Gastenboek

als je iets in ons gastenboek wil schrijven.
Hartelijk dank.

Anne en ik hebben het jaar goed ingezet. We keken uitgesteld naar 100 jaar Toon in Carré en klokslag 12u zong Lissa, wat een Lieverd, gevolgd door een prachtige versie van Lente me. Pol aan de piano was ook geweldig.

Ben en Anne Rottiers

Geachte heer Van Hove,
Uiteraard ga ik op oudejaarsavond naar  ‘Carré presenteert Toon 100 jaar’ op Nederland 2 kijken. Het wordt zeker een prachtige, onvergetelijke uitzending, die tevens een zeer verdiend eerbetoon aan Toon Hermans is.  Dat prinses Beatrix gevraagd heeft “Wie is dat meisje in dat rode jurkje dat zo mooi zong?” kan ik me goed voorstellen. Ook ik vind Lissa de beste vertolkster van de liedjes van Toon Hermans. Onverbeterlijk goed, met een perfecte timing en een prachtige dynamiek en expressie in haar stem en presentatie. Een half jaar geleden was zij al de beste vertolkster tijdens de NekkaNacht 2016/Vlaanderen huldigt Toon Hermans, die op de Vlaamse televisie is uitgezonden. Hulde ook aan het Vlaamse orkest van Pol Vanfleteren dat, zo heb ik ervaren, de prachtige, bijzonder mooie arrangementen van de liedjes van Toon Hermans foutloos en steeds met hart en ziel speelt. Wat zit er een muzikaliteit in dat orkest!  Maar zonder hetgeen u zelf over uw samenwerking met Toon Hermans en zijn leven vertelt, zijn de voorstellingen beslist niet compleet. Ik vond het op elk  moment boeiend door u gebracht en erg interessant om naar te luisteren.

Harry Op Heij

Dag Herman, Lissa, Pol en alle andere muzikanten,
Op 17 december ben ik samen met mijn vader naar de voorstelling komen kijken. Toon Hermans heb ik door hem leren kennen, hij zette de conferences van Toon op en ik vond het heerlijk om naar Toon te kijken en te luisteren samen met mijn vader. Jullie hebben ons een fantastische avond bezorgd, een vader-dochter moment, dat ons nog lang zal bijblijven. Dikke merci voor de mooie manier waarop jullie deze voorstelling gebracht hebben.

Kitty De Lee


Zeer onder de indruk na de NekkaNacht, nog meer na de voorstelling in de Arenberg.

Luc Van Hoof

Dag Herman,
We hebben enorm genoten van ‘In de schaduw van Toon Hermans’ in de Arenberg in Antwerpen. Dankbaar,

Pol Hauspie


Vorige zaterdag, precies op de honderdste geboortedag van Toon, heb ik met volle teugen kunnen genieten van een schitterende, zeer emotionele en vooral ook bezielde voorstelling. Hartelijk dank hiervoor en van harte gefeliciteerd.

Hugo Janssens

Dankjewel Toon en dankjewel Herman voor het schitterende programma dat je samen met Lissa hebt gemaakt.

Mariette Laurijssens

Van harte gefeliciteerd met de adembenemende voorstelling “in de schaduw van Toon Hermans”

Leen Stoffels

Wij waren zaterdag aanwezig in Antwerpen en hebben genoten van de voorstelling. Graag wensen wij op de hoogte gehouden te worden van de release van de CD.

Gerda & Patrick Wyckmans

Beste Lissa en co,
We hebben genoten van jullie optreden in de Arenbergschouwburg ! Heel knap en zo vertederend… We willen graag de CD kopen, dus melden jullie ons wanneer die beschikbaar is ?

Diana Swings

TOP! Met hoofdletters geschreven. Waar moet ik beginnen? Het zijn de muziek, het verhaal, de zang en de oude beelden van Toon Hermans. Allemaal geweldig. De verteller heeft een heerlijke stem, er zijn goede muzikanten en een prachtige zangeres. De show duurde twee uur maar had voor mij veel langer mogen doorgaan. Toon Hermans was een bijzonder man. Deze show is daar een mooie aanvulling op.

Wim Veen, Etten-Leur

Ik vond het een topavond. Te midden een tsunami aan informatie die je dagelijks bereikt, zag ik een aankondiging van deze show in Etten-Leur. Wat een heerlijke vrijdagavond ontspanning na een week lang werken. Na 10 minuten dacht ik: wat zit die man te oreren, maar na 20 minuten was ik verkocht. Met mijn ogen dicht zat ik te luisteren naar alle verhalen. Fantastisch ook hoe er werd gespeeld met licht en kleur op het podium. Daarnaast wil ik ook de jurk van de zangeres benoemen: wauw.

Heleen Hoffmans

Ik zat heel de avond in Etten-Leur al te genieten, maar na het laatste lied Als de liefde niet bestond vond ik de show echt helemaal geweldig. Dat nummer raakte een bepaalde melancholische snaar bij me. Eigenlijk kende ik Toon Hermans en zijn repertoire helemaal niet zo goed. Dat heeft deze voorstelling veranderd. Ik kwam kijken op uitnodiging van een goede vriend. Hij vroeg me mee te gaan naar de Nobelaer en daar ben ik hem nu al dankbaar voor. Dit was een biijzonder goede show.

Leo Huijser

Zondagnamiddag, in de Arenbergschouwburg… het was hemels genieten. Teksten, zang, muziek en presentatie die beroeren en beklijven. Dankjewel! Ik kijk uit naar de CD ‘Ik heb je lief.’

Gerardus Bastianen


“Den Arenberg” herleiden tot een knus, warm, intiem theaterzaaltje….het is niet voor iedereen weggelegd. Zaterdagavond was het zo ver. Enkele jaren geleden zag ik het Arno doen….zaterdag deden jullie het… Prachtig ! Mijn mama, geboren en opgegroeid in Maastricht (“Mestreech”), was modiste. Als ze in de weer was met haar hoeden klonk steevast Toon Hermans op de achtergrond. Dat was voor haar thuiskomen. Zaterdag kwamen de herinneringen weer boven. Bedankt voor de prachtige avond, Lissa & Herman.

Dirk Schepers 

Lieve Lissa,
Eerst en vooral proficiat met de prachtige uitvoering zondag van de show! Het was de tweede keer dat we hem zagen. In juni op de Knackcruise, toen was ik er al helemaal ondersteboven van en nu. Heerlijk!  Ik zou heel graag de CD binnenkort willen hebben. Nog heel veel succes in je verdere leven!

Mady Staar

We hebben gisteren genoten van een fantastisch eerbeTOON! Schitterende zang en mooie, ontroerende bindteksten. Bedankt!

Bert & Karin Michielsen

We werden er allemaal stil en gelukkig van. Bedankt voor deze zalige momenten.

Jacqueline Donvil

Goede morgen Lissa, hartelijk proficiat voor de schitterende interpretatie van Toon, waarvan we gisteren hebben mogen genieten Ademloos mooi. Ontroerend. Toon had je zeker graag naast zich gehad.

Siem en Willy De Roover

Hallo Lissa,
De eerste keer dat ik Toon live meemaakte was in de Arenberg, maar dat is inmiddels ook weeral ruim 40 jaar geleden. En elke keer weer, bij elk optreden, bracht hij ons tot lachen, tot mijmeren, tot ontroeren. Daarom was hij ook zo’n Grootmeester. En we citeerden zijn beroemde sketches, zongen zijn grappige of melancholieke liedjes, debiteerden zijn versjes en gedichtjes. De liedjes van Toon waren/zijn niet los te denken van Toon zelve. Zijn wat brommerige, omfloerste, soms krakende stem horen nu eenmaal bij Toon. Ik ben daarom wat allergisch tegenover interpretaties van het origineel. Daar moeten anderen van afblijven. De kopie is nooit beter dan het origineel, ook al is ze beter. Dacht ik.
En dan hoor je op dat zelfde podium plots de gekende liedjes klinken, zonder toevoegingen, zonder zogenaamde verbeteringeskes. Dit keer niet met de stem van een oude man, hoe dierbaar die ons ook was, maar een loepzuivere weergave, gevoelvol gebracht door een frisse verschijning, met een stem als een zilveren klokje, en dan ervaar je al die dierbare herinneringen opnieuw: weemoed, ontroering, nostalgie. Ik denk dat Toon, moest hij erbij zijn geweest, best trots zou zijn geweest. Ik wil maar zeggen: het was een geslaagde avond. Dankjewel daarvoor.

Marie-Jeanne en René Van Rompaey

Ik zag “in de schaduw van Toon” vorig jaar in Deurne…adembenemend mooi! De eerste keer in mijn leven dat ik een tweede keer tickets kocht voor een zelfde verhaal… Dank je wel voor deze mooie belevenis …zo “puur” naar de eenvoud en de essentie…

Leen Stoffels

Beste mevrouw Lissa, met verwondering tot ontroering hebben we gisteren tenvolle genoten van jullie optreden in de Arenbergschouwburg. Bijna drie uur lang – maar het was nog te kort –  hebben jullie ons geboeid met enerzijds de persoonlijke, levensechte ervaringen van de manager en anderzijds uw sublieme stem en vertolking van de mooiste liedjes van Toon Hermans. We zijn dan ook zeer verheugd met jullie initiatief om deze schitterende avond vast te leggen in een opname en vernemen heel graag van jullie wanneer deze nieuwe CD ter beschikking zal zijn.

Jan Colaers

Afgelopen week hebben wij enorm genoten van de voorstelling ‘In de schaduw van Toon Hermans’ in de Schouwburg te Leuven op woensdag  11/01/2017. Het was een fantastische avond.

Andrea Vandenwaeyenberg

Gisteren zijn mijn man en ik  in Lokeren naar jullie optreden komen kijken en luisteren, het was fantastisch, emotioneel maar vooral met veel liefde gebracht.

Linda Willems

Zelden Toon zo mooi vertolkt gezien door een niet-Toon.

Fred Hendriks

Heel erg bedankt voor deze mooie avond in Capitole Gent .Zoooo mooi! Zo mooi verteld, zo mooi gezongen, zo mooi gespeeld. Iedereen bedankt! Fantastisch. Plots zat ik terug in de zetel bij mijn ouders ”thuis” naar tv te kijken, tranen rolde uit mijn ogen bij Lieverd met Toots. Heel liefdevolle avond zoals Toon Hermans hét altijd gedaan heeft!

Mia Vande Velde

Beste Lissa en Herman, Toon Hermans terug dichtbij: een knipoog, een lach, een traan… Een begenadigd verteller en een prachtige stem om Toon Hermans terug tot leven te brengen. Een avond lang genieten en hopen dat hij nooit eindigt. Dank!

Jeannot & Danuta Vereecken

Bedankt, was een mooie voorstelling, Herman, een plezier om naar te luisteren, Lissa en muzikanten, top! Heb meer dan  één traantje weggepinkt…

Nadine Stevens

Prachtige voorstelling, intiem, emotioneel, fantastische Lissa, ze heeft me diep ontroerd! Lissa, dank dank dank voor deze heerlijke namiddag. Ik kan bijna niet wachten op je CD om alles nog eens terug te beleven.

Luc Jamart

‘Lente me’
Van sommige liedjes moet je afblijven.
Dat was tot gisterenavond één van mijn vooroordelen.
Lissa en het orkest hebben het tegendeel bewezen.
Ik heb Toon horen meegenieten.

Ludo Van Dessel

Liefste Lissa,
Ik ben een liefhebber van vele genres vocale muziek, maar wat mij niet zo vaak overkomt gebeurde tijdens je optreden in de Arendbergschouwburg, tot tranen toe bewogen heb ik genoten van je formidabel optreden, je prachtige stem, je elegantie en daarbij zoveel gevoel voor de liedjes van Toon. Een heel dikke proficiat! Ik ben er zeker van dat ik je CD met deze liedjes “grijs zal draaien”. Veel liefs van een nieuwe bewonderaar, ik wens je een mooie carrière en vele optredens waarmee je vele mensen gelukkige uren kunt bezorgen.

Adri Mathijssen

Hallo Lissa,
Vooreerst van harte proficiat met de mooie herdenking gisteren in de Arenbergschouwburg. Klasse. Je bent naast Toon de absolute ster. De tweede maal dat ik bij de voorstelling ontroerd was. Graag een berichtje als de cd klaar is, je mag er voor mij eentje reserveren.

Hugo Sillis

Beste Lissa,
Het was een openbaring om jou, zo jonge vrouw, op meesterlijke wijze de mooie liedjes van wijlen Toon Hermans te horen vertolken ! Je bracht ons allen weer even dicht bij de meester! Je kon bij momenten een speld horen vallen in de Arenberg, zo ingetogen alle aanwezigen waren! Je hebt een prachtige stem en je bent omringd door geweldige  muzikanten.

Winnie Desair

We werden er allemaal stil en gelukkig van. Bedankt voor deze zalige momenten.

Jacqueline Donvil

Een zeer mooi verhaal van en over een groot artiest. Lissa weet daarenboven iedereen te ontroeren met haar prachtige stem. Je denkt aan Toon, maar je ziet hem niet… Betoverend. Ze legt de juiste timbres en heeft de gave om liedjes heel oprecht te “vertellen”. Prachtig.

Eric Janssens

Hallo, Lissa,

Ik heb vroeger niet veel gemist van wat Toon bracht in de Arenberg of in de Elisabethzaal. Maar wat jij gisteren bracht in die zelfde Arenberg …!!! Heel de tijd met tranen in mijn ogen en het haar recht op mijn armen van het kippevel … Wat ik zo mooi vond was vooral dat je een heel andere stem dan Toon hebt, maar zijn liedjes zeker zo indringend overkomen. Ik kan me voorstellen dat Toon samen met Rietje van Daarboven meeluisteren en meer dan goedkeurend knikken. Ik kan je niet genoeg bedanken voor een bijna bovenaardse belevenis. Ook Herman en de muzikanten waren top! Ik hoop zo snel mogelijk iets te horen over de CD die ik als een relikwie zal bewaren.

Stan Van den Wouwer

Wat hebben wij een fantastische avond gehad afgelopen maandag  op de Nederlandse Toon-hommage in Carré. Het was allemaal zeer feestelijk en warm. En wat hebben jullie een buitengewoon goed vertolker van Toon’s liedjes in Lissa Meyvis. Voor mij was zij het absolute hoogtepunt van de avond. Toon zou blij met haar zijn geweest. Het was ons niet bekend dat Toon ook met België zo´n warme band had. Verbazen doet het me niet…

Vera Govaart

Hallo Lissa,
Ik heb “per ongeluk” jouw prestatie op Ment gezien. Waar hij ook mag zijn, ik ben er van verzekerd dat Toon met veel vreugde heeft meegeluisterd. Dank je wel Lissa. Wat je doet is ongelooflijk. Super cool. Je hebt mij recht in het hart geraakt met die twee nummers. Magnifiek. Bravissimo.

Gregory Lacour, Elypsia Music Publishing

Lissa,
Hoe liet je mij genieten van de rijke inhoud van Toon Hermans blijde boodschap. Door je soberheid legde je de ziel van Toon bloot. Die avond in Blankenberge werd voor mij bezinning. DANK voor die innige momenten. Ontroerend mooi !!!

Chris De Saveur

De voorstelling gisteren in Blankenberge was zo mooi. Ik heb er van genoten. Toon zou ontzettend fier over jullie geweest zijn. En Lissa, wat een stem! Pure poëzie. Gefeliciteerd. Laat me iets weten wanneer de cd gereleased wordt!

Paul Vandenbussche

Duizend maal dank voor een prachtige theatershow in Sittard!
Magisch, ontroerend en liefdevol tegelijk.
Mijn vriendin Britt en ik hebben met volle teugen genoten
en zijn zojuist verliefd thuisgekomen.

Koen & Britt Savelkoul

Ik heb een zeer bijzondere avond gehad in de stadsschouwburg van Sittard. Een prachtige voorstelling van Herman Van Hove en ik heb enorm genoten van de mooie stem van Lissa Meyvis.

Robert Notermans

Zo mooi, zo puur, zo oprecht …

Ann Devries

Wij hebben In de schaduw van Toon Hermans gezien en wij vonden het formidabel. Alsof je Toon nog eens ontmoet, je leert hem in elk geval beter kennen!  Schitterende muzikanten, zangeres en verteller… Super!

Ingrid Claes


Wat hebben Herman Van Hove en Lissa Meyvis vanavond een top-programma neergezet in Sittard. Mooi om over Toon te horen van iemand die Toon van zo nabij heeft gemaakt. Wat zette Lissa samen met Pol Vanfleteren en zijn mannen de liedjes van Toon goed neer!

Leon Vaessen

Beste Lissa en Herman,
Ik heb gisteren de show in Sittard bezocht.
Het was voor mij de hele avond genieten.
Mooi vertelde verhalen en heel mooi gezongen liedjes.
Wat een prachtige stem,ben zeer benieuwd naar de CD.
Bedankt voor een geweldige avond.

Theo Valkenburg

Geachte Lissa,
Je optreden in de schouwburg van Sittard  met het orkest van Pol Vanfleteren kon niet beter. Boeiend en ontroerend. Je hebt een prachtige stem, die je heel dynamisch en met een perfecte timing gebruikte. Het was gewoon onovertrefbaar goed! De combinatie van liedjes van Toon Hermans met de verhalen van Herman Van Hove was uitstekend: Herman Van Hove is een enorm goede verteller.

Harry Op Heij

Vanavond was ik in Mechelen, ik denk ook de jongste van de hele zaal (de man naast mij dacht dat ook!) Ik leerde Toon Hermans pas kennen toen hij stierf en er ineens heel veel van hem op tv kwam en van de tegel-kadertjes die in huis hingen. Ondertussen heb ik er boeken van, LP’s, cd’s en dvd’s, zelfs iets van zijn schilderijen (niet orgineel natuurlijk) en heel veel tegeltjes…. veel gewoon gekregen van iemand die het dubbel had, maar ook veel gekocht…. En vanavond was ik dus in Mechelen, ik vond het prachtig! Ik heb altijd spijt dat ik hem nooit live zag, maar kom, ik was 15 toen hij stierf… Toen ik op de bus naar huis zat, zaten er nog twee dames op diezelfde bus die van de show kwamen die net hetzelfde zeiden: prachtig! Ik wilde dat toch even zeggen.  Ik ga eens loeren of ik nog eens kan komen kijken…

Els Lambrecht

Beste Lissa, het was vanavond in Etten-Leur hemels, ontroerend mooi en we willen graag op de hoogte worden gehouden over de voortgang van de cd. Heel veel succes en plezier met de komende voorstellingen.

Rianne en Frans Verkooijen