Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

Kun je niet beschrijven, zo mooi.

Ria Van Dyck

Ik weet zeker: als Toon nog zou leven en optreden … allicht wat minder avondvullend dan in de gloriejaren, gezien de leeftijd … dan zou hij zeker Lissa meevragen om te Tonen!

Walter De Vroey

Grijp uw kans om dit mee te maken. Geen imitatie van Toon Hermans-grappen want dat kan niemand. Wel een zalige vertelavond door een echte vriend. Boeiend, met humor en vooral veel warmte. Lissa vertolkt zijn mooiste liedjes op een persoonlijke, wonderlijke betoverende wijze. Mocht Toon Hermans nog leven dan kwam hij naar elke voorstelling.

Suz Van Boeckel

Beste Herman & Lissa, jullie optreden in theater Carré was subliem. Toon’s Carré anno 2016 zal daar zeker voor iets hebben tussen gezeten. De akoestiek in dergelijk prestigieus theater is natuurlijk van een dergelijk gehalte dat de zuivere, gevoelige stem van Lissa iedereen raakte. Niet alleen links en rechts, voor en achter ons maar ook bij ondergetekende liep er wel eens een traan over de wangen door de gevoelige inleving, bewogenheid en eerlijke vertolking van het ganse. Toon’s teksten kwamen ontroerend tot leven mede ondersteund door klasse musici van de bovenste plank. Zelfs Toots kwam even magistraal van achter het gordijn om door zijn muziek weer mens worden. De rustige vertel-fauteuil trant van Herman met de juiste accenten en hier en daar een kwinkslag deed Toon als schuchtere lieverd herleven. Zélfs voor ons, toehoorders op een afstand, werd het warm in zijn schaduw. Wat een mooie schaduw.

Erving Van den Bergh

Wij hebben de eerste voorstelling in de Arenberg gezien, een echte aanrader. Paul van Vliet zat toen als toeschouwer te genieten. Hij komt op 25/11 ook nog een keer optreden in de Arenberg. Wij hebben het voor de Nederlanders…

Marthe Bastiaens

Ik ben naar de voorstelling gaan kijken en heb met tranen in de ogen gezeten. Het was prachtig!

Annelies Van Craen

Op 23 oktober was ik in Theater Carré bij de voorstelling “In de schaduw van Toon Hermans”, wat was dat prachtig en ontroerend, drie toegiften en aan het einde vond ik het zo aandoenlijk dat Toon ons nog toesprak: “Dankuwel voor alles wat u voor mij gedaan heeft” en dan heel komisch “en als ik ‘ns iets voor u terug kan doen”. Allemaal zo herkenbaar, ik heb zo vaak bij Toon in Carré gezeten en in allerlei andere theaters in Nederland.

Betty Van der Wilt

We mochten het onlangs meebeleven in Ter Vesten. Tot tranen toe bewogen. Ontroerend mooi.

Erik Maes

Ben altijd fan geweest van Toon, met zijn fantastische humor en mooie liedjes. Toon maakte humor met niets, en was hierdoor de top. Heb verschillende shows gezien op tv, ook verschillende boeken gelezen . Ik ga zeker proberen om in december de voorstelling bij te wonen. Dit zou voor mij een mooi verjaardagscadeau zijn, ik verjaar op 10 december .

Freddy Schoukens

Heb deze voorstelling gezien op 22 oktober in Ter Vesten, Beveren-Waas. En het was fantastisch mooi. Een hele mooie ingetogen avond, met het gevoel dat Toon er zelf bij was !! Zeker voor herhaling vatbaar.

Anja Smet

Mijn UIT-tip voor dit theaterseizoen: Herman Van Hove, vriend en manager van Toon Hermans tijdens diens laatste levensjaren en Lissa Meyvis, dé conservatoriumparel lichting 2016 brengen samen “In de schaduw van Toon Hermans”. Hij, een verteller pur sang, over zijn leven met Toon. Zij, een glasheldere, ontroerende stem, zingt de liedjes die Toon zelf zijn mooiste vond. Geen Méditerranée, geen ‘roepie, roepie’, wel een meeslepende, hartverwarmende show over een onvergetelijke Toon in het jaar dat hij 100 zou worden. Binnenkort in onze Antwerpse Arenberg, maar ook nog bij jou in buurt!

Anne Chantraine

Ik zou zo opnieuw kunnen gaan kijken. Prachtige voorstelling, een wondermooi en puur eerbetoon aan Toon Hermans.

Isabel Dobbelaere

Dag Herman, we mochten intens genieten van de voorstelling in Carré. Theater Carré, dat we voor de eerste keer bezochten. Als we nu de dvd’s weer bekijken voelen we sfeer van Carré. Toen ik even met gesloten ogen naar je verhaal luisterde bevond ik me terug in mijn kindertijd. Rond mijn 11 jaar heb ik meer dan 6 maanden bedlegerig geweest. Meestal was ik gedurende de dag alleen. Gelukkig was er de radio en dan vooral de ‘Luisterspelen’. Graag schrijf ik ‘Luisterspelen’ met een hoofdletter want ze hebben mij geholpen, getroost, bezig gehouden, en vooral verhalen verteld !!! Dat gevoel heb je me in Carré even terug laten ervaren! Hartelijk dank, ook aan Lissa en het orkest, voor de fantastische show !

Anny Vancampenhout

Het was prachtig hier in Wevelgem deze namiddag.

Christel Schuerewegen

We waren in Bredene. Onroerend mooi en schitterende muzikanten.

Palmyre Delbeke

Heel aangrijpend, gezien in De Borre te Bierbeek. Prachtig gewoon!

Chris Dekeyser

Hebben het programma gezien in Kalmthout enkele weken geleden. Prachtig en ontroerend. Echt de moeite waard.

Betty Jacquemin

Lieverd, een onbegrijpelijk mooi lied, bedankt Toon en Toots, prachtig gezongen door Lissa. Ik plan een tweede keer te gaan kijken.

Christine Dequeker

Beste Herman & Lissa, zelden lazen wij zo veel lof bij elkaar. Maar nooit was lof zo terecht als na jullie show in Carré. Onderschat niet wat jullie tot stand hebben gebracht. Met Pol’s schitterende arrangementen, perfect net zoals het licht en geluid, oogappel Lissa op haar hoogtepunt en de meesterlijke vertellingen van Herman die van de diepste vriendschap getuigen die men zich kan voorstellen. De warmste theaterproductie van de jongste jaren. We kijken er nu al naar uit om er in de Arenberg nogmaals bij te zijn!

Leo & Annemie Neels

Gisterenavond in Oudenaarde was een fantastisch moment vol emoties en tederheid! Van harte bedankt.

Sonja Servranckx

Goede Herman & Lissa,

Wat een fantastische voorstelling hebben jullie in Carré weggezet. Vanuit de coulissen heb ik hem helemaal kunnen volgen.Wat een belevenis. Ook Henriëtte was diep onder de indruk. Dankjewel daarvoor. Ik was blij dat ik er deel van uit mocht maken. Het heeft me heel goed gedaan. Hartelijke groeten aan iedereen.

Benny Ludemann, gitarist Toon Hermans

Het was hartverwarmend mooi in Carré. De meester van de lacht en de traan was voelbaar aanwezig.

Ronny Struyf

Theater kan een droom zijn. Als de toeschouwer de weg naar het paradijs wordt gewezen. ‘Kijk maar, daar ga je links af en dan zie je het al liggen.’ Toon is zijn hele leven op zoek geweest naar het verloren paradijs. En hoe zou het er dan uit moeten zien? De voorstelling van Herman, Lissa & Pol laat er een glimp van zien. Op de vleugels van Toon. In de schaduw van Toon Hermans is een prachtig, intiem verhaal over de meester. Hemels gezongen door Lissa.

Ronald Klamer, programmator Koninklijk Theater Carré Amsterdam

Beste Herman, wij zijn je heel dankbaar dat wij getuige mochten zijn van een uiterst verrassende en knappe vertolking van “In de schaduw van Toon Hermans”. Jouw soms grappige, gevoelige, indringende en zeer openhartige teksten zijn heel weloverwogen en voor ons vaak goed herkenbaar: je hebt Toons persoonlijkheid heel scherp neergezet op een uiterst innemende wijze. Lissa zingt prachtig, sprankelend en met haar geheel eigen kwaliteit geeft zij invulling aan de mooie liedjes van Toon, begeleid door  het uitstekende kwartet van Pol Vanfleteren. Wij zijn ervan overtuigd dat heel veel mensen zullen genieten van deze hommage aan de grote meester.

Dokter Sjef & Toke Ernst, cardioloog van Toon Hermans

screenshot-2016-10-25-19-05-26Onvergetelijke middag gehad in Theater Carré. Herman Van Hove las mooi ingetogen, maar beeldend zijn herinneringen voor aan Toon Hermans en Lissa Meyvis zong er zijn late mooiste liedjes bij. Met een begeleidende combo, waarin ook Toots Thielemans even ‘meespeelde’ ontstond een ontroerende hommage, een show over Toon. Een paar goed gekozen beelden van Toon maakten dat die middag heel veel zakdoekjes kostte. Zijn theatermagie werkte als nooit tevoren. In de foyer hing een affiche uit 1963: Toon Hermans, verwacht. In dat theater moest hij toen nog zijn geschiedenis schrijven.

Hans Visser

Ik noem u steeds meer mijn vriend [wie zou er niet bevriend willen zijn met iemand die Carré in verrukking brengt!].

Jacques Klöters, biograaf Toon Hermans

Hoi Herman, samen met mijn vriendin en schoonouders heb ik afgelopen zondag genoten van jullie voorstelling in Carré. Het voelde warm. En inderdaad, Toon voelde heel dichtbij… Jouw verhalen waren mooi, met respect voor Toon en soms ook ontroerend. De stem van Lissa klonk als een engeltje. De band speelde geweldig, en in dienst van de liedjes. Mijn schoonouders omschreven het als een ‘middag met een gouden randje.’ Veel succes met de rest van de theatertour.

Onno Lakeman

Beste Lissa en Herman, gisteren gaan slapen met 24 rozen, op zoek naar de schnee van ‘t veurig joar, arm in arm met lieverd Toots in de blauwe hemel van Amsterdam … ratata. Het was gisteren een zalige, mooie dag, bijna te mooi om vanmorgen nog te geloven dat die dag had plaatsgevonden. En toch was het waar, de mooiste vertoning van jullie Schaduw ever. Ik kan het eigenlijk niet weten omdat ik slechts met 3 of 4 andere vertoningen kan vergelijken. Maar mijn buikgevoel (en mijn zakdoeken) liegen niet! Die dag in de Carré gaat blijven plakken, en heel lang. Zelf de kristallen lusters zijn naar het schijnt jaloers geworden op de “luminositeit” van Lissa. Eeuwig dankbaar,

Bernard & Kaatje Le Boudec

Els en ik praten nog over onze belevenis in Carré.  We hebben tijdens onze rit terug naar Tourinnes enkel naar YouTube fragmenten van Toon geluisterd.  Een voorstelling gedragen door liefde.  Michael Murphy (In wijsheid sterven) schreef: “… verhalen zijn draden die vanuit de ziel tussen ons worden geweven.”  Bedankt om ons daar deelgenoot van te maken.

Benoît & Els Broos

Fantastische voorstelling in Carré! Genoten!

Joyce Lochmans

Het was super mooi!  We hebben echt genoten!

Jenny Bos

Geweldige voorstelling in Carré, een mooie hommage, heel mooi gezongen, en een prachtige vriendschap waarover werd verhaald. Goed orkest. Het “Ne me quitte pas” van Toon (Lente me) heeft me tot tranen geroerd, zo mooi uitgevoerd!

Thuur Smet

Lissa, dank je wel voor de mooie voorstelling gisteren. Voor mijn dochter Jet van 11 was het haar ‘debuut’ in Carré. We waren vooral onder de indruk van je prachtige, krachtige, zuivere stem en de intieme sfeer die jullie wisten te scheppen. Jet vond het prachtig en ik vind het schitterend dat Jet’s ‘eerste keer’ zo’n mooie ervaring is geworden. Dank en hulde!

Han & Jet Kock

Bedankt voor de prachtige zondagmiddag in Carré. Dichter bij Toon kunnen we niet meer geraken, het was hartverwarmend. Je hebt een fluweelmooie stem en de artiesten waren ook stuk voor stuk pareltjes. Benny Ludemann maakte het plaatje compleet. Ook heel wat bijgeleerd van de anekdotes die verteld werden. Dit was echt een mooi eerbetoon. Merci, merci, merci.

Ronny Struyf

Beste mevrouw Meyvis, bijzondere Lissa, wellicht ben ik de 2656ste, maar ik kan het niet laten u geluk te wensen met een bijzondere voorstelling in Carré. Regelmatig verdronk ik in kippenvel, vooral na de pauze bij uw schitterend, ingetogen gezongen ‘Lieverd’, ‘Lente me’ en de prachtige toegiften. Carré moet een geweldige ervaring voor u geweest zijn, kan ik me zo indenken. Toon weet Carré ook lang na zijn dood nog in vervoering te brengen, met dank aan een prachtstem uit Vlaanderen. Dank voor een ontroerende middag, Lissa. Hartelijke groet,

Ko van Eijk

Mijnheer Van Hove, genieten, van het eerste tot de laatste noot. Na julllie optreden in Knokke waren wij zo in de ban van Lissa en van uw zalvende stem dat wij er drie dagen Amsterdam voor over hadden. Wat een klasse! Onze lof gaat evenzeer naar Pol die als multi-instrumentalist toch wel een staaltje van vakmanschap bracht. Om bij de switch van toetsen naar embouchure met  “droge” lippen zo fijn de trompet en trombone te beroeren, dat is niet eenvoudig! Op dit ogenblik rijden wij per trein de laatste kilometers van de 4 uur 30 durende treinreis naar onze geliefde westhoek. Ik weet niet of er veel Vlamingen aanwezig waren, één heb ik er in ieder geval  gezien, namelijk acteur Johny Voners. Ik ken die man een beetje en was tijdens de pauze zo enthousiast van hem daar te zien dat ik hem spontaan begroette met een wedergroet als gevolg, terwijl ik dat zeker niet had gedaan had ik hem ik België ontmoet.  Nadien vond ik dat wel wat ongepast van mij… maar ik was zo euforisch van geluk. Wat geluk met een mens kan doen. Nogmaals dank en gefeliciteerd.

Manuel en Dett Delen

Ik heb vandaag een voorstelling gezien waarbij de tranen van verrukking en ontroering over mijn wangen stroomden. Het was een formidabele belevenis: In de Schaduw van Toon Hermans van Herman Van Hove, Lissa Meyvis, het kwartet Pol Vanfleteren met als gast Benny Ludemann in Koninklijk Theater Carré. Als u iets heel bijzonders wilt meemaken dan moet u gaan kijken. Google In de Schaduw van Toon Hermans. Er is een behoorlijke speellijst vooral in Belgie maar ook in Zuid-Nederland. En ach, Antwerpen is toch ook maar een stukkie. Toon Hermans was een zeer bijzonder mens en een geweldig artiest. Ja dat wisten we al maar deze voorstelling laat het allemaal zien en horen. Gaan!

Kick van der Veer, Andermans Veren, AvroTros

Beste Herman,
Je zult wel overladen worden met complimenten, maar ik waag me toch aan wat details waar ik enorm van heb genoten. Ten eerste de toneelopstelling, fijn rustig en nu eens niet de drummer in het midden. Stuk voor stuk getalenteerde musici, goed uitgebalanceerde versterking (compliment aan de geluidstechnicus!). Mooie, soms prachtig verstilde kleine arrangementen. Je weet daar ben ik dol op. Transparantie! Chapeau. ‘Muziek’ in mijn oren. De zangeres, kraakhelder, spatzuiver en wat een prachtige verschijning. Het laatste lied dat ze zong, wat een beheersing! Zeer smaakvol begeleid. Het licht vond ik heel smaakvol en ook daar mooie timing! Wisselingen als crescendo’s en decrescendo’s. En ja Benny…. say no more… Last but not least. Jouw mooie warme stem die de sluier wat optilt. Je spreekt met gevoel. Ik moet je ferm tegenspreken. Je zegt in de show ‘aan mij is nog nooit iets kunstigs ontsproten’. Dat is niet waar. De kracht om zo’n voorstelling op poten te zetten…. als dat niet kunstig is? Dankjewel.

Floor Minnaert, Studio Rubinstein

Beste Herman, graag zou ik U willen bedanken voor de fantastische middag gisteren in Carré. Ik had twee kaartjes gewonnen bij het programma van Kick van der Veer voor mijn dochter en haar vriend,maar zij had er een kaartje bijgeboekt zodat ik ook meekon. Wij hebben zo genoten van jullie. Wat kunt U goed en leuk vertellen en wat heeft Lissa de liedjes goed gezongen, ik had nog nooit van haar gehoord maar we gaan haar nu in de gaten houden. Ook de muziek was fantastisch en dan ook nog Benny, de vertrouwde gitarist van Toon. Kortom het was in een woord briljant, heel, heel hartelijk bedankt.

Cisca Tuinder

Beste Herman,
Dank voor de uitnodiging voor de voorstelling. Ik vond het prachtig en heb echt een heerlijke middag gehad. Veel van je verhalen waren me al bekend, maar je hebt het geweldig verteld. Dit in combinatie met de prachtige zang van Lissa, maakte het tot een ontroerende voorstelling! Chapeau!

Nicole Dirksen, eindredacteur AvroTros

Wat een geweldige middag in Carré hebben jullie ons gegeven. Het was waarlijk gedenkwaardig. Toon Hermans schitterde weer in ‘zijn’ Carré. Dankzij de woorden en zinnen, zo mooi, bescheiden maar toch ook raak en met bravoure gekozen. Dankzij de prachtige zang van Lissa die datzelfde heeft. Zo bescheiden maar ook zo trefzeker en vrij dat het grenst aan brutaal (maar dat nooit is). Je hebt mij diep geraakt.

Peter Blom, regisseur

Gisteren ging het dak er af in Carré.

Sophie Van Peel

Als kleindochter van de familie Silbernberg-Wijnperle die woonachtig waren in Sittard ben ik opgegroeid mer de verhalen over Toon die als huisvriend bij hun over de vloer kwam. Zo groeiden wij op met de gedichten, liedjes en theatervoorstellingen van Toon Hermans. Vandaag heb ik in theater Carré intens genoten van het prachtige eerbetoon aan deze podiumkunstenaar. Dank voor een indrukwekkend mooie middag!

Caroline van Hessen-Wijnperle

Beste Herman en Lissa,
Een triomf in Carré! Proficiat! Waw! Het programma is – nog! – gegroeid, en, Lissa, je laat je écht niet imponeren door dit iconisch theater, je stapt gewoon nog ’n trapje hoger. Knap! Terecht succes, geniet er beiden nog héél lang van. Een hoogtepunt voor jullie beiden en ook voor Pol en zijn band én de hele crew.

Leo & Annemie Neels

Carré lag aan haar voeten…
Het is die kleine lieve meid uit Kapellen anders vergaan dan Annelies uit Sas van Gent!! Wat een heerlijke namiddag hebben jullie ons gegeven, wat een mooie prestatie… Als perfectie zou bestaan, kwam dit erg dicht in de buurt! Proficiat Herman, proficiat Lissa, proficiat Pol, Stijn, Peter, Hendrik en Benny!

Anne Chantraine

Wij mochten al met volle teugen genieten van de hommage aan Toon Hermans tijdens de Knack-cruise naar St.Petersburg. Deze namiddag in Carré opnieuw heel intens genoten van een prachtige performance: de mooie en sappige teksten van Herman verweven met de hemelse stem van Lissa in het gezelschap van topmuzikanten ! Hartelijk dank aan u allen.

Luc en Jessie Vandoorne

Gisteren in Beveren één van de dankbare gelukkigen in een uitverkochte zaal. De toch wel hoge verwachtingen die er waren, zijn moeiteloos ingevuld én overtroffen. Het is een wonderbaarlijke avond waarbij Toon misschien mädje Lissa in plaats van meisje zou zeggen. Het is een voorstelling waarbij de perfectie van de muziek regelmatig wordt gevonden in combinatie met de meeslepende verhalen over Toon. Alles overgoten met een goed doordachte belichting en een projector die ons regelmatig verraste. Kortom een ervaring die het diepste van de mens bereikt. Dat deed, doet en zal Toon Hermans mede door deze hommage blijven doen. Bedankt en véél succes in Carré.

Huub Janssen

De voorstelling in Beveren deze avond was SUPER. Ik wens jullie voor morgen in Carré véél succes.

Annelies Van Craen

Herman,
Net terug thuis… in Beveren … van jullie ten-Toon-stelling! Schitterend. Vandaag jullie voor de vijfde keer bezig gezien en gehoord… Adembenemend. Er is maar één iemand die de liedjes van Toon mag zingen… Lissa! Veel succes morgen/straks in Carré! Wij twijfelden om te komen… voor die zesde keer dan! Neen, we gaan gewoon nagenieten van vanavond! Veel plezier.

Walter De Vroey

PS: Ik heb de affiche ‘UITVERKOCHT’ gepikt tijdens de pauze.

Kaartjes gekocht met een bang hart, want het is toch onmogelijk om Toon Hermans te evenaren… Gisteren naar de voorstelling gaan kijken… Hoe mooi!!! Je voelde als het ware de aanwezigheid van Toon, door de muziek en de verhalen was Toon er eventjes terug. Door naar Toon te kijken, te luisteren is mijn vader, die me Toon heeft leren kennen, ook weer eventjes terug. Hij zou ook enorm genoten hebben van de voorstelling. Dankjewel!

Iris Racquet