeft gewaardeerd, zijn “Hooggeacht Publiek” was er weer…

Coen en Wil van Orsouw
Orkestleider Toon Hermans

Herman, de NekkaNacht was voor ons een bijzonder mooie en warme avond die voor altijd in ons hart zal blijven nagloeien. Linda, Githa en ik zijn je daar zeer dankbaar voor want wij weten hoe jij dit alles heb gemaakt tot wat het geworden is. Zonder jouw visie en drive was dit nooit zo’n onvergetelijke avond geworden. Dank aan Koen Huygebaert en zijn geweldige Nekka-team. Dank voor al de jaren dat je ons al geholpen hebt met de Stichting Toon Hermans en blijf nog even bij ons asjeblief.

Gaby Hermans
Zoon van Toon Hermans

Herman, een geweldige avond daar in de Lotto Arena. Ik durf me voor te stellen dat Toon meer dan goedkeurend zit te knikken en uitermate tevreden is met zijn goede vrienden in Vlaanderen. Enen Herman voorop zonder tekort te willen doen aan de imponerende optredens van de uitgebreide schare artiesten. Iedere keer opnieuw, of het nu in een kleine setting is zoals Ten Zolder of in een mega-setting zoals in de Arena, word ik ontroerd door Toons werk, mede door de manier waarop het gebracht wordt. Ook extra hulde aan Pol Vanfleteren. En, nu heb ik het toch gedaan, één individu genoemd. Terecht want Pol verdient het. Onterecht omdat het de indruk kan wekken dat de andere artiesten daar ‘onder’ staan. Dat is niet het geval. Hulde en dank en hartelijke groeten.

René Van Loon

P.S. Volgend jaar herdenken we 101 jaar Toon; uitgebreid bisnummer?

Overrompeld door een prachtig Vlaams cadeau werd ik vanmorgen wakker in Antwerpen. De Vlamingen trakteerden ons op een prachtige voorstelling als hommage aan vader Toon. Ontroerend, poëtisch, wervelend… Kortom het was een NekkaNacht om nooit te vergeten. Dank aan de organisatie, aan alle artiesten en orkest en dank aan onze vriend Herman van Hove, die alles, zoals altijd, prima onder controle had.

Maurice Hermans
Zoon van Toon Hermans

De mooiste ontdekking van dit herdenkingsjaar is Lissa Meyvis, een klassiek geschoolde zangeres die met Herman Van Hove (vriend en manager van Toon Hermans) eerder al een mooie avondvullende show opzette met liedjes en verhalen. Niemand die ‘Lieverd’ zo lief vertolkt als zij. In ‘Als de zon schijnt’ kreeg ze op Nekka het gezelschap van de acteur Bert Verbeke, die strak in het pak voluit zijn rol als entertainer speelde, met een flair die nog maar weinigen durven op te brengen. Prachtig bigband-arrangement ook voor dat nummer, getekend Pol Vanfleteren, die voor deze gelegenheid een tienkoppig orkest samenstelde dat de muziek van Hermans niet alleen alle eer aandeed, maar nog meer kleur en reliëf gaf.

Karel Michiels
De Standaard

Onze felicitaties voor de prachtig georganiseerde NekkaNacht. Wij hebben echt genoten, de artiesten waren subliem. Lissa natuurlijk top zoals altijd. Het hele programma heeft  geen minuut verveeld. Als eerbetoon aan Toon kan dit tellen, voor zijn familie moet dit enorm zijn!

Ludo & Diane Diels

Lieve Herman,
Heel graag wil ik u nogmaals bedanken voor de fantastische NekkaNacht gisteren! Ik heb er onwijs van genoten! Zo knap wat u weer allemaal voor elkaar heeft gekregen, petje af!  Het was niets anders dan liefde gister. Van de super getalenteerde artiesten en van het publiek… Een mooiere tribute aan opa kan ik me niet inbeelden. Ik weet wel zeker dat opa en oma lachend hebben mee gekeken! Petje af voor u en de Vlamingen, Herman, want van zo’n hommage kunnen ze in Nederland nog wat van jullie leren!
Ik ben nog steeds ontroerd hoeveel liefde u voor opa heeft en hoe fantastisch u dat elke keer weer laat zien en overdraagt aan de mensen!  Met uw eigen voorstelling maar ook met deze prachtige avond!
En wat kan Lissa zingen he! Ze straalde en ze stond er prachtig! Fantastische zangeres waar we nog veel van gaan horen. Veel liefs,

Githa Hermans, kleindochter van Toon

Ik heb op de NekkaNacht zo genoten van het ‘engelengeluid’ van Lissa en de rustige vertelling van Herman dat ik mééééér wil !!!  Groeten uit Gent !!

Kristof De Pelsemaeker

Het was een sublieme, onvergetelijke NekkaNacht. Bravo!

Renilde Vervloet

NekkaNacht wordt nooit meer als vroeger! Topprestatie van de volledige ploeg.

Walter Maes

NekkaNacht. Beeldschone en ontroerende momenten, vooral in de stille liedjes (van Bart Peeters en Lissa) en verder gewoon swingend musiceren. Ik heb veel rondgekeken in de zaal, en het is toch prachtig hoe zo een massa volk reageert op zoveel intieme, kleine momenten. Zijn ze daar in Holland niet jaloers op? En Toon: hoe die springlevend blijft onder al dat geweld. Die Riet Muylaert was voor mij een ontdekking, net als Bert Verbeke.

Jaak Dreesen

Tijdens de eerste helft van de NekkaNacht was er ook aandacht voor een stukje geschiedenis door Herman van Hove, Lissa Meyvis en Benny Ludemann. Dit trio bracht op zijn manier een ode aan de grote Toon Hermans. Met ‘Lieverd’ en ‘Lente Me’ werd het even stiller in de zaal en terecht.
Lissa Meyvis heeft een wondermooie stem, dat liet ze horen met ‘Als De Zon Schijnt’ dat ze samen met Bart Verbeke ten beste gaf. Maar met ‘Ik Heb Je Lief’, een solomoment voor haar, ging het dak eraf.

Alfons Maes

Na een fantastische avond gisteren in de Lotto Arena met NekkaNacht ter ere van Toon, met zo een formidabele cast, kan ik bijna niet wachten tot mei om één van de voorstellingen van ‘In de schaduw van Toon Hermans’ te boeken… mijn idool leeft …dank zij jullie… waarvoor dank!

Danny Berthels

Ik ga al de meters en peters van mijn kinderen deze prachtige voorstelling cadeau geven. Zelf heb ik ze al tweemaal gezien in Leuven en Heist op den Berg. Gisteren hebben mijn man en ik de voorstelling in de Lotto Arena over Toon bijgewoond. Die was ook prachtig vanuit toch een ander concept. Ik was super blij met de flyer over de nieuwe tournee van “In de schaduw van Toon”. Ik ga hem zeker voor een derde maal zien, fan tot en met! Dikke proficiat aan de prachtige vertelling van Herman Van Hove en de zo mooi gezongen liedjes door Lissa. Een geweldig initiatief. Is er ook een cd te koop van deze voorstelling?

Ingrid Van der Borgt

Tranen van geluk bij het horen van Lissa! Wat een stem!

Det Smeets

Wat hebben Peter en ik genoten in de Arenberg.
Een magische, hele bijzondere avond.
Toon en jouw liefde voor hem heel dichtbij.
Ik was diep geraakt.
De schoonheid van zijn liedjes kwamen zo mooi tot z’n recht.
Dank Herman, dat we erbij mochten zijn.

Lisa Wade
TV-presentatrice, auteur